برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

هشدار وزارت بهداشت در خصوص مصرف شیرهای سنتی

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
هشدار وزارت بهداشت در خصوص مصرف شیرهای سنتی
باشگاه خبرنگاران/ رئيس اداره تغذيه مراکز جمعي وزارت بهداشت گفت: مردم از مصرف محصولات غير بسته بندي و فاقد مجوز وزارت بهداشت پرهيز کنند. رضا عزتيان، رئيس اداره دفتر بهبود تغذيه مراکز جمعي وزارت بهداشت سم آفلاتوکسين را يکي از سموم قارچي معرفي کرد و گفت: آفلاتوکسين در واقع يک نوع قارچ است که بر روي محصولات کشاورزي، دامي و به خصوص در مغز پسته رشد مي‌کند؛ محيط مغز پسته آمادگي زيادي در زمينه رشد اين نوع قارچ دارد. او ادامه داد: سم آفلاتوکسين در محصولات لبني به خصوص شير وجود دارد، اما اين بدين معني نيست که مردم نبايد از مصرف آن به دليل وجود اين سم خودداري کنند. به همين دليل کارشناسان در وزارت بهداشت همواره توصيه مي‌کنند محصولات صنعتي و بسته بندي داراي مجوز وزارت بهداشت و سازمان غذا و دار را مصرف کنند. مردم از مصرف محصولات لبني سنتي پرهيز کنندعزتيان بيان کرد: کارشناسان فني در صنايع غذايي ميزان آفلاتوکسين محصولات لبني به خصوص شير را به طور دقيق اندازه گيري مي‌کنند و اگر شيري که از دامداري به کارخانه آورده شده باشد و سم بالاتر از حد مجاز داشته باشد آن شير عودت داده مي‌شود. رئيس اداره تغذيه مراکز جمعي وزارت بهداشت اضافه کرد: متأسفانه در مواردي ديده شده است که شيري که سمش بالاتر از حد مجاز بوده و وارد چرخه توزيع نشده تحت عنوان محصولات سنتي و غيربسته بندي به مردم به فروش مي‌رسد که مصرف اين مواد غذايي به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود و مورد تاييد وزارت بهداشت نيست. استاندارد بودن آفلاتوکسين محصولات لبني ايراناو ادامه داد: استاندارد سم آفلاتوکسين در محصولات لبني و به خصوص شير در کشور حدود ۶۰ نانوگرم است در صورتي که اين استاندارد در اروپا ۵۰ و حتي در آمريکا بسيار بالاتر از استاندارد ايران و ساير کشور‌ها است. عزتيان اظهار کرد: بر اساس ارزيابي‌هاي به عمل آمده در زمينه خطر مصرف محصولات حاوي سم آفلاتوکسين، در حال حاضر ميزان حد استاندارد اين سم در حدود ۶۰ نانوگرم است که حتي اين احتمال وجود دارد که در سال آينده ميزان حد مجاز آفلاتوکسين در شير افزايش يا کاهش پيدا کند. رئيس اداره تغذيه مراکز جمعي وزارت بهداشت بيان کرد: هنوز شواهدي مبني بر مضر بودن مصرف محصولات لبني حاوي آفلاتوکسين در حد مجاز پيدا نشده است و اين گونه مسائل نبايد مصرف شير و محصولات لبني را تحت تأثير خود قرار دهد. و يادآوري کرد: متأسفانه مصرف شير در بين مردم به خصوص کودکان بسيار کمتر از حد استاندارد است به همين دليل مردم نبايد شير را از سبد غذايي خود کنار بگذارند.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد