
نوشابه چه بلایی بر سرمان میآورد؟
فارس
بروزرسانی

فارس/ متخصص تغذيه با بيان اينکه مصرف نوشابه اعتياد آور است، گفت:قند موجود در يک قوطي نوشابه، برابر با ۱۵ حبه قند است و باعث انرژي زائد در بدن و پيري زود رس ميشود.
ضياء الدين مظهري، متخصص تغذيه درباره «مضرات مصرف نوشابه»، اظهار داشت: يکي از شگفتيهاي نوشابه اين است که اعتيادآور است؛ يعني افرادي که مصرف آن را شروع ميکنند به دليل وجود ترکيبات مختلف در آن مانند وجود کافئين، انسان را به سمت خود جلب ميکند.
وي ادامه داد: با توجه به گستردگي درآمد ناشي از توليد نوشابه در اقصينقاط جهان دلنشينترين و جذابترين تبليغات در صنايع غذايي به سمت نوشابه گرايش دارد.
اين متخصص تغذيه افزود: مصرف نوشابه ذائقه کودکان را مورد حمله قرار ميدهد و آنها را از نوشيدنيهاي سالمي مانند آب که عاليترين نوع مايعات است يا نوشيدنيهايي که پايه آنها علاوه بر مصرف آب، آبميوهها هستند دور ميکند.
مظهري در پاسخ به اين پرسش که «هنگام مصرف نوشابه چه تغييراتي در سيستم بدن ايجاد ميشود؟»، گفت: نوشابه داراي ترکيبات فسفريک است و گازهاي کربنيک که به آن اضافه ميکنند يک حالت دلنشيني در هنگام نوشيدن آن به وجود ميآورد؛ در حالي که اين ترکيبات فسفريک مانع جذب کلسيم در بدن ميشود. ضمن اينکه يکي از آسيب هاي وارده به افراد مصرف کننده اين است که جذب کلسيم در بدن را کاهش ميدهد
وي با بيان اينکه اسيد موجود در نوشابه ميتواند به ميناي دندان آسيب برساند، متذکر شد: قند موجود در يک قوطي ۷۰۰ سيسي نوشابه، برابر با ۱۵ حبه قند است و باعث انرژي زائد در بدن ميشود.
اين متخصص تغذيه با اشاره به شگردهاي توليد کنندگان نوشانبه در جهت جلب مصرف کنندگان،خاطرنشان کرد: بعد از اينکه موضوع تخريب قندها و اينکه باعث بروز بيماريهاي قلبي، عروقي و چاقي ميشود، مطرح شد، از مادهاي به نام آسپارتام يا اسيد سولفار به عنوان جايگزين قندها در نوشابهها استفاده ميکنند.
مظهري بيان داشت: با اين روش قصد اين بود تا بتوانند ميزان کالري افزوده شده در آن را که باعث چاقي ميشود کنترل و جايگزين کنند؛ غافل از اينکه اين نه تنها باعث کاهش در دريافت انرژي نميشود، بلکه سيستم کنترل انرژي بدن را به هم ميريزد؛ چرا که قندي که مصرف ميکنيم به مرکز اشتها اعلام ميکند که من انرژي کافي را دريافت کردهام اما اين ماده اضافي چنين کاري را انجام نميدهد؛ در نتيجه اشتها برانگيزتر از نوشيدنيهايي که قند دارند، هستند.
وي متذکر شد: در نتيجه نه تنها از جهت افزايش دريافت انرژي زمينهساز چاقي بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت و ... ميشوند، بلکه استفاده نابجا از آسپارتام که در قالب نوشيدنيها، شکلاتها، بستنيها و مرباها عرضه ميشود، ميتواند در فرد مصرفکننده حالت شبه «اماس» به وجود آورد.
اين متخصص تغذيه گفت: اين که ميگويند نوشابه رژيمي است، به طور کامل تکذيب نميشود اما بايد بدانيم هر رژيمي نميتواند سلامتي بدن را تثبيت کند؛در نتيجه بايد گفت نوشابه و فستفودها به عنوان بلاي قرن مطرح بوده و باعث بروز بسياري از بيماريها و اختلالات در بدن ميشوند.
مظهري بيان کرد: در بدن ۱۰۰ تريليون سلول فعاليت ميکند و بالغ بر ۵۰ ريزمغذي و ۷۰ درشتمغذي نياز آنها را تأمين ميکنند؛ در حالي که اگر هر کدام بيشتر از حد معمول در اختيار سلول قرار گيرند آسيبزا است و وقتي تغذيه متناسب نباشد، باعث ميشود سلولهايي که عمر معيني دارند به عمر طبيعي خود ادامه ندهند؛ در نتيجه سلول تخريبي بافت را تخريب ميکند و بافت نيز ارگانهاي تشکيل شده را تخريب ميکند و باعث پيري زودرس ميشود.