سلامانه/ اگر به دنبال حفظ جواني، زيبايي و افزايش مقاومت بدنتان هستيد به گفته يک متخصص تغذيه سير سياه استفاده کنيد. دکتر سعيد مرادي‌پور متخصص تغذيه با اشاره به خواص متعدد سير و افزايش چندبرابري اين خواص در "سير سياه" اظهار کرد: با توجه به ارزش غذايي و تأثيرات سير سياه، توصيه مي‌کنيم اين ماده ارزشمند را در رژيم غذايي خود بگنجانيد چرا که سير سياه ضمن جلوگيري از بيماريهاي قلبي، باعث کاهش فشار خون شده و غلظت خون را کاهش مي‌دهد. اين متخصص تغذيه تصريح کرد: در مقايسه با سير خام، سير سياه، يک رنگ سياه معمولي، مزه شيرين و بافت جويدني بدون بوي زننده دارد. وي يادآور شد: سير سياه داراي مقادير فراواني از ترکيبات آنتي‌اکسيداني مانند پلي‌فنلها، فلاونوئيدها، مشتقات تتراهيدروβــ‌کاربولين و ترکيبات ارگانوسولفور در مقايسه با سير تازه است؛ توجه داشته باشيد که تخمير نه‌تنها باعث تغيير در اجزاي تغذيه‌اي و خصوصيات حسي مي‌شود بلکه باعث افزايش فعاليت سير سياه نيز مي‌شود. مرادي‌پور خاطرنشان کرد: شواهدي مبني بر اثرات درماني سير سياه از جمله ضد سرطان، ضد چاقي، سيستم ايمني بدن، هيپوليپيدمي، آنتي‌اکسيدان، محافظت کننده سلولهاي کبدي و اثرات محافظت کننده عصبي در چند دهه گذشته گزارش شده است؛ سير سياه به‌عنوان يک عامل مهم چربي‌سوز و کاهش وزن شناخته مي‌شود. اين متخصص تغذيه متذکر شد: "سير سياه" مي‌تواند تا حدي از پيري زودرس نيز جلوگيري کند؛ مطالعات نشان مي‌دهد در پيشگيري و درمان بيماريهاي تنفسي و آسم، کاهش استرس، سرماخوردگي، آلرژي و سرطان نيز مؤثر است. مرادي‌پور با اشاره به خاصيت کلاژن‌سازي "سير سياه" افزود: جوانان خلاق ايراني خط توليد سير سياه را در کشور طراحي و بومي‌سازي کرده‌اند؛ اين ماده براي ورم مفاصل و دردهاي ماهيچه‌اي نيز مي‌تواند مفيد باشد و خاصيت انرژي‌زايي دارد. وي گفت: افرادي که سيستم ايمني بدن آنها ضعيف است، با خوردن اين خوراکي، سيستم دفاعي بدن خود را تقويت مي‌کنند؛ مردم کشورهاي آسيايي مانند تايلند، کره جنوبي و ژاپن قرنهاست که سير سياه را به‌عنوان يک غذاي سنتي توليد و استفاده مي‌کنند. "سير سياه" فرآورده‌اي است که از تخمير سير معمولي در حرارت و رطوبت کنترل‌شده تهيه مي‌شود؛ طي اين فرايند، سير را بين 60 تا 90 روز در دماي تقريبي 60 تا 77 درجه سانتي‌گراد نگهداري مي‌کنند؛ پس از آن سير حالت ژله‌اي پيدا مي‌کند، مزه آن شيرين و رنگ آن سياه مي‌شود.