
میوه ای که چربی هایتان را به آتش می کشاند
بهداشت نيوز
بروزرسانی

بهداشت نيوز/ گريپ فروت ميوه سرشار از مزاياي متعددي است که از طريق مواد مغذي و ويتامينهاي موجود در آن همچون پتاسيم و ليکوپن به دست ميآيد. در کنار اين موارد، اين ميوه سرشار از کلسيم، شکر و فسفر نيز است. اين ميوه ميتواند کاهنده اشتهاي عالي باشد و مصرف منظم آن در وعده صبحانه به عنوان يک ماده انرژي زا مفيد است.
گريپ فروت فيبر بالا و کالري اندکي دارد. اين ميوه حاوي بيوفلاونوئيد و ساير مواد شيميايي مفيد است که در برابر بيماريهايي همچون سرطان، بيماري قلبي و تشکيل تومور از بدن مراقبت ميکند. اين ميوه نرخ متابوليسم بدن را افزايش ميدهد، سطح انسولين را کمتر ميکند و حس سيري به شما ميبخشد. اين ميوه در مبارزه با شرايط مختلفي همچون خستگي، تب، ديابت، مالريا، يبوست، مشکلات ادراري، اسيديته اضافي و موارد ديگر به بدن کمک خواهد کرد.
گريپ فروت به عنوان يک ضدعفوني کننده طبيعي براي زخمهاي خارجي و تونيک کبد عمل ميکند. اين ميوه محتواي آب بالايي دارد و همين امر به تغيير چهره پوست و افزايش نرخ متابوليک بدن کمک خواهد کرد. پالپ و فيبر آن ميتواند به اجابت مزاج کمک کند و خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد. اين ماده همچنين به رفع تشنگي کمک فراواني ميکند. مصرف آن بروز و توسعه سرطان پروستات را تا حد زيادي کاهش ميدهد.
فوايد گريپ فروت براي سلامتي:
گريپ فروت براي کاهش اشتها و لاغري
همانطور که قبلا نيز گفتيم اين ميوه يک کاهنده اشتهاست و در مقابل ساير مواد و ميوهها عملکرد خوبي در کاهش اشتها خواهد داشت. گفته ميشود که بوي آن نيز ميتواند حس گرسنگي را کاهش دهد و همين امر براي کاهش وزن مفيد خواهد بود. مقادير زيادي از فيبر موجود در آن ميتواند گرسنگي را کمتر کند و از بروز حس گرسنگي کاذب در افراد چاق جلوگيري خواهد کرد.
گريپ فروت و بي خوابي:
يک ليوان آب گريپ فروت اگر قبل از رفتن به رختخواب نوشيده شود، ميتواند خواب بهتري براي فرد به ارمغان آورد و نشانههاي بيخوابي را تسکين دهد. اين موضوع به خاطر حضور تريپتوفان در گريپ فروت است. اين ماده شيميايي با خواب مرتبط است. سطح تريپتوفان در گريپ فروت اجازه ميدهد خواب راحتي داشته باشيم.
خواص گريپ فروت براي درمان بيماريها
ديابت و مصرف گريپ فروت
بيماراني که مبتلا به ديابت هستند ميتوانند به راحتي گريپ فروت مصرف کنند، زيرا اين ميوه به کاهش سطح نشاسته در بدن کمک ميکند. اگر بيمار ديابتي گريپ فروت مصرف کند، اين ماده به تنظيم جريان قند در بدن کمک ميکند و باعث مديريت ديابت ميشود. مطالعات اخير نشان داده است که رابطهاي بين ديابت و گريپ فروت وجود دارد.
گريپ فروت و آنفلونزا:
گريپ فروت درمان با ارزشي براي آنفلونزاست، زيرا به کاهش اسيديته بدن کمک ميکند. خاصيت تلخ و تند آن از نارينژين است. نارينژين يک فلاونوئيد در نظر گرفته ميشود که منبع آنتي اکسيدان بسيار قدرتمندي در رژيم غذايي انسانها محسوب ميشود. آنها همچنين خاصيت ضد ويروسي، ضد قارچي، ضد باکتري، ضد سرطاني و کيفيت ضد التهابي دارند و همين امر باعث ميشود براي محافظت از سيستم ايمني بدن بسيار مفيد باشند.
آب گريپ فروت و مالاريا:
آب گريپ فروت يا خود آن، حاوي کينين با ارزش و طبيعي است که براي درمان مالاريا بسيار مفيد است. کينين يک نوع آلکالوئيد با تاريخچه درماني در بيماريهايي همچون مالاريا، لوپوس، آرتريت و درد شبانه ساق پا است. اين ماده را نميتوان به سادگي در همه غذاها پيدا کرد بنابراين گريپ فروت يک منبع خوب از کينين محسوب ميشود. کينين را ميتوان به سادگي و با جوشاندن اين ميوه استخراج کرد.
اختلالات ادراري:
آب گريپ فروت پتاسيم و ويتامين C بسيار بالايي دارد و بنابراين يکي از درمانهاي عالي براي مشکلات ادراري است. علاوه بر اين محتواي بالاي پتاسيم در آن به عنوان يک گشادکننده عروق عمل ميکند. اين موضوع بدين معني است که رگهاي خوني و شريانها ميتوانند به استراحت بپردازند و فشار خون نيز کاهش پيدا ميکند. در اين شرايط خطر ايجاد بيماريهاي قلبي و سکته کمتر ميشود. سطح افزايش يافته پتاسيم ميتواند به عملکرد شناختي بهتر منجر شود.
درمان سوء هاضمه با گريپ فروت:
گريپ فروت براي حل مشکل سوء هاضمه مفيد است. اين ميوه در مقايسه با ساير ميوهها سبک است و به سرعت بر روي هضم اثر ميگذارد. گريپ فروت به جريان مايعات گوارشي در بدن کمک ميکند و اجابت مزاج را راحتتر خواهد کرد. به خاطر وجود فيبر در آن، در درمان مدرن براي يبوست و سوء هاضمه مورد استفاده قرار ميگيرد.
آب گريپ فروت و درمان يبوست:
يک ليوان آب گريپ فروت تازه در صبح ميتواند درمان مناسبي براي کنترل يبوست باشد. آب اين ميوه روده را تحريک ميکند و باعث ميشود کار هضم و گوارش بهتر انجام شود. اين موضوع به خاطر اثر تحريک کنندگي فيبر در بدن است.
مصرف گريپ فروت بسيار بهتر از مصرف داروهاي ديگر است:
گريپ فروت منبع طبيعي از داروهايي است که به مبارزه با بيماريهاي مختلف کمک ميکند. اين ميوه در هر فصلي موجود است. گريپ فروت يک ماده طبيعي است و مصرف آن از داروهاي شيميايي و مصنوعي بهتر است. ميتوان از اين ميوه براي کنترل کلسترول استفاده کرد و خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي –عروقي را تا حد زيادي کاهش داد.
عوارض احتمالي گريپ فروت
بهرغم مزاياي زيادي که گريپ فروت براي بدن انسان دارد، در برخي از موارد ميتواند با داروهاي مختلف تداخل داشته باشد و از تاثير آنها بکاهد. بايد در مورد مصرف اين ميوه به همراه برخي از داروها محتاط باشيد. مواد شيميايي خاص در گريپ فروت همچون نارينژين و ساير ترکيبات ميتواند به طور منفي با داروها تداخل داشته باشد و به اندامهاي موجود آسيب بزند. به همين خاطر قبل از مصرف گريپ فروت با پزشک خود مشورت کند.