خبرگزاري دانشجو/ گيلاس منبع عظيمي از انواع ويتامينها و مواد عالي است که در طب سنتي کاربرد زيادي دارد، اين ميوه داراي طبع سرد وتر و حاوي آب، پروتئين، فيبر، چربي، قند، آهن، کلسيم و گوگرد است.
يک فنجان گيلاس حاوي 90 کالري و سرشار از فيبر، پروتئين و ويتامينهاي آ. و ث. است. مصرف اين ميوه به افزايش فعاليت آنتي اکسيداني در بدن کمک ميکند و مطالعات باليني محققان دانشگاه ميشيگان اين را ثابت کرده است.
فراتر از خاصيت آنتي اکسيداني، اين ميوه منبع طبيعي ملاتونين است، يعني هورموني که چرخه خواب و بيداري را در بدن تنظيم ميکند.
در اينجا ميتوانيد 8 دليل زير را براي مصرف هرچه بيشتر گيلاس در فصل تابستان دنبال کنيد:
کمک به بهبود ورم مفاصل و بيماريهاي التهابي: مصرف منظم گيلاس به کاهش سطح اکسيد نيتريک که با استئوآرتريت و آرتريت روماتوئيد در ارتباط است، کمک ميکند. رابطه بين مصرف گيلاس و کاهش حملات نقرس نيز به اثبات رسيده است. چون مقدار اسيد اوريک را که در نقرسيها بالاست، کاهش ميدهد. اسيد اوريک يک ماده زايد و دفعي است که در اثر هضم و جذب مواد غذايي در بدن بوجود ميآيد و اگر مقدار آن در بدن افزايش يابد، به کريستالهايي در مفاصل تبديل ميشود و درد و تورم را در آن قسمت ايجاد ميکند.
سطوح پايينتر قند خون در افراد ديابتي: گيلاس حاوي آنتوسيانين است؛ يک رنگدانه طبيعي که خواص درماني متعددي دارد از جمله اين که منجر به افزايش توليد انسولين به ميزان 50 درصد ميشود و کنترل بهتر قند خون را به دنبال دارد. قند گيلاس براي افراد ديابتي مضر نيست، چون از نوع سوربيتول است که 70 درصد آن در بدن بدون اين که تبديل به گلوکز شود، صرف توليد انرژي ميگردد.
کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي: گيلاس مزاياي سلامت قلب و عروق را به دنبال دارد و درست مانند داروهاي تجويز شده براي کمک به تنظيم چربي و قند خون در بيماران مبتلا به سندرم متابوليک عمل ميکند. مصرف منظم گيلاس همچنين خطر ابتلا به سکته مغزي را کاهش ميدهد.
کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ: فيبر موجود در گيلاس خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش ميدهد. مصرف منظم گيلاس به دليل وجود فيبر فراوان با کاهش و کنترل وزن نيز در ارتباط است.
کمک به بهبود حافظه: گيلاس منبع خوبي از آنتوسيانين براي بهبود حافظه و بهبود عملکرد حرکتي است.
پيشگيري از پيري زودرس: آنتي اکسيدانهاي موجود در اين ميوه جلوي عمل راديکالهاي آزاد را در بدن ميگيرند. راديکالهاي آزاد مولکولهاي ناپايداري هستند که با حمله به سلولهاي سالم بدن، باعث تخريب آنها ميشوند.
تخريب سلولي توسط راديکالهاي آزاد، باعث ايجاد استرس اکسيداتيو در بدن و پيري زودرس سلولها ميشود.
خواب خوب شبانه: ملاتونين موجود در گيلاس براي تنظيم ساعت داخلي بدن و چرخه خواب و بيداري مفيد است. خوردن يک فنجان گيلاس در روز به بهبود خواب شبانه کمک ميکند.
پيشگيري از پوسيدگي دندان: عصاره گيلاس يک ضد باکتري عليه فساد و پوسيدگي دندان است. در بررسيها مشاهده شده که عصاره گيلاس سياه تا 89 درصد فعاليت آنزيمهاي عامل تشکيل پلاک دندان را متوقف ميکند.
کمک به کاهش وزن: آلبالو و گيلاس داراي کالري و چربي کمي هستند و مقدار زيادي آب دارند. تحقيقات نشان داده که افزايش مصرف آب سطح انرژي و متابوليسم بدن را افزايش ميدهد، در نتيجه انرژي بيشتري در بدن ميسوزد. بسياري از افراد اثرات مفيد ميوههايي مثل آلبالو و گيلاس را که داراي آب زيادي هستند، در کاهش وزن خود مشاهده کرده اند.
بازار