ايسنا/ گلوکز يا قند خون به طور طبيعي در توليد سلول نقش دارد و همچون سوخت براي سلولها عمل ميکند هرچند وجود ميزان مازادي از آن آسيب زننده است.
وجود سطح بالايي از گلوکز با گذشت زمان و به تدريج به بدن آسيب وارد کرده و به بروز بيماريهايي از قبيل ديابت منجر ميشود. اين درحاليست که با کنترل سطح قند خون ميتوان از بروز بيماريهايي همچون ديابت پيشگيري کرد.
به حداقل رساندن مصرف مواد غذايي فرآوري شده: يکي از گامهاي اساسي در کنترل سطح قند خون کاهش ميزان مصرف خوراکيهاي فرآوري شده و تمرکز بر مصرف سبزيجات، غلات، خشکبار، حبوبات و گوشت ماهي و گوشت قرمز است.
مصرف فيبر خوراکي، پروتئين و چربيهاي سالم: از آنجايي که فيبر خوراکي روند هضم کربوهيدرات و جذب مواد قندي را کند ميسازد مصرف مواد غذايي حاوي فيبر گزينه مناسبي به حساب ميآيد. همچنين وعده غذايي صبحانه که حاوي مواد پروتئيني باشد گزينه مناسبي براي شروع روز است. پروتئين نيز همچون فيبر ترشح انسولين را تعديل کرده و روند افزايش سطح قند خون پس از وعده غذايي را کند ميسازد. چربيهاي سالم نيز نه تنها روند بالا رفتن قند خون را کند ميسازد بلکه طبق نتايج يک بررسي، در بهبود مقاومت انسولين مؤثر است.
مصرف مواد غذايي سرشار از منيزيم: اين ترکيب در حفظ سطح قند خون، بهبود حساسيت به انسولين موثر است و در بيش از ۳۰۰ واکنش زيست شيميايي بدن نقش دارد.
سرکه سيب: ترکيب آب و سرکه سيب و مصرف آن پيش از غذا خوردن به کنترل نگه داشتن قند خون کمک ميکند.
نوشيدن آب کافي: نوشيدن آب به کليهها کمک ميکند تا ميزان قند مازاد در خون را از طريق ادرار دفع کند. نتايج يک بررسي نشان داد افرادي که ميزان کافي آب مصرف ميکنند کمتر در معرض قند خون بالا قرار دارند.
خواب: کمبود خواب و استرس سطح کورتيزول و قند خون را افزايش ميدهد. براي کاهش سطح قند خون ۷ تا ۹ ساعت خواب در شبانه روز و انجام فعاليتهاي کاهنده استرس از قبيل ورزش و مديتيشن توصيه ميشود.
بازار