عصر ايران/ افراد مبتلا به عدم تحمل تخم مرغ توانايي گوارش اين ماده غذايي را ندارند. اين ناتواني مي تواند منجر به علائمي مختلفي از جمله نفخ، کرامپ ها، حالت تهوع يا اسهال شود. اگرچه عدم تحمل تخم مرغ معمولا خطرناک نيست اما مي تواند شرايطي آزاردهنده و ناراحت کننده باشد.
اگر فردي به عدم تحمل تخم مرغ مبتلا باشد، ممکن است مجبور به پرهيز کامل از مصرف اين ماده غذايي يا مصرف آن در مقادير کم باشد. با اين وجود، جايگزين هاي تخم مرغ نيز در دسترس هستند که مي توانند به اين قبيل افراد کمک کنند.
علائم
از جمله علائم عدم تحمل تخم مرغ مي توان به موارد زير اشاره کرد:
– حالت تهوع
– نفخ
– کرامپ ها يا درد معده
– اسهال
– استفراغ
– سوء هاضمه
به گفته کارشناسان، علائم آلرژي هاي غذايي و موارد عدم تحمل غذايي متفاوت هستند.
عدم تحمل تخم مرغ زندگي فرد را در معرض خطر قرار نمي دهد اما يک آلرژي غذايي شديد مي تواند چنين شرايطي را ايجاد کند.
فردي که فکر مي کند ممکن است به تخم مرغ آلرژي داشته باشد بايد به پزشک مراجعه کند.
اگر فردي علائم شوک آنافيلاکتيک را تجربه مي کند، بايد در پي دريافت کمک پزشکي فوري باشد.
از جمله علائم شوک آنافيلاکتيک مي توان به موارد زير اشاره کرد:
– کهير
– شکم درد
– سرگيجه
– غش
– تورم
– ضربان قلب سريع
آلرژي به تخم مرغ در برابر عدم تحمل تخم مرغ
عدم تحمل تخم مرغ و آلرژي به تخم مرغ شرايطي متفاوت هستند.
عدم تحمل تخم مرغ دستگاه گوارش را درگير مي کند، در شرايطي که آلرژي به تخم مرغ سيستم ايمني بدن را درگير مي کند.
عدم تحمل تخم مرغ
عدم تحمل غذايي زماني رخ مي دهد که بدن قادر به گوارش ترکيباتي خاص در غذا نيست.
افرادي که به يک عدم تحمل غذايي مبتلا هستند ممکن است قادر به گوارش سفيده، زرده يا هر دو نباشند.
فرد مبتلا به عدم تحمل سفيده تخم مرغ ممکن است مشکلات گوارشي را چند ساعت پس از مصرف اين ماده تجربه کند. اگرچه علائم ممکن است ناراحت کننده باشند اما معمولا خطرناک نيستند.
افراد ممکن است از ابتلاي خود به عدم تحمل تخم مرغ آگاه نباشند زيرا علائم آن ممکن است بلافاصله پس از مصرف اين ماده غذايي ظاهر نشوند. همچنين، در صورت مصرف مقادير کم تخم مرغ، افراد ممکن است هيچ نوع علائمي را تجربه نکنند.
آلرژي به تخم مرغ
در مورد آلرژي به تخم مرغ، سيستم ايمني بدن فرد اين ماده غذايي را به عنوان يک عنصر مهاجم در نظر مي گيرد. در نتيجه، زماني که فرد تخم مرغ مصرف مي کند، مواد شيميايي قوي براي مقابله با آن توسط سيستم ايمني ترشح مي شوند.
يک آلرژي مي تواند موجب علائم شديد و گاهي اوقات تهديدکننده زندگي فرد شود. علائم آلرژي به تخم مرغ مي توانند طي نيم ساعت تا يک ساعت پس از مصرف اين ماده غذايي ظاهر شوند.
در مورد آلرژي، فرد ممکن است حتي پس از مصرف مقدار کمي تخم مرغ نيز واکنش بدن را تجربه کند. همچنين، لمس تخم مرغ يا استنشاق ذرات آن در هوا نيز ممکن است موجب بروز علائم شود.
تشخيص
در حال حاضر، هيچ آزمايش تاييد شده اي براي بررسي عدم تحمل تخم مرغ وجود ندارد. در شرايطي که آزمايش ها مي توانند آلرژي به تخم مرغ را تشخيص دهند، تشخيص عدم تحمل تخم مرغ دشوارتر است.
فرد ممکن است با ثبت خاطرات غذايي خود متوجه شود که به عدم تحمل تخم مرغ مبتلا است يا خير.
دفتر خاطرات غذايي مي تواند شامل اطلاعات زير باشد:
– هر چيزي که فرد مي خورد و مي نوشد
– زمان، تاريخ و نوع مشکلات گوارشي که تجربه مي کند
– هر گونه دارويي که مصرف مي کند
ثبت خاطرات غذايي براي چند روز يا چند هفته مي تواند به بررسي ارتباط بين مصرف خوراکي هايي خاص و بروز علائم کمک کند.
اگر فردي نگران ابتلا به عدم تحمل تخم مرغ است مي تواند براي مدتي از مصرف آن پرهيز کرده و اين که آيا علائم از بين مي روند يا خير را بررسي کند. اگر علائم پس از مصرف تخم مرغ دوباره بازگردند، اين ممکن است به يک عدم تحمل غذايي اشاره داشته باشد.
تشخيص محصولات حاوي تخم مرغ
اگر فرد در تلاش براي پرهيز کامل از تخم مرغ است بايد برچسب محصولات غذايي را پيش از مصرف به دقت مطالعه کند. از جمله مواد تشکيل دهنده که به تخم مرغ اشاره دارند مي توان به موارد زير اشاره کرد:
– سفيده تخم مرغ، تخم مرغ خشک شده، زرده تخم مرغ، يا پودر تخم مرغ
– آلبومين
– آپوويتلين
– گلوبولين
– ليوتين
– ليزوزيم
– اوالبومين
– اووگلوبولين
– اووموسين
– اووموکوئيد
– اووترانسفرين
– اووويتليا
– اووويتلين
– سيمپلس
– ويتلين
يک روش براي حصول اطمينان از اين که محصولي فاقد تخم مرغ است، انتخاب محصولات وگان است. اگر محصولي برچسب وگان دارد، فاقد تخم مرغ يا هر محصولات حيواني ديگر است.
جايگزين هاي تخم مرغ
اگر فردي بايد به طور کامل از مصرف تخم مرغ پرهيز کند مي تواند مصرف جايگزين هاي زير را مد نظر قرار دهد:
توفو
توفو يک غذاي سرشار از پروتئين است که از سويا تهيه مي شود. افراد ممکن است از توفو به جاي تخم مرغ در وعده غذايي صبحانه، در ساندويچ ها يا اسموتي ها استفاده کنند.
سس سيب شيرين نشده و پوره ميوه
سس سيب و پوره ميوه هاي ديگر، مانند موز، مي توانند جايگزيني براي تخم مرغ در پخت و پز باشند.
پکتين موجود در ميوه ها مي تواند به طور موثر جايگزين چربي هاي حيواني شود. اين ماده مي تواند به عنوان يک امولسيفاير، فيلر، تثبيت کننده، و غلظت دهنده استفاده شود.
دانه هاي کتان يا چيا
ترکيب دانه هاي کتان يا چيا با آب مي تواند جايگزيني براي تخم مرغ در پخت و پز باشد. ترکيب يک قاشق غذاخوري از اين دانه ها با ۲٫۵ قاشق غذاخوري آب مي تواند جايگزيني براي يک تخم مرغ باشد. پيش از افزودن به دستورالعمل غذايي خود اجازه دهيد اين ترکيب براي پنج دقيقه به حال خود باقي بماند.
جايگزين هاي وگان براي تخم مرغ
توليدکنندگان از نشاسته هاي گياهي، سويا، مغزها يا دانه هاي خوراکي براي توليد محصولات جايگزين تخم مرغ استفاده مي کنند.
آکوافابا
آکوافابا مايعي است که از پخت نخود و حبوبات ديگر به دست مي آيد و مي تواند جايگزين سفيده تخم مرغ شود.
خطرات
تخم مرغ منبع خوبي براي پروتئين و مواد مغذي ديگر است. اگر فردي بايد از مصرف اين ماده غذايي پرهيز کند بايد از دريافت مواد مغذي ضروري از منابع ديگر در رژيم غذايي خود اطمينان حاصل کند. افرادي که از مصرف برخي مواد غذايي پرهيز مي کنند يا از يک رژيم غذايي خاص پيروي مي کنند بايد با يک پزشک يا متخصص تغذيه براي حصول اطمينان از دريافت تمام مواد مغذي مورد نياز خود مشورت کنند.
چه زماني به پزشک مراجعه کنيم
افرادي که نسبت به ابتلا به عدم تحمل تخم مرغ مشکوک هستند بايد با يک پزشک صحبت کنند. پزشک ممکن است برخي آزمايش ها يا حذف تخم مرغ از رژيم غذايي را براي بررسي دليل بروز مشکلات گوارشي توصيه کند.
مشکلات گوارشي مانند نفخ، کرامپ هاي معده، يا اسهال مي توانند نشانه اي از مشکلات سلامت ديگر نيز باشند. صحبت با پزشک براي رد احتمالات ديگر مي تواند مفيد باشد.
افرادي که با هرگونه علائم آلرژي غذايي مانند تورم، دشواري در تنفس، خارش و کهير مواجه مي شوند بايد در پي دريافت کمک پزشکي فوري باشند.
بازار