خبرآنلاين/ يکي از روشهاي کنترل سندرم روده تحريکپذير(IBS)، پيروي از رژيم غذايي FODMAP است. اما اين رژيم غذايي ميان افراد ديگر هم محبوب شده است و برخي معتقدند که رژيم غذايي FODMAP ميتواند بسياري از بيماريها مانند جوشها را درمان کند و در عين حال موجب کاهش وزن شود.
اما بنا به گفته محققان استراليايي اين باور بيشتر از اينکه علمي باشد، علمي-تخيلي است.
رژيم غذايي FODMAP تشکيل شده از کربوهيدراتهايي است که بهطور طبيعي در مواد خوراکي مانند سير، پياز، لبنيات، ميوههاي متنوع، سبزيجات، انواع نانها، غلات کامل، حبوبات، آجيل و بسياري از خوراکيهاي شرکتي يافت ميشوند. در بررسيهاي گذشته مشخص شد، اين رژيم غذايي ابتدا موجب بروز علايم سندرم روده تحريکپذير ميشود و سپس از تمامي آن علايم به يکباره ميکاهد. اين روش بهتر از روشهاي درماني ديگر است که علايم اين سندرم را تک تک درمان ميکنند.
در رژيم غذايي FODMAP، سندرم روده تحريکپذير به وسيله حذف موقت مواد غذايي درمان ميشود. بدين ترتيب که ابتدا از مصرف غذاهايي که روده را تحريک ميکنند، پرهيز ميشود. سپس يک به يک آن غذاها به رژيم غذايي افراد بازگردانده ميشوند. بدين ترتيب از علايم سندرم روده تحريکپذير کاسته مي شود.
اما بنا بر بررسيهاي محققان دانشگاه موناش اين رژيم غذايي نميتواند موجب کاهش وزن در افراد شود. در واقع افرادي که تحت اين رژيم غذايي قرار ميگيرند، نه تنها به کاهش وزن دلخواه دست نمييابند، بلکه خود را در خطر کمبود مواد مغذيي چون فيبرها، آهن و کلسيم قرار ميدهند.
رژيم غذايي FODMAP، عوارض خطرناکي هم روي جمعيت باکتريهاي روده ميگذارد و ميتواند تعادل آنها را به هم بريزد. عدم تعادل باکتريهاي روده موجب بروز بيماريهاي مختلفي در فرد ميشود.
بنا به گفته محققان، رژيم غذايي FODMAP، فقط مناسب درمان سندرم روده تحريکپذير و زير نظر يک کارشناس تغذيه است و آن نهتنها نميتواند جوشها را درمان کند، بلکه روش خوبي براي کاهش وزن هم نيست.
بازار