ايرنا/ نمک خوراکي بايد از نوع يددار و تصفيه شده باشد در غيراينصورت کمبود يد بر روي رشد و تکامل جسمي و مغزي اثر ميگذارد.
متخصص بيماري هاي گوارشي افزود: نمک تصفيه شده نمکي بوده که در آن ناخالصي هاي نامحلول مانند فلزات سنگين و همچنين ناخالصي هاي محلول مانند آهک، شن و ماسه طي فرآيندي در کارخانه حذف شده است.
اميرعلي مهري اظهار داشت: نمک خوراکي بايد از نوع يددار و تصفيه شده باشد در غيراينصورت کمبود يد بر روي رشد و تکامل جسمي و مغزي اثر مي گذارد.
وي با بيان اينکه مردم همواره به درج پروانه ساخت از وزارت بهداشت روي بستهبندي نمک يددار تصفيه شده توجه کنند، ادامه داد: عبارت «نمک يد دار تصفيه شده» بر روي بستهبندي نمک بايد درج شده باشد و از خريد هرگونه نمک با عنوان «صادراتي صنعتي» و يا «نمک دريا» خودداري کنيد.
اين استاد دانشگاه اضافه کرد: نگهداري و ذخيره کردن نمک يددار به مدت طولاني بيش از ۶ ماه موجب از دست رفتن بخشي از يد آن ميشود و براي حفظ يد در نمک، بايد نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستيکي، چوبي، سفالي و يا شيشههاي رنگي و تيره نگهداري و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهاي پخت اضافه کرد تا يد آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
مهري با بيان اينکه مصرف نمک توسط مردم ايران روزانه حدود سه برابر استاندارد جهاني است، گفت: بر اساس نتايج يک مطالعه در کشور، سرانه مصرف نمک در يک سال توسط مردم، ۶ کيلوگرم است در حاليکه در جهان سالانه سه کيلو نمک ميخورند.
وي افزود: مردم ايران دو برابر استانداردهاي جهاني غذاها را شور مي کنند و اين باعث مي شود ابتلا به فشارخون بالا و بيماري هاي قلبي و عروقي رو به افزايش باشد، ضرورت دارد ميزان سديم مصرفي در افراد ميانسال و مسن، افراد با فشار خون بالا، ديابت و مشکلات کليوي بايد به کمتر از ۱۵۰۰ ميلي گرم در روز، يعني کمتر از سه گرم نمک روزانه محدود شود.
مهري تاکيد کرد: نمک بايد به مقدار بسيار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نيز فقط از نوع تصفيه شده يددار باشد، غذاهاي آماده مانند سوسيس، کالباس، پيتزا، سيب زميني هاي سرخ شده، سس گوجه فرنگي، گوشت هاي نمک زده، کنسروها و سوپ هاي آماده حاوي ميزان زيادي نمک هستند که بايد در مصرف آنها جانب احتياط را رعايت کرد.
وي اظهار داشت: به غذاي کودک زير يکسال نمک اضافه نکنيد تا ذائقه او به غذاهاي شور عادت نکند.
مهري همچنين گفت: نمک دريا به دليل اينکه داراي يد کافي نيست، مصرف آن باعث بيماريهاي گوارشي، کليوي، کبدي و کاه جذب آهن در بدن ميشود.
بازار