مهر/ بصيري با اشاره به اينکه سنگ کليه به عنوان يکي از مهم ترين عوامل نارسايي کليه است، اظهار داشت: سنگهاي کليوي رسوب مواد معدني هستند که در يکي از کليهها يا هر دوي آنها ايجاد ميشوند.
رئيس مرکز تحقيقات بيماري هاي کليوي و مجاري ادرار، ادامه داد: سنگهاي ريز معمولا در هنگام دفع بسيار دردناک هستند و اين درحالي است که سنگ هاي درشت مي توانند سراسر کليه را درگير و بدون هيچ نشانه اي با آسيب جدي به کليه فرد همراه باشند.
وي با تاکيد بر اين موضوع که در تعداد قابل توجهي از بيماران، سنگ سازي کليه ارثي بوده و علت خاصي را براي تشکيل آن پيدا نمي کنيم، سابقه بيماري در خانواده و علائم ادراري را يکي از مهم ترين نشانه هاي بررسي اين بيماري ذکر کرد.
بصيري افزود: جهت جلوگيري از عود مجدد سنگ بايد بيماري زمينه اي را درمان کرد. به بيمار توصيه مي شود که روزانه ۲ تا ۳ ليتر مايعات بنوشد، چرا که مصرف مايعات زياد شرط اول درمان انواع سنگ ها و جلوگيري از تشکيل آن است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در ادامه گفت: حذف مصرف نمک به طور کلي و به حداقل رساندن مصرف گوشت و تمامي پروتئين هاي حيواني نيز از جمله توصيه هاي ديگر براي جلوگيري از عود اين بيماري است.
وي ادامه داد: سنگ سازي در تعداد قابل توجهي از بيماران ارثي بوده بنابراين مراجعه به موقع براي بررسي و درمان لازم سبب جلوگيري از آسيب دائمي به کليه مي شود.
بصيري با بيان اينکه بيماري هاي کليوي، مجاري ادراري و سنگ کليه و پروستات شايع ترين مشکلات اورولوژي است، گفت: به طور کلي هر کدام از اين مشکلات ۳۰ درصد بيماريهاي اورولوژي کليه را تشکيل مي دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، با اشاره به بيماري تنگي «لگنچه» و تنگي «حالب»، اظهار داشت: اين بيماري نوعي بيماري مادرزادي و ژنتيکي است به شکلي که فرد مبتلا سنگيني اطراف کليه را امري بسيار عادي تلقي مي کند، تنگي لگنچه به مرور زمان باعث متورم شدن کليه ها مي شود وتخريب کليه مهمترين و بدترين عارضه اين بيماري است.
اين فوق تخصص بيماري هاي کليوي با بيان اينکه برخي از موارد بيماري تنگي لگنچه با سونوگرافي هاي پيشرفته در دوران بارداري قابل تشخيص است، افزود: با استفاده از روش ابداعي جديد امکان درمان سريع تر و با کمترين درد عارضه تنگي لگنچه برطرف مي شود ولازم است کساني که داراي سابقه ارثي ابتلا به اين بيماري هستند به اين موضوع توجه کنند.
وي ادامه داد: عدم درمان افرادي که دچار تنگي مجراي ادراري هستند، در طولاني مدت موجب از بين رفتن قدرت انقباضي مثانه شده و ادرار باقي مانده در مثانه سبب بروز عفونتهاي مکرر و در نهايت آسيب به کليهها ميشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، توصيه کرد: سوزش ادرار، قطع و وصل شدن يا چکه کردن ادرار، تب هاي طولاني، شب ادراري هاي مکرر و دفع مشکل ادرار مي تواند يکي از علائم مهم در عفونتهاي کليه و مجاري ادراري باشد و در هر جنس و سني نيازمند توجه ويژه است.
رئيس مرکز تحقيقات بيماري هاي کليوي و مجاري ادرار دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، با بيان اينکه سرطان پروستات جزو شايعترين سرطانها در مردان است، افزود: امروزه ثابت شده سرطان پروستات جنبه ارثي دارد و آقايان بايد هرگونه تغيير در ادرار شامل احتباس تکرر ادرار و وجود خون در ادرار را جدي بگيرند و حتما به پزشک جهت معاينه مراجعه کنند.
وي در پايان افزود: خانم هايي که به سن يائسگي مي رسند نيز بايد توجه داشته باشند در اين مرحله به دليل تغيير در ميزان توليد هورمون هايي نظير استروژن و پرژسترون در ناحيه تناسلي مخاط خشک و چسبنده مي شود و ادرار به درستي تخليه نمي شود همين موضوع مي تواند باعث نارسايي و عفونت کليه در زنان شود.
بازار