ايسنا/ يک فوق تخصص جراحي قلب و عروق ضمن بيان عوارض آلودگي هوا بر قلب و کارکرد آن، ساير بيماريهاي قلبي_عروقي و راه پيشگيري از ابتلا به آنها را تشريح کرد.
دکتر محمد کزازي با بيان اينکه آلودگي هوا در تشديد بيماري قلبي افراد پر ريسک ميتواند نقش داشته باشد، گفت: در بيماراني که تنگي عروق قلبي دارند، آلودگي هوا تاثير بسزايي در تشديد عوامل بيماري خواهد داشت؛ از اين رو کساني که داراي مشکلات زمينهاي قلبي_عروقي هستند بهتر است در شرايط آلودگي هوا کمتر از منزل خارج شوند.
وي در ادامه با اشاره به اينکه يکي از شايعترين بيماريهاي قلبي_عروقي در افراد، بيماريهاي عروق کرنر است، اظهار کرد: تنگي عروق کرنر به معناي تنگي رگهاي تغذيه کنند قلب است. ايجاد تنگي در عروق کرنري به مرور زمان ايجاد شده و در نهايت منجر به کمخوني قلب ميشود که در طول زمان قلب را دچار عوارض جدي خواهد کرد. مهمترين عارضه تنگي عروق کرنر، سکتههاي قلبي هستند که سن بروز آن نيز در کشور کاهش داشته است و جوانان به شکل ناگهاني و حاد دچار انسداد عروق تغذيه کننده قلب و به دنبال آن سکته قلبي ميشود.
اين فوق تخصص جراحي قلب و عروق با تاکيد بر اهميت مباحث پيشگيري کننده از بروز مشکلات قلبي_عروقي، ادامه داد: بررسي ميزان و تعداد بيماران قلبي در کشور براي برنامهريزي جهت رفع مشکلات آنها پر اهميت است. در اين بين شناسايي افراد داراي سابقه خانوادگي، افراد داراي زمينه ژنتيکي، بيماران ديابتي بويژه کساني که ديابت کنترل نشده دارند و ... همچنين کاهش استرس، دوري از آلودگي هوا و... در کاهش موارد بروز بيماري بسيار موثر خواهد بود.
وي در ادامه به بيماري فشارخون بالا اشاره کرد و گفت: بيش از ۹۰ درصد فشارخونها، فشارخون اوليه است؛ يعني فشارخوني که هيچ عاملي براي آن پيدا نميکنيم و بيماري خاص زمينهاي نيز وجود ندارد. اين نوع از فشارخون معمولا در دهه سوم زندگي پديدار ميشود. به همين دليل کاهش مصرف نمک و چربي، مراجعه به پزشک و مصرف دارو، پيشگيري از چاقي، تلاش براي کاهش وزن و... در کاهش فشارخون موثر خواهد بود.
کزازي افزود: ۱۰ درصد از فشارخونها نيز به علت بيماري زمينهاي مانند بيماريهاي تنگي شريانهاي کليه بروز پيدا ميکند. اين دسته از ابتلا به فشارخون بالا نيز معمولا در سنين پايينتر اتفاق ميافتد.
وي ضمن اشاره به افزايش عادت غلط مصرف قرصهاي لاغري به توصيه افراد غير متخصص، در عينحال نسبت به عوارض اين قرصها هشدار داد و تاکيد کرد:
مصرف قرصهاي لاغري بدون تجويز متخصص قطعا عوارض زيانباري به دنبال خواهد داشت تا جايي که التهاب عضلهاي قلب ايجاد کرده و منجر به نارسايي قلب ميشود. از اين رو از افرادي که قصد لاغري دارند ميخواهيم به متخصص مراجعه کرده و سعي کنند وزن خود را با ورزش و رژيم مناسب کاهش دهند.
وي گفت: در اين بين اما کساني که به چاقي شديد دچار هستند با تشخيص پزشک ميتوانند از عملهاي جراحي استفاده کنند؛ چراکه عوارض آن به مراتب کمتر از قرصهاي لاغري خواهد بود. بهترين راه اما کنترل تغذيه افراد از کودکي و انجام فعاليتهاي بدني منظم است.
بازار