دينو/ در اين روزهاي قرنطينه خانگي و سختي مراقبت از سلامتي خود در برابر بيماري همهگير جديد، پزشکان و محققان در تلاش براي شناخت هر چه بيشتر رفتار اين ويروس و افزايش آگاهي مردم در اين زمينه هستند. در اين بين برخي از آنها اين سوال را مطرح کردهاند که آيا کيسههاي خريد پلاستيکي بازيافتي در دوران شيوع ويروس کرونا ايمن هستند؟ در ادامه با همراهي به پاسخ اين سوال توجه کنيد.
کيسههاي خريد پلاستيکي بازيافتي
با گسترش جهاني ويروس کرونا، در بيشتر مناطق جهان قوانين دشواري به منظور رعايت بهداشت وضع شده است. يکي از اين موارد ممنوعيت استفاده از کيسههاي خريد پلاستيکي بازيافتي در بخشهايي از ايالات متحده آمريکا است. برخي از کارشناسان معتقدند اين کيسههاي خريد نوعي تهديد نظري براي سلامتي افراد به حساب ميآيند. بر اساس گزارشات کليولند اوهايو، ممنوعيت استفاده از کيسههاي قابل استفاده مجدد يکي از مقرراتي است که به تازگي توسط برخي از فروشگاههاي مواد غذايي براي محافظت از سلامت مشتريان اجرا ميشود. با اين حال هنوز دادههاي معتبري براي پشتيباني از اين حرکت، وجود ندارد. کيفهاي قابل استفاده مجدد عموما از جنس پلاستيک يا پارچه هستند. طبق مطالعات آزمايشگاهي انجام شده، ويروس به مدت سه روز بر روي پلاستيک باقي ميماند. اين در حالي است که روي پارچه سريعا از بين ميرود.

با اين وجود همچنان به نظر ميرسد شواهد زيادي در مورد نحوه انتشار ويروسها از طريق کيسههاي خريد پلاستيکي بازيافتي وجود ندارد. برخي از مطالعات نشان ميدهند که اين کيسهها ميتوانند حامل ميکروب باشند. مطالعه سال 2011 دانشگاه آريزونا، روي 99 درصد از کيسههاي آزمايش شده، وجود انواع باکتريها را نشان داد. همين طور در طول همين مطالعه مشخص شد که 97 درصد از مردم، کيسههاي خريد خود را نميشويند. پس زمينه براي وجود بيماري روي آنها بيشتر ميشود.
تهديد نظري
تهديد مورد بحث درباره کيسههاي غيربهداشتي حامل ويروس کرونا باعث شده است تا فروشگاههايي مانند Giant Eagle ، Heinen’s و Dave استفاده از کيسههاي خريد پلاستيکي بازيافتي را تا اطلاع ثانوي ممنوع کنند. دکتر «کريگ هدبرگ» (Craig Hedberg)، استاد دانشکده بهداشت دانشگاه مينه سوتا، در نامهاي به رسانهها در اين باره توضيح ميدهد:
در اکثر موارد، پاسخ صحيح يا غلط کاملي وجود ندارد. درست است که کساني خطرات نظري وجود ويروس کرونا روي کيسههاي قابل استفاده مجدد را مطرح ميکنند، در اين باره نگران باشند. همچنين ميدانيم کيسه خريدي که از خانه شخص آلوده بيرون آمده باشد، آلوده بوده و قادر به انتقال مستقيم ويروس است؛ بنابراين، نياز به رعايت فاصله فيزيکي در فروشگاه جديتر ميشود.
دکتر «توماس فايل» (Thomas File)، رئيس بخش بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشکي شمال شرقي اوهايو و بخش بيماريهاي عفوني در Summa Health، همچنين گفت:
تهديد کيسههاي بازيافتي در گسترش ويروس کرونا صرفا در حد نظريه است. اگر چه عدم استفاده از آنها ميتواند در کاهش خطر انتقال ويروس کمک کننده باشد؛ اما، اين مورد اثبات نشده است. شما هميشه بايد اقدامات مناسب براي فاصله اجتماعي را با پوشيدن ماسک و دستکش رعايت کنيد.
در نهايت پزشکان توصيه ميکنند که در صورت به کار بردن اين کيسههاي خريد، قبل از استفاده مجدد آنها را بشوييد. شما ميتوانيد حتي آنها را درون جعبه ماشين يا پارکينگ خانه خود نگهداري کرده و وارد منزل خود نکنيد. با رعايت نکات بهداشتي تا ساخت درمان قطعي اين بيماري، بهترين راه رعايت هر چه بيشتر مسائل بهداشتي و خودداري از حضور در مکانهاي عمومي است. شما درباره کيسههاي خريد پلاستيکي بازيافتي در دوران شيوع ويروس کرونا چه نظري داريد؟ ديدگاههاي خود را با ما به اشتراک بگذاريد.
بازار