نماد آخرین خبر

فوت و فن‌های لازم برای کسانی که ناخن‌شان زیاد می‌شکند

منبع
بروزرسانی
فوت و فن‌های لازم برای کسانی که ناخن‌شان زیاد می‌شکند
راستينه/ شکستن ناخن‌ خيلي رايج است و با بلندي آنها ارتباط مستقيم دارد و معمولا در بيست تا سي درصد افراد جامعه ، خصوصا خانم‌هاي چهل تا پنجاه ساله ، اتفاق مي‌افتد . رشد ناخن ها ، اغلب در سنين ده تا چهارده سالگي ست و از بيست سالگي به بعد ، بتدريج رشد آنها کمتر مي‌شود و احتمال شکستن ناخن بالا ميرود . به‌ طور متوسط ، ناخن ها روزي يک ‌دهم ميلي‌متر رشد مي‌کنند يعني حدود سه ميلي‌متر ، در يک ماه ! رشد ناخن‌هاي پا هم تقريباً يک‌ سوم ناخن‌هاي دست مي باشد . شکستن ناخن‌ خيلي رايج است و با بلندي آنها ارتباط مستقيم دارد و معمولا در بيست تا سي درصد افراد جامعه ، خصوصا خانم‌هاي چهل تا پنجاه ساله ، اتفاق مي‌افتد . دلايل و راه هاي جلوگيري از شکستن ناخن مهمترين علت شکستن ناخن ها : گاهي به سبب خيس و خشک شدن دست ها با مواد قليايي مثل شوينده هاست و يا ضربه هاي کوچک به ناخن ها در اثر برخورد با وسايل آشپزخانه ، که بسيار رخ مي دهد . همچنين زمينه هاي ارثي ، بيماري خشکي پوست ، کم خوني ، فقر آهن و کاهش روي در بدن ، که ميتواند از علل شکستن ناخن ها باشد . اين روزها ، انجام دادن کارهاي زيبايي روي ناخن مانند مانيکور کردن يا استفاده از ناخن هاي مصنوعي يا کاشت ناخن ، سبب شکنندگي ناخن ها مي شود . همچنين استفاده زياد از لاک ها و يا استون هم ، در کنار کاهش گردش خون در ناخن ها ، موجب شکستن آنها ميشود . باور اشتباه در مورد شکستن ناخن ها بسياري از بانوان ، حسرت داشتن ناخن‌هايي محکم را دارند و از انواع محصولات تجاري گرفته تا تقويت‌کننده هايي مثل روغن زيتون و آبليمو را به ناخنهايشان مي مالند تا ماده معدني کلسيم را در ناخن ها حفظ کنند و از شکستن ناخن جلوگيري کنند ! نکته : بايد دانست که تنها حدود يک درصد از حجم ناخن را کلسيم تشکيل مي‌دهد که آن هم در سفتي و سختي ناخن ، هيچ‌گونه دخالتي ندارد بنابراين هيچ‌ وقت کمبود کلسيم باعث شکستن ناخن نميشود. راهکارهايي موثر در جلوگيري از شکستن ناخن ها توصيه مي کنيم براي اينکه ناخن هايي سالم داشته باشيم ، پيوسته ناخن هاي خود را کوتاه نگه داريم و اگر آنها را به صورت چهار گوش بچينيم ، شکنندگي آنها به مراتب کمتر مي شود . همواره ناخن و پوسته اطراف آن را بطور دائم چرب کنيم . هميشه در منزل و محل کار، کرم مرطوب کننده همراهمان باشد و سعي کنيم چند نوبت در روز ( خصوصا در هواي سرد و خشک ) ناخن ها را مرطوب نگه داريم . نکته : تقريباً ۱۰ تا ۳۰ درصد از حجم ناخن هاي ما را آب تشکيل مي دهد و اگر اين مقدار آب کم شود شکستن ناخن ها بيشتر مي شود . ( متخصصين نوشيدن ۸ ليوان آب را در شبانه روز توصيه ميکنند ) پرهيز از شوينده ها آب و مواد شوينده ، با برداشتن چربي ناخن ها در طولاني مدت ، شکستن ناخن ها را موجب مي شود . اگر دستان شما با آب و مواد شوينده خيلي تماس دارد بهتر است از دستکشي نخي که بر روي آن دستکش پلاستيکي پوشيده ايد ، استفاده نماييد . ( استفاده از دستکش پلاستيکي يک لايه و ساده ، سبب عرق کردن دست شما و نرم شدن ناخن ها مي شود که احتمال شکنندگي ناخن ها را بيشتر مي کند ) نکته : تقريباً ۵ درصد ناخن را ، چربي‌ تشکيل مي‌دهد . اگر اين ميزان چربي کمتر از حد معين شود ، توانايي نگهداري آب ناخن کم شده و به همين نسبت ، شکستن ناخن بيشتر مي‌شود . البته در سنين يائسگي و بعد از آن ، بطور طبيعي چربي ناخن بانوان کمتر شده و از همين رو ، شکنندگي ناخن‌ها بيشتر است . همانطور که گفتيم از عمده‌ترين عوامل انعطاف‌پذيري ناخن‌ها ، چربي و آب هستند و بايد دقت کرد که هر چه انعطاف‌پذيري ناخن ها کمتر شود ، شکنندگي آنها بيشتر مي‌شود و براي همين است که استفاده دائم از لاک‌ پاک‌کن‌ها سبب شکنندگي ناخن‌ها مي‌شود زيرا در حين پاک کردن لاک ، چربي و آب ناخن نيز از سطح آن پاک مي‌شود . ( استفاده دائم از لاک‌ ‌ها ، روزنه هاي روي سطح ناخن را مسدود مي سازد و به روزنه هاي سطح ناخن اکسيژن نمي رسد ) رابطه مصرف پروتئين و شکستن ناخن ها به گفته کارشناسان ، ناخن ها بيشتر از پروتئين ساخته شده اند . مواد غذايي پروتئيني که غني از اسيدهاي آمينه و ماده معدني گوگرد هستند مانند ( گردو ، شير و ماست ) باعث زيبا شدن ناخن ها ميشوند . کمبود پروتئين در بدن ما ، معمولا به صورت يک خط و نوار سفيد رنگ ، در عرض ناخن ديده مي شود . اگر تمايل داريد ناخن هايي جذاب داشته باشيد لازم است روزانه به مقدار مناسبي پروتئين مصرف کنيد . نکته : خوب است بدانيم ماده اي که موجب سفتي و سختي ناخن ها مي‌شود لايه شاخي کراتين است که داراي يک ماده گوگردي به نام سيستئين است. کراتين، عنصر اصلي مو و ناخن، از آمينو اسيدها به ويژه سيستئين تشکيل شده است . کمبود آهن ، از دلايل ديگر شکستن ناخن ها منابع حيواني آهن عبارتند از : ماهي قزل آلا ، ميگو ، گوشت بوقلمون ، اردک ، گاو ، مرغ و تخم مرغ . منابع گياهي آهن عبارتند از : لبنيات ٬ حبوبات ( عدس ، لوبيا ) سبوس و آجيل و سويا . زمان مناسب براي گرفتن ناخن ها ناخن هاي خود را هميشه بعد از حمام کردن بگيريد ، زيرا آسيب کمتري به آنها مي رسد . بعد از حمام ، ناخن ها نمي شکنند زيرا نرم مي باشند .
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد