ايرنا/ عضو انجمن پوست ايران با يادآوري اينکه عوارض پوستي در کنار سرفه، تب، بدن درد و غيره از ديگر علايم کرونا در فرد مبتلا محسوب ميشود، گفت: عوارض پوستي ناشي از ويروس کرونا در ميان گروههاي سني مختلف، نشانههاي متفاوتي دارد.
ويروس کرونا، صدومين روز ظهور و شيوع خود را طي کرد و در اين مدت، جان بيش از سيصد هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است. ويروس تاجداري که هزار چهره دارد و هر روز با نقاب و علامتي جديد خود نمايي مي کند؛ يک روز با تب و لرز، بدن درد و غيره و دگر روز با عوارض پوستي و عروقي و مغزي.
به باور کارشناسان، در بين اين علايم، عوارض و نشانه هاي پوستي بيش از همه گمراه کننده است زيرا وجه مشترک بسياري از بيماري ها است، به عنوان مثال گاه وجود عوارضي مانند کهير در بدن را به گرمي خوردن و حساسيت هاي غذايي نسبت مي دهند تا علامت کرونا.
در کند وکاو کدامي و چرايي عوارض پوستي کرونا بر بدن افراد و اينکه بسته به سن افراد، علايم يکساني دارد يا نه، خبرنگار حوزه زنان و خانواده روز دوشنبه به گفت وگو با آناهيتا والي متخصص و عضو انجمن پوست و مو پرداخت.
والي با بيان اينکه هنوز اطلاعات و تحقيقات در مورد ويروس کرونا به دليل نوظهور بودن کامل نشده اما آنچه تا امروز مشخص شده تظاهرات پوستي آن است، گفت: وقتي فردي به اين ويروس تاجدار مبتلا مي شود تا ۲۰ درصد موارد يعني از هر ۱۰۰ نفر مبتلا ۲۰ نفر، تظاهرات پوستي دارد که بسته به سن بيمار متغير است.
وي ادامه داد: بسته به گروه سني، اين علايم پيش يا اواسط بيماري بروز مي کند. مثلا در جوانان اين علايم در اواخر بيماري، در گروه سني ميانسالان معمولا در حين بيماري و در کهنسالان سير شديد از ابتداي ابتلاء بروز مي کند که بستري مي شوند.
سرمازدگي کاذب از عوارض پوستي کرونا در ميان جوانان است
اين متخصص پوست و مو ايران درباره علايم پوستي کرونا در ميان قشر جوان اظهار داشت: در جوانان که خوشبختانه به صورت خفيف، اين بيماري را تجربه مي کنند در اواخر سير بيماري دچار حالتي به نام «سرمازدگي کاذب» مي شوند يعني مانند کسي که در شرايط سرماي شديد گير کرده است، انگشتان، روي دست، کف دست و همچنين پا، سرخ و ورم کرده مي شود.
وي ادامه داد: اين حالت ممکن است با درد يا خارش همراه باشد يا دانه هاي چرکي يا آبدار شبيه سرخک در آن ظاهر شود و خونريزي هاي زيرجلدي يا ضايعات پورپوريک پيدا کنند.
والي درباره علت پيدا شدن اين عارضه پوستي در ميان قشر جوان توضيح داد: به دليل اينکه اين بيماري واسکلوپاتي و کوآگلاپاتي مي دهد يعني عروق را درگير و بيمار و باعث مي شود خصوصيات انعقادي خون تغييرکند. در واقع علت آن ابتلا عروق کوچک است.
وي در مورد طول درمان اين وضعيت هم خاطرنشان کرد: اين حالت ۱۳ روز طول مي کشد تا درمان شود و اين گروه سني جوان معمولا مرگ و مير و فرم شديد بيماري را تجربه نمي کنند و خود به خود بهبود مي يابد.
عوارض پوستي کرونا در ميانسالان شبيه سرخک يا کهير خودنمايي مي کند
عضو انجمن پوست و مو ايران در ادامه گفت وگو درباره علايم و عوارض پوستي ويروس کرونا در ميان ميانسالان هم تصريح کرد: در اين گروه سني، به علت اينکه ويروس عروق متوسط را مبتلا مي کند، شبيه سرخک يا کهير نمود پيدا مي کند؛ کهيري که برخلاف کهير معمولي بيش از ۴۸ ساعت طول مي کشد. اما چون ضايعاتي شبيه کهير و سرخک از علايم بيماري هاي ويروسي است يا ممکن است در اثر مصرف دارو ظهور کند، خيلي اهميت تشخيصي ندارد.
وي ادامه داد: بيشترين وضعيت که اهميت تشخيصي دارد ضايعاتي شبيه آبله مرغان است اما با اندکي تفاوت به اين معنا که در بيماران مبتلا به آبله مرغان، مريض شاهد دانه هاي چرکي، قرمز و دَلَمه شده است اما در اين بيماري ضايعات هم فاز مي شوند؛ به اصطلاح مونومل يعني همه يک شکل هستند.
وي افزود: احتمال مرگ و مير در اين افراد دو درصد است به دليل ذات الريه، نياز به بستري و دستگاه تنفسي پيدا مي کنند.
عوارض پوستي کرونا در کهنسالان چگونه است؟
والي در بخشي ديگر از اين گفت وگو، با يادآوري اينکه در کهنسالان و کساني که دوران ميانسالي را پشت سر گذاشته اند، تظاهرات جلدي بسيار شديد بروز مي کند، گفت: به اين شکل که مانند يک توري مشبکي که روي پوست پهن شده با ته رنگ بنفش و زخم و دَلَمه ديده مي شود.
وي افزود: در اين گروه افراد تا ۱۰ درصد مرگ و مير وجود دارد و عوارض پوستي در مراحل شديد بروز مي کند. بنابراين آنچه که براي بيماران سرپايي و افراد معمولي و شناسايي حاملان بدون علامت اهميت دارد آن ضايعاتي است که شبيه سرمازدگي يا آبله مرغان است.
والي خاطرنشان کرد: ضمن اينکه يکسري بيماري وجود دارد که به آن مقلدهاي بزرگ گفته مي شود يعني مي توانند علائم هر بيماري را در سير خود تقليد کنند مانند ايدز، لوپوس يا بيماري سفليس. به نظر مي رسد ويروس کرونا که چندماهي است ميهمان جهانيان شده را هم بايد به ليست مقلدهاي بزرگ بيافزاييم يعني يک بيماري هزارچهره است.
اين متخصص پوست و مو، درباره عکس هاي منتشر شده در فضاي مجازي که تغيير رنگ پوست در بيماران کرونايي را نشان مي دهد هم گفت: تغيير رنگ چهره به دليل مصرف دارو رخ مي دهد. پس اطلاعات دنياي مجازي که متاسفانه باعث دغدغه و بار فکري افراد مي شود را نبايد جدي گرفت.
بازار