باشگاه خبرنگاران/ عادات غذايي نادرست باعث تجمع تجربي در سلولهاي کبد و بيماري کبد چرب ميشود. در واقع کبد چرب يک بيماري شايع در جهان است که ممکن است افراد زيادي به آن مبتلا شوند، اما بدون در نظر گرفتن سن و جنسيت بيشترين مبتلايان به اين بيماري قطعا کساني خواهند بود که از غذاهاي چرب و فست فود مانند پيتزا، ساندويج به خصوص همبرگر استفاده ميکنند.
چاقي و اختلال در چربيهاي خون، ديابت، مصرف مشروبات الکلي، الگو برداري از تغذيه نادرست و سوء تغذيه، استفاده از برخي داروهاي کورتوندار مانند پردنيزولون و داروهاي ضدافسردگي، مسموميت با بعضي سموم و حلالها، مصرف خوراکي برخي داروها مثل تتراسيکلين، اسيدوالپروئيک و آميودارون، داروهاي ضد تشنج مانند اسيدوالپروئيک و مصرف بيرويه هورمونها از مهمترين عوامل ابتلا به بيماري کبد چرب هستند.
کبد چرب با چه علائمي همراه است؟
کبد چرب معمولا علامت دار نيست و از طريق آزمايشات دورهاي مشخص ميشود، اما گاهي اوقات اين بيماري علائم اوليهاي مانند خستگي دائمي، ريزش مو، انواع لک و جوش پوستي دارد که در اين صورت افراد بايد به مراکز درماني مراجعه کرده و به منظور پاکسازي کبد چرب، تنظيم آنزيمهاي کبد ناشي از کبد چرب، کاهش دهنده عوارض داروهاي شيميايي روي کبد و پاکسازي کبد از عوارض مکملهاي ورزشي از داروهاي تجويز شده استفاده کنند.

در بيشتر اوقات کبد چرب خطرناک نخواهد بود. اما بايد به ياد داشت که در صورت درمان نشدن به موقع باعث تجمع مقدار زيادي چربي در کبد شده و در نهايت «التهاب کبدي» را به همراه خواهد داشت. کبد چرب در دراز مدت باعث برو سيروز کبدي خواهد شد؛ بنابراين به هيچ عنوان نبايد نسبت به اين بيماري بي تفاوت بود.
چربي خون در برخي افراد چاق و مبتلا به ديابت ديده ميشود، اما افراد لاغر هم ممکن است به علت ژنهاي خانوادگي به اين بيماري مبتلا شوند که در هر دو صورت شانس ابتلاي افراد به بيماري کبد چرب را افزايش خواهد داد.
انجام فعاليت بدني براي بهبود کبد چرب
ورزش يا فعاليت بدني منظم و پيوسته تاثير بسيار زيادي در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي گوناگون دارد، اما بايد توجه کرد که حتما به صورت منظم باشند؛ در غير اين صورت نبايد هيچ انتظاري از آن براي بهبود وضعيت جسماني خود داشته باشيد.
انجام فعاليتهاي بدني به صورت مستمر و منظم در طول يک سال باعث کاهش وزن، روحيه شاد و تندرستي خواهد شد. بيشتر متخصصان براي افراد چاق يا آنهايي که اضافه وزن دارند، ورزش را توصيه ميکنند.
به هيچ عنوان از مواد غذايي چرب مانند جگر، مغز، قلوه و کله پاچه، شيرينيجات، سس و تنقلات استفاده نکنيد و در طول روز مصرف ميوه و سبزيجات را حتما در برنامه غذايي خود قرار دهيد. به جاي مصرف گوشت قرمز ميتوانيد از مرغ و ماهي آبپز استفاده کنيد. همچنين با توجه به همزماني ويروس کرونا و ماه رمضان مصرف زولبيا و باميه خود را به صورت جدي محدود کنيد.
بازار