بهداشت نيوز/ مشکلات زانو بسيار شايع هستند و ميتوانند در هر سني رخ داده و در بسياري از فعاليتهاي انسان تداخل ايجاد کنند. گزينههاي طبيعي و سالمي وجود دارند که ميتوانند به تقويت رباطها و تاندونها در زانوها کمک کنند که امکان بهرهمندي از کيفيت زندگي بهتر را براي افراد فراهم ميکند.
زانو يکي از مهمترين مفاصل بدن انسان است. زماني که زانو از شرايط خوبي برخوردار باشد، نرم و روان حرکت کرده و امکان پيادهروي و دويدن بدون هيچ مشکلي را فراهم ميکند. اما افراد بسياري هم به واسطه فرسودگي غضروف زانو يا مشکلات ديگر مانند آسيب ديدگي تاندونها و رباطها درد زيادي را در زانوي خود تجربه ميکنند.
پيش از هر چيزي، اندکي با عملکرد تاندونها و رباطها آشنا ميشويم.
تاندونها بافتي فيبري هستند و مسئوليت اتصال عضلات به استخوانها را بر عهده دارند.از سوي ديگر، رباطها نيز بافتي فيبري هستند، اما آنها استخوانهاي مختلف را به يکديگر متصل کرده و در جاي خود ثابت نگه ميدارند.زماني که درد تنها در يک زانو احساس ميشود، شايعترين دلايل اين درد معمولا مشکلات منيسک، تاندونيت، يا آسيب ديدگيهاي غضروف هستند. در اين موارد، درد با يک آسيب ديدگي ورزشي يا آسيب ديدگيهاي خاص ديگر پيوند خورده است.
زماني که درد در هر دو زانو احساس ميشود، مسائل مربوط به هم ترازي يا مشکلات کاسه زانو معمولا مسئول اين شرايط هستند. بر همين اساس، اگر با درد مداوم و شديد در مفاصل زانوي خود مواجه هستيد، بهترين گزينه مراجعه به پزشک براي بررسي دقيق شرايط است.
بايد به اين نکته توجه داشته باشيد که تاندونها و رباطها نيز به تغذيه کافي و مناسب نياز دارند. آنها براي حفظ سلامت و قدرت خود به دريافت ويتامين و مواد معدني ضروري نياز دارند. توجه به اين نکات مهم ميتواند کيفيت زندگي شما را بهبود ببخشد.
در ادامه چند گزينه خوراکي که ميتوانند به پيشگيري از تخريب تاندونها و رباطها کمک کنند و بر همين اساس، از آسيب ديدگي يا درد ناخواسته زانو پيشگيري کنند، ارائه شده اند.
فرمول سرشار از کلاژن براي تقويت تاندونها و رباطها
برخي مطالعات نشان داده اند که ژلاتين يک منبع عالي مواد مغذي براي تاندونها و رباطها است. ژلاتين طبيعي سالمترين گزينه محسوب ميشود، زيرا حاوي مقدار بيشتري از پروتئين کلاژن است. افزون بر اين، ژلاتين طبيعي به تقويت سلامت ناخن ها، مو و پوست نيز کمک ميکند.
مواد لازم:
يک پلانتين رسيده
آب يک پرتقال
۴۰ گرم ژلاتين
۶۰ گرم عسل
آماده سازي:
ابتدا آب يک پرتقال را گرفته و پلانتين را پوره کنيد. از يک پلانتين رسيده استفاده کنيد، زيرا بيشترين مواد مغذي را ارائه ميکند.سپس عسل را به پلانتين اضافه کنيد و ترکيب کنيد.ژلاتين را در آب حل کرده و سپس آن را روي حرارت قرار دهيد تا غلظت آن افزايش يابد. روي يک شعله ديگر نيز آب پرتقال را حرارت دهيد و سپس ژلاتين را کم کم به آن اضافه کنيد تا از توده توده شدن آن جلوگيري شود.
يک قالب مناسب انتخاب کرده و ترکيب ژلاتين پرتقالي را در آن ريخته و در يخچال قرار دهيد. ۱۵ تا ۲۰ دقيقه صبر کنيد تا اين ترکيب خود را بگيرد.سپس ژلاتين را از قالب خارج کرده و در يک بشقاب بگذاريد و پوره عسل و پلانتين را روي ژله يا در کنار آن بريزيد.پلانتين ميوهاي شبيه به موز است که منبع خوبي براي انرژي، پروتئينها و کربوهيدراتها محسوب ميشود و ميتواند به احياي شرايط بدن شما کمک کند. در کنار مواد مغذي پرتقال، از جمله ويتامين C، ترکيبي مغذي و سالم را دريافت خواهيد کرد. حداقل دو بار در هفته ميتوانيد اين خوراکي خوشمزه و مغذي را مصرف کنيد.
اسموتي جو دوسر، آناناس، و دارچين
اين اسموتي سرشار از منيزيم، سيليکون، ويتامين C و بروملين است. آناناس منبع خوبي براي بروملين است که مادهاي مفيد براي مبارزه با التهاب محسوب ميشود که افراد مبتلا به مشکلات زانو آن تجربه ميکنند. شما ميتوانيد اين اسموتي را براي به حداکثر رساندن اثر آن هر روز مصرف کنيد.
مواد لازم:
۱۵۰ گرم جو دوسر فوري
۲۵۰ ميلي ليتر آب
آب آناناس
آب پرتقال
۴۰ گرم عسل
۷ گرم پودر دارچين
۴۰ گرم بادام خرد شده
آماده سازي:
ابتدا آب را به جوش آوريد و سپس جو دوسر فوري را به آن اضافه کنيد. اين ترکيب را خوب به هم زده و اجازه دهيد جو بپزد. سپس، آب آناناس طبيعي، آب پرتقال، عسل، دارچين، بادام خرد شده و جو دوسر پخته را در يک دستگاه مخلوط کن بريزيد.تا زماني که ترکيبي با بافت نرم و يکدست شکل بگيرد به هم زدن ادامه دهيد. براي روزهاي گرم سال، شما ميتوانيد چند تکه يخ نيز به اين اسموتي اضافه کنيد تا با مواد ديگر ترکيب شود.
گزنه و آبليمو
گزنه به عنوان يک درمان موثر براي نقرس، نوعي شايع از آرتريت، شناخته ميشود و به لطف محتواي معدني خود ميتواند به بدن در بازسازي غضروف کمک کند. در ترکيب با خواص ليمو، اين نوشيدني يک گزينه خوب براي تقويت رباطها و تاندونهاي زانو و به طور کلي در بدن شما است.
مواد لازم:
۸۰ گرم گزنه
آب يک ليمو
يک ليتر آب
آماده سازي:
ابتدا آب را به جوش آوريد. سپس، ۸۰ گرم گزنه را به آن اضافه کنيد. گزنه ميتواند تازه يا خشک باشد. اجازه دهيد اين ترکيب براي مدتي به جوشيدن ادامه داده و سپس آن را از روي حرارت برداشته و اجازه دهيد براي ۱۵ دقيقه خنک شود.سپس، اين دمنوش را از يک صافي عبور دهيد و در يک بطري شيشهاي بريزيد.درب بطري را بسته و اجازه دهيد براي يک ساعت ديگر به همان حالت باقي بماند. سپس، شما ميتوانيد اين نوشيدني را در دماي اتاق مصرف کنيد.براي بهبود عطر و طعم ميتوانيد مقداري آبليمو و دو قاشق غذاخوري عسل به اين نوشيدني اضافه کنيد. عطر و طعم اين دمنوش ممکن است قوي باشد، اما عسل به عنوان يک شيرين کننده طبيعي ميتواند به متعادل کردن آن کمک کند. دمنوش گزنه و ليمو را ميتوانيد سه بار در هفته مصرف کنيد.
بازار