باشگاه خبرنگاران/ اگر دفعات ادرار در طي روز بيش از ۸ بار و در طول شب بيش از ۲ بار باشد، فرد دچار بيش فعالي يا پرکاري مثانه شده است. پرکاري مثانه در زنان نسبت به مردان شايع است. بيش فعالي مثانه معمولا يک نشانه تنها نيست، بدين معنا که اين بيماري اکثرا با يک عارضه جديتر همراه است. تکرر بيش از حد ادرار و احساس دفع ناگهاني ادرار و بي اختياري ادراري اورژانسي ميتواند ناشي از پرکاري مثانه باشد. مثانه بيش فعال يک بيماري آزار دهندهاي است که کيفيت زندگي اجتماعي بيماران را تحت تاثير قرار ميدهد.
کمبود هورمون استروژن لايههاي کف لگن را نازک کرده و مثانه ضعيف شده و بيش فعالي رخ ميدهد. همچنين مرداني بيش از ۵۰ سال که درگير بزرگي پروستات هستند نيز در معرض خطر اين عارضه قرار دارند. مشکلات ديگري چون ديابت، با تاثيراتي که روي حجم ادرار و عصب مثانه ميگذارد، فرد را مستعد بيش فعالي مثانه ميکند. مثانههاي پرکار به دنبال صدمه به نخاع يا بيماريهاي سيستم عصبي مانند ام اس، تومورهاي سيستم عصبي، جراحيها بر روي سيستم عصبي و در برخي بيماريها مانند ديابت هم ديده ميشود.
در برخي افراد، موادغذايي کافئيندار، پر ادويه، اسيدي و نوشيدنيها علائم را تشديد خواهد کرد، بنابراين محدوديتهاي غذايي ممکن است سبب بهبود علائم شود. تغيير سبک زندگي، انجام تمرينهاي مناسب، شيوه زندگي فعال و سالم همراه با اجتناب از نوشيدن مايعات و کنار گذاشتن سيگار و دخانيات از ابتلا به اين عارضه جلوگيري خواهد کرد.
بازار