نماد آخرین خبر

نقرسی‌ها؛ این 4 عرق گیاهی را با شربت سکنجبین بخورید

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
نقرسی‌ها؛ این 4 عرق گیاهی را با شربت سکنجبین بخورید
باشگاه خبرنگاران/ يک محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: بيماري نقرس به علت رسوب اسيد اوريک در لايه‌هاي مفاصل ايجاد مي‌شود که با رعايت رژيم غذايي مناسب مي‌توان اين عارضه را کنترل کرد. حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره نقرس اظهار کرد: اين بيماري به علت رسوب اسيد اوريک در لايه‌هاي مفاصل مانند قوزک پاها، زانوها، آرنج‌ها و به ويژه انگشت شست پا ايجاد مي‌شود و درد را به همراه دارد. نقرس در افراد دموي مزاج (طبع گرم و تر) بيشتر ديده مي‌شود. اين بيماري در مردان شايع‌تر است و در زنان هم پس از سن يائسگي بيشتر ديده مي‌شود. او بيان کرد: رعايت نکردن اصول تغذيه صحيح، مصرف زياد گوشت قرمز به ويژه گوشت گاو و گوساله، ابتلا به چاقي، خوردن زياد حبوبات مانند عدس، لوبيا و نخود، مصرف زياد سبزي‌هايي مانند اسفناج و تره، خوردن برنج بدون سبوس، اختلال در کارکرد کبد و کليه‌ها، به هم خوردن تعادل عملکرد هورمون‌هاي بدن، تنظيم نبودن سوخت‌وساز بدن، مصرف غذا‌هاي چرب و سرخ کرده و شيريني‌هاي قنادي، کم تحرکي، نوشيدن چاي پُر رنگ و هر عاملي که در غليظ شدن خون مؤثر باشد، از جمله عوامل مؤثر در ايجاد نقرس هستند. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: ابتلا به چربي خون (کلسترول خون بالا)، فشار خون، ديابت نوع يک و ۲، عوامل ارثي، استعمال دخانيات و مصرف مشروبات الکلي در بروز بيماري نقرس نقش دارند. عظمايي تأکيد کرد: قرمزي و درد شديد مفاصل به ويژه انگشت شست، قوزک و مچ پا از مهم‌ترين علائم نقرس هستند. در اين عارضه رسوب‌هاي اسيد اوريک در بافت‌هاي زير پوست مانند آرنج و مچ دست تجمع پيدا مي‌کنند و به شکل برجستگي مشاهده مي‌شوند. اگر بيماري نقرس با التهاب همراه باشد اغلب درد هم احساس مي‌شود. او تصريح کرد: مبتلايان به نقرس بايد از مصرف گوشت قرمز به ويژه گوشت گاو و گوساله، حبوبات مانند عدس، لوبيا و نخود، دل، قلوه، جگر، مغز، کله پاچه، خاويار، دوغ ترش، ماست بدون مصلح، چاي پُر رنگ، باقالي، غذا‌هاي ترش و پُر ادويه، آبگوشت با نخود زياد، خيارشور، غذا‌هاي کنسرو شده و ساندويچي مانند سوسيس و کالباس پرهيز کنند. اين افراد مي‌توانند گوشت گوسفند جوان را به مقدار کم بخورند اشخاص دچار اين عارضه بايد از اضطراب، استرس و عصبانيت هم دوري کنند. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: گنجاندن ورزش در برنامه روزانه مبتلايان به نقرس ضروري است. همچنين افراد دچار اين عارضه که از اضافه وزن و چاقي رنج مي‌برند بايد وزن خود را کاهش دهند. عظمايي اظهار کرد: پاکسازي خلط غالب بدن در درمان بيماري نقرس بسيار اهميت دارد که براي پاکسازي از مصرف مصلحات، حجامت، زالو و زنبوردرماني کمک بگيريم. ماساژ بدن با روغن‌هاي گل محمدي و شترمرغ هم براي مبتلايان به نقرس مفيد است. او بيان کرد: افراد دچار نقرس براي رفع مشکلشان مي‌توانند عرقيات کيالک، کاسني، خارشتر و بيد را به نسبت مساوي با هم ترکيب کنند و روزانه سه تا چهار ليوان از اين مخلوط را به همراه شربت سکنجبين بنوشند. مصرف روزانه ۲ تا سه ليوان زرشک آبگيري براي مبتلايان به اين عارضه مفيد است. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: مصرف سورنجان به علت داشتن ماده‌اي به نام «کلشي‌سين» براي مبتلايان به نقرس مفيد است. براي اين منظور سورنجان را مي‌توان با هليله سياه، پوست هليله زرد و مقدار خيلي کم عصاره صبر زرد و عسل مخلوط کرد و اين ترکيب را به شکل نخود درآورد و روزانه حدود ۶ نخود از اين مخلوط را ميل کرد. عظمايي تأکيد کرد: از آبميوه‌هاي طبيعي مفيد براي مبتلايان به نقرس مي‌توان به آب انگور، هندوانه، گيلاس و آلبالو اشاره کرد.ميوه سيب و ميوه‌ها و سبزي‌هاي سرشار از ويتامين C مانند نارنگي، پرتقال، ليمو شيرين و کلم بنفش هم براي افراد دچار اين عارضه مناسب است. او يادآوري کرد: مبتلايان به نقرس در صورت مصرف ماست و دوغ بايد از مصلحات آن‌ها مانند آويشن، کاکوتي، پونه، زيره و زنيان استفاده کنند. مصرف ماء الجبن افتيموني (آب پنير) به افراد دچار اين عارضه پيشنهاد مي‌شود.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره