تناسب اندام/ روشی کاملا سرپایی و غیرجراحی برای لاغر شدن!
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
باشگاه خبرنگاران/ در کارگزاري سالن معده پزشک گوارش با استفاده از اندوسکوپ پس از بررسي معده از طريق دهان بالون را در معده قرار ميدهد.
روشي کاملا سرپايي و غيرجراحي براي لاغر شدن
دکتر مجتبي هاشمزاده متخصص جراح عمومي و گوارش در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گفت: بالن معده يک روش کاملا سرپايي و غيرجراحي به وسيله آندوسکوپي براي کمک به کاهش وزن کساني که به چاقي دچارند و نميخواهند يا نميتوانند از روشهاي ديگر کنترل وزن استفاده نمايند کاربرد دارد.
وي افزود: در اين روش از طريق دهان بالون در معده قرار داده ميشود جنس بالون از سيليکون نرم ساخته شده و از طريق يک لوله با مايع يا هوا (بسته به نوع بالن) پر شده و آزادانه شناور ميگردد و با پر کردن بخشي از فضاي داخل معده باعث سيري کاذب و در نتيجه باعث کاهش وزن ميگردد.
هاشمزده تصريح کرد: قرار دادن بالن در معده معمولا بين 20 تا 30 دقيقه طول کشيده و بيمار پس از يک مراقبت پزشکي کوتاه مدت، ميتواند به منزل باز گردد خارج کردن بالون حداکثر پس از 6 ماه به وسيله آندوسکوپي انجام ميگردد.
وي در خصوص ميزان کاهش وزن با استفاده از اين روش اذعان داشت: درک اين نکته که اين سيستم وسيلهاي جهت کمک به کاهش اشتها و وزن بوده و بايد همراه با يک رژيم غذايي نظارت شده به کار گرفته شود اهميت زيادي دارد مقدار وزني که يک بيمار از دست ميدهد بستگي به رعايت دقيق رژيم غذايي او دارد.
وي ادامه داد: در اين مدت ارجح است زير نظر يک تيم پزشکي متشکل از متخصص تغذيه روانشناس و مشاور ورزش به اصطلاح شيوه زندگي، ايجاد انگيزه و کنترل در خوردن، تصحيح عادات غذايي و فعاليتهاي بيشتر ورزشي اهتمام ورزيده تا لاغري ناشي از اين کاهش وزن را حفظ نمايد.
هاشمزاده در خصوص عوارض احتمالي بالون گفت: بيمار ممکن است تا چند روز پس از گذاشتن بالون، احساس تهوع و استفراغ سنگيني در شکم، گاهي درد دورهاي در پشت و شکم را داشته باشد در اين صورت بيمار بهتر است با پزشک خويش مشورت نموده و از داروهاي احتمالي مورد تجويز او استفاده نمايد.
وي در پايان اظهار داشت: ممکن است در بعضي از بيماران عوارض ديگري مثل ريفلاکس، ترش کردن و نفخ شکم ظاهر گردد که قابل درمان است بديهي است هر چه مهارت پزشک در بالن گذاري بيشتر باشد احتمال اين عوارض کمتر خواهد بود.