باشگاه خبرنگاران/ الهه شيخ زاده روان درمانگر گفت: در ايام امتحانات برخي دانشجويان توان مقابله با استرس را ندارند و به قرصهاي محبوب شب امتحاني روي مي آورند، داروهايي که عوارض جبران ناپذيري براي سلامتي دارد که دانشجويان از آن بيخبرند.
او افزود: متاسفانه برخي از والدين يا مشاوران درسي در ايام امتحانات به دانشجويان استفاده از قرص ريتالين را پيشنهاد مي دهند درصوتي که اين قرص باعث اعتياد دانشجويان خواهد شد.
شيخزاده ظهار کرد: استفاده از ريتالين به ظاهر بي خطر هيچگونه تاثيري بر روي حافظه دانشجويان و دانش آموزان ندارد و براي کنترل کودکان بيش فعال تجويز ميشود.
شيخ زاده در ادامه افزود: اين دارو علاوه بر سوءتغذيه و سردردهاي پياپي عارضه تکرار حرکات و اعمال بي هدف را براي افراد به ارمغان ميآورد و سلامت روان دانشجويان را به خطر ميانداخته و در مواردي باعث مرگ آنان ميشود.
اين روان درمانگر ادامه داد: سطح سواد سلامت جامعه بايد در جهت استفاده از داروها و آگاهي هاي لازم در مورد اعتياد ارتقا يابد و افراد بايد راه هاي پيشگيري از عوارض دارويي را به عنوان مهارت فرا گيرند؛ زيرا برخي خانوادهها بدليل عدم آگاهي از وجود مادههاي مخدر دير به اعتياد فرزند خود پي ميبرند.
عوارض مصرف خودسرانه ريتالين
محمد بقايي داروساز نيز گفت عمر داروي ريتالين بين ۲ تا ۷ ساعت است و در افراد مختلف مي تواند اثربخشي متفاوتي داشته باشد. اين دارو به شدت اعتياد آور است و بر روي گيرنده دوپامين مغز اثر گذاشته و موجب آزادسازي دوپامين (ماده اي شيميايي که عملکردي شبيه به کوکائين دارد) مي شود.
بقايي ادامه داد: دانشجويان براي افزايش تمرکز اين دارو را استفاده ميکنند و با مصرف اين دارو وابستگي هايي شبيه به کوکائين در آنها به وجود ميآيد.
او در پاسخ به اينکه عوارض مصرف خودسرانه داروي ريتالين براي دانش آموزان و دانشجويان چيست، تصريح کرد: بروز برخي از حالت هاي روان پريشي و افسردگي، عصبي شدن، مشکلات گوارشي و کاهش وزن، اعتياد، بي خوابي، سر درد، سرگيجه، حالت تهوع، استفراغ، تغيير ضربان قلب و فشار خون از عوارض مصرف اين داروي خطرناک است.
اين داروساز در ادامه يادآوري کرد: داروي ريتالين بايد توسط پزشک تجويز شده و با دز تعيين شده توسط متخصص مصرف شود زيرا عوارض آن به نسبت درمان آن بيشتر بوده و خطرات هولناکي را براي افراد در پي دارد.
بازار