ايسنا/ نتايج يک تحقيق نشان ميدهد: نوشيدن شير کم چرب فرايند پيري و فرسودگي را کند ميکند.
در اين بررسي آمده است: افرادي که از شير کم چرب مصرف ميکنند در مقايسه با افرادي که شير پر چرب مصرف ميکنند براي چندين سال پيري بيولوژيکي کمتري را تجربه ميکنند.
محققان آمريکايي با تاکيد بر اينکه نوشيدن شير کم چرب به طور حائز اهميتي با کند شدن فرايند پيري و فرسودگي در بزرگسالان همراه است، اظهار داشتند: تفاوت تاثير مصرف نوشيدن شير کم چرب و پرچرب چشمگير بوده است. افرادي که تمايل به مصرف شيرهاي پرچرب دارند بايد آگاه باشند که اين عادت غذايي ميتواند با پيامدهاي مهمي براي آنان همراه باشد.
در اين مطالعه محققان آمريکايي رابطه بين طول تلومر (پايانه فيزيکي کروموزمهاي خطي) و ميزان و نوع شير مصرفي را بررسي کردند. تلومرها همچون ساعت بيولوژيکي عمل ميکند و ارتباط نزديکي با سن دارد. بنابراين، هرچه سن فرد بيشتر ميشود طول تلومرها کوتاهتر ميشود.
بررسيها نشان داد هر چه افراد ميزان بيشتري از شير پرچرب مصرف کنند طول تلومر کوتاهتري خواهند داشت. همچنين به ازاي هر يک درصد افزايش مصرف شير چرب طول تلومرها 69 جفت پايه (base pairs) کوتاهتر ميشود که به مفهوم چهار سال پيري و فرسودگي بيولوژيکي است.
بازار