زندگي آنلاين/ کلم سفيد يکي از سبزيجات پرمصرف است و به دليل غني بودن از مواد معدني و ويتامينها خواص فراواني براي سلامتي دارد. اين سبزي پر خاصيت را ميتوان به صورت خام يا پخته مصرف کرد. قبل از گنجاندن آن در رژيم غذاييتان با ما همراه باشيد تا از طبع و مصلحات اين سبزي مطلع شويد و بتوانيد رژيم غذاييتان را به خوبي تنظيم کنيد.
طبع کلم سفيد چيست؟
کلم، گرد يا بيضي شکل است؛ برگهاي آن لايه لايه بوده و برگهاي داخلي نسبت به برگهاي بيروني نرمتر و روشنتر هستند. کلمها در رنگهاي متفاوتي از جمله سبز، قرمز يا سفيد يافت ميشوند. طبع خانواده کلم مستقل از رنگ آن گرم است و طبع کلم سفيد، گرم و خشک بوده و مصرف آن براي افراد سردمزاج مناسب است. اين سبزي پرخاصيت منبع غني از انواع ويتامين مانند ويتامين آ، ويتامين اي، ويتامين کا، ويتامين ب ۶ و مواد معدني از جمله منگنز، کلسيم، منيزيم، پتاسيم و آهن است.
مصلحات کلم سفيد
مصرف کلم باعث افزايش صفرا ميشود، در نتيجه ممکن است ايجاد نفخ، تلخي دهان و خشکي پوست کند، بنابراين افراد با مزاج صفراوي (مزاج گرم و خشک) بايد اين سبزي را همراه با مصلح آن مصرف کنند. سکنجبين، روغن بادام و خردل از مصلحات کلم سفيد هستند و مصرف کلم سفيد همراه با آنها توصيه ميشود. همچنين براي اصلاح طبع کلم سفيد ميتوان آن را با گوشت پخت. علاوه بر اين اضافه کردن کلم سفيد به سالاد، طبع سالاد را معتدل کرده و سردي آن را کاهش ميدهد.
خواص کلم سفيد
برخي از خواص کلم سفيد عبارتند از:
درمان کم خوني
پاکسازي کبد
تنظيم فشار خون
تقويت سيستم ايمني
کمک به کاهش وزن
پيشگيري از سرطان سينه
تسکين سردردهاي مزمن
کاهش کلسترول بد خون
بهبود عملکرد ذهن و پيشگيري از آلزايمر
پيشگيري از پوکي استخوان
نحوه مصرف کلم سفيد
در هنگام خريد، کلمي را انتخاب کنيد که اندازه متوسطي دارد و برگهاي آن تازه و محکم هستند؛ به اين ترتيب با اضافه کردن آن به رژيم غذاييتان از خواص بي نظير آن بهرهمند شويد.
تهيه سالاد: کلم خام را به خوبي بشوييد، آن را خرد کنيد و از آن براي تهيه سالاد استفاده کنيد.
کلم بخارپز: کلم را ميتوانيد به مدت ۵ دقيقه بخارپز کنيد تا نرم شود، سپس آن را مصرف کنيد. هضم کلم بخار پز نسبت به کلم خام آسانتر است.
سوپ: از کلم ميتوان براي پخت سوپ استفاده کرد.
خورش: از کلم ميتوانيد براي تهيه انواع خورش و طاس کباب استفاده کنيد و يا در غذاهاي مختلف آن را جايگزين اسفناج نماييد.
نکته: اگر از افرادي هستيد که بوي کلم را دوست نداريد، براي رفع اين مشکل در هنگام پخت کلم مقداري پوست گردو يا ساقه کرفس به آن اضافه کنيد. همچنين تفت دادن کلم با روغن زيتون، فلفل سياه و سير طعم آن را بهبود ميبخشد. ظروف استيل، بهترين ظروف براي پخت کلم هستند و به حفظ ويتامينها و مواد معدني اين سبزي در هنگام پخت کمک ميکنند.
سخن آخر
خواص فراوان کلم سفيد را نميتوان ناديده گرفت، اما مصرف آن به همه افراد توصيه نميشود. افرادي که مبتلا به کم کاري تيروئيد، گواتر و خارش بدن هستند، بايد از زياده روي در مصرف کلم سفيد اجتناب کنند. علاوه بر اين کلم منبع غني از ويتامين کا است و با داروهاي رقيق کننده خون مانند وارفارين تداخل دارد.
بازار