نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

خواص حلیم؛ صبحانه سالم ایرانی

منبع
بروزرسانی
خواص حلیم؛ صبحانه سالم ایرانی
مجله دلتا/ حليم يک غذاي مغذي است که طرفداران زيادي دارد. اين غذاي مقوي به علت داشتن گندم، خاصيت سيرکنندگي دارد و حاوي روي، منيزيم، آهن و نياسين است. البته خوردن اين غذاي خوشمزه براي همه افراد مفيد نيست؛ با ما همراه باشيد. خواص حليم همانطور که ذکر شد، حليم به دليل داشتن گندم، علاوه بر خاصيت سيرکنندگي بالا، منبع بسيار خوب روي، منيزيم، آهن و نياسين است. البته اگر در تهيه اين غذا از گندم سبوس‌دار که فيبر زيادي دارد، استفاده شود، در بهبود برخي از بيماري‌هاي دستگاه گوارش، سرطان روده و سينه نيز مؤثر خواهد بود. همچنين اين ماده براي پيشگيري از يبوست و انواع سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفيد است. درواقع گندم سبوس‌دار خاصيت ضد انگلي دارد و از بروز حساسيت‌ها و عدم تحمل غذايي مثل سندرم روده تحريک‌پذير، التهاب مفاصل و بيماري‌هاي عصبي جلوگيري مي‌کند. حليم گندم ؛ درمان‌کننده بيماري‌ها تقويت‌کننده قلب مصرف حليم سبب سلامت بهتر قلب و کاهش بيماري‌هاي قلبي مي‌شود؛ زيرا فيبر موجود در گندم سبوس‌دار کلسترول خون را کم مي‌کند و سبب کاهش احتمال لخته شدن و فشار خون و کنترل قند خون مي‌شود. درمان سرطان حليم تهيه‌شده از گندم سبوس‌دار فيبر زيادي دارد و سبب درمان بيماري‌هاي دستگاه گوارش، سرطان روده و سينه مي‌شود. درمان يبوست مصرف حليم براي پيشگيري از يبوست و سرطان روده بزرگ مفيد است. انگل زداي طبيعي گندم سبوس‌دار خاصيت ضد انگلي هم دارد و موجب جلوگيري از بروز حساسيت‌ها و عدم تحمل غذايي مثل سندرم روده تحريک‌پذير، التهاب مفاصل و بيماري‌هاي عصبي مي‌شود. خوردن حليم براي چه کساني مفيد است؟ سرد مزاج‌ها خوردن حليم براي افراد سرد‌مزاج مفيد است، شما مي‌توانيد اين غذاي خوشمزه را با مقداري روغن حيواني و دارچين مصرف کنيد. کم‌خوني اين صبحانه مغذي براي زنان، دختران جوان و افرادي که در معرض کم‌خوني هستند، مفيد است؛ زيرا حليم به علت داشتن گندم و گوشت، آهن زيادي دارد. خوردن حليم براي چه کساني مضر است؟ افراد چاق مصرف حليم براي افرادي که اضافه‌وزن دارند، مناسب نيست؛ زيرا حليم کالري فراواني دارد. تقريبا يک پياله حليم ۱۵۰ کالري دارد که اگر با يک قاشق شکر، يک کف دست نان و روغن مصرف شود، ۳۰۰ تا ۳۵۰ کالري اضافي در بدن توليد مي‌کند. افراد چاق بهتر است حليم را کم و بدون افزودني و چاشني ميل کنند. افراد ديابتي اگر ديابت يا چربي خون داريد، حليم را با شکر و روغن مصرف نکنيد يا به ميزان کم ميل کنيد. حليم يک وعده غذايي سالم در ماه رمضان مصرف حليم در ماه رمضان و در وعده افطار با شکر و روغن باعث تحريک معده، اضافه‌وزن و نيز عطش شديد مي‌شود. خوردن آب زياد به دنبال اين تشنگي باعث رقيق شدن شيره معده و تأخير هضم غذا مي‌شود و اين رفتار نفخ شکم و ساير ناراحتي‌هاي گوارشي را در پي دارد. بنابراين، اگر طرفدار اين وعده کامل غذايي در ماه رمضان هستيد، در مصرف آن زياده‌روي نکنيد. به ياد داشته باشيد که پس از خوردن حليم بلافاصله دراز نکشيد؛ زيرا اين غذا دير‌هضم است و باعث مي‌شود، دچار سوزش و ناراحتي معده شويد. چرا حليم با دارچين؟ اگر از طرفداران حليم باشيد، حتما مي‌دانيد که اين غذا معمولا با دارچين مصرف مي‌شود. جالب است بدانيد که فوايد حليم بسيار زياد است اما چون غذايي خميري‌شکل است و اين گونه غذاها معمولا در معده توقف زيادي دارند و روند هضم و جذب آنها بسيار کند انجام مي‌شود، اضافه کردن ادويه‌اي مانند دارچين مي‌تواند به بهبود سرعت هضم و جذب اين غذا کمک کند. درواقع، حليم تنها غذايي نيست که از دارچين به عنوان تسهيل‌کننده هضم استفاده مي‌کند بلکه عدس پلو نيز در گروه غذاهايي قرار مي‌گيرد که اضافه کردن کشمش و دارچين به آن براي مصرف‌کننده بسيار مفيد است. عدس در کنار خواص بي‌شمار خود طبع سردي دارد؛ از اين رو مصرف بيش از اندازه آن مي‌تواند منجر به بي‌حالي و افسردگي شود که اضافه کردن ادويه دارچين بهترين راه براي کنترل اين حالت است. بنابراين، اگر هوس خوردن يک صبحانه دلچسب پاييزي کرده‌ايد، ما به شما خوردن حليم به همراه چاشني خوش‌عطر دارچين را توصيه مي‌کنيم.
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد