ايسنا/ ويروس کرونا ميتواند مدتها در هوا معلق بماند و همراه با ريزذرات بزاقي هنگام صحبت کردن منتشر شود.
متخصصان آلماني به همين خاطر توصيه ميکنند که
هواي محيطهاي بسته را از طريق بازکردن در و پنجرهها مرتب تهويه کنيد. صورت خود را با ماسک بپوشانيد، از ديگران فاصله بگيرد و دستهايتان را مرتب بشوييد تا خطر ابتلا به ويروس کرونا را براي خود و اطرافيانتان کاهش دهيد.
مهمترين راه انتقال ويروس کرونا ارتباط مستقيم با فردي است که در اثر آلودگي به کرونا به بيماري کوويد ۱۹ مبتلا شده است. ويروس تکثير شده در بدن بيمار همراه سرفه يا عطسه او به ديگران منتقل ميشود.
ويروس کرونا اما براي انتشار خود راه ديگري هم دارد: شناور ماندن در ريزذرات بزاقي.
بر خلاف ذرات بزرگتر، مانند قطرات عطسه يا سرفه فرد بيمار که به دليل سنگيني وزن اين قطرات سريع روي زمين ميافتند، ريزذرات بزاقي ميتوانند مدتي طولاني در هوا معلق بمانند.
ويروس کرونا نخستين ويروس عفوني نيست که از اين طريق منتقل ميشود. ويروس بيماريهايي مانند سل يا سرخک هم تا حدي از طريق اين ريزذرات بزاقي منتقل ميشوند.
در نتيجه براي آلوده شدن به ويروس بيماريزا، تماس مستقيم و نزديک با شخص بيمار لازم نيست و فقط کافي است دقايقي در هواي آلوده به ويروس نفس بکشيم تا ويروس وارد دستگاه تنفسي ما شود.
مطالعات چند گروه تحقيقاتي بينالمللي ثابت کرده که ويروس کرونا در ريزذرات بزاقي افرادي که پس از آلودگي به ويروس، حتي اگر نشانهاي از بيماري هم بروز ندهند، باز هم در هوا منتشر ميشود. اين ذرات هنگام صحبت کردن −به خصوص با صداي بلند− به بيرون پرتاب ميشوند.
آنچه هنوز مشخص نيست قدرت بيماريزايي اين ريزذرات است. محققان نميدانند اين ريزذرات تا چه مدت مسري و خطرناک هستند.
ويروسها پس از خروج از بدن فرد آلوده نيازمند فرد ديگري هستند و هر چه بيشتر در فضاي خارج از بدن باشند ضعيفتر ميشوند.
موسسه روبرت کخ آلمان ميگويد ويروس کرونا از طريق اين ريزذرات بزاقي در هوا منتشر ميشود اما دشوار است که بگوييم تا چه مدت بيماريزا ميماند. اين موسسه تأکيد دارد که مهمترين مسير انتقال ويروس ارتباط مستقيم با عفونت قطرهاي است. يعني ارتباط با قطرات سرفه يا عطسه فردي که پس از آلودگي ويروسي به بيماري کوويد ۱۹ مبتلا شده است.
پيتر والگر، از انجمن بهداشت بيمارستاني در آلمان ميگويد: براي جلوگيري از ابتلا به ويروس کرونا خودداري از ارتباط با فرد بيمار و قطرات عفوني معمولأ توصيه ميشود.
بازکردن در و پنجرهها براي تهويه منظم محل زندگي از آلودگي احتمالي از طريق ويروس شناور در ريزذرات بزاقي معلق در هوا جلوگيري ميکند. اين روش براي جلوگيري از تجمع ريزذرات بزاقي در محيطهاي عمومي هم مؤثر است.
پيتر والگر ميگويد: در شرايطي که امکان تهويه هواي داخل با هواي تازه خارج وجود ندارد، خطر ابتلا به ويروس از طريق ريزذراتبزاقي وجود دارد.
در فضاي باز اما احتمال ابتلا به ويروس کرونا از طريق اين ريزذرات بسيار کم است. ريزذرات بزاقي بسيار سبک هستند با وزش يک نسيم ملايم، در هوا پراکنده ميشود. در نتيجه شمار ويروسهاي معلق در هوا در يک نقطه بسيار کمتر ميشود.
کريستين دروستن، پروفسور ويروسشناسي بيمارستان شريته آلمان نيز معتقد است بالکن يا فضاي بيروني رستورانها را ميتوان در شمار مکانهاي تقريبأ امن از نظر آلودگي به ريزذرات بزاقي به شمار آورد.
بازار