ايسنا/ پژوهشگران "دانشگاه استرالياي غربي"(UWA) در مطالعه اخيرشان اظهار کردهاند مصرف ترکيبات حاوي آنتي اکسيدان در جلوگيري از آلزايمر موثر است.
تحقيقات دانشگاه استراليا غربي نشان داده است که رژيم غذايي سرشار از مواد مغذي و آنتي اکسيدانها ممکن است از اثرات بيماري آلزايمر جلوگيري يا روند اين بيماري را معکوس کنند.
يافتههاي اين مطالعه که در مجله "Open Biology" منتشر شد نشان داد که مصرف ترکيبات حاوي آنتي اکسيدان ها در دوز بالا در جلوگيري از ابتلا به آلزايمر از هر نوع درمان ديگري که در حال حاضر موجود است سودمندتر است.
آنتي اکسيدان (Antioxidant) يا پاداکسنده شامل تعدادي از مولکولها از جمله ويتامين ث، ويتامين اي، بتاکاروتن، اسيد فوليک و بسياري از رنگدانه هاي گياهي هستند. اگرچه سيستمهاي آنزيمي گوناگوني براي خنثي کردن راديکالهاي آزاد در بدن وجود دارد، اما آنتياکسيدانهاي اصلي عبارتند از: ويتامين اي، ويتامين ث و بتاکاروتن. سلنيم نيز بعنوان يک ماده معدني نقش آنتياکسيداني مهمي دارد. بدن قادر به توليد اين ويتامينها و ماده معدني نيست، بنابراين بايستي از طريق غذا آنها را دريافت کرد.
بيماريهاي دژنراتيو مزمن مانند آلزايمر با آمار مرگ و مير بيش از ۷۰ درصد در سطح جهان و استرس اکسيداتيو، اسيدوز متابوليک مزمن و راديکالهاي آزاد در بدن، نقش اساسي در روند پيري دارند. استرس اکسيداتيو (Oxidative stress) بازتابدهنده عدم تعادل ميان تظاهرات سيستماتيک "گونههاي فعال(واکنشپذير) اکسيژن"(ROS) و توانايي يک سيستم زيستي در خنثي سازي و مهار ميانجيهاي سمي آن يا ترميم آسيبهاي وارده است. نتايج نشان داد که آنتي اکسيدانها با راديکالهاي آزاد در بدن واکنش نشان ميدهند و آنها را بي ضرر ميکنند.
دکتر "جرالد ورينک"(Gerald Veurink) اين تحقيق را هنگام کار در دانشکده پزشکي دانشگاه استرالياي غربي انجام داد و طيف وسيعي از آنتي اکسيدانها را مورد بررسي قرار داد تا کشف کند که کدام يک از آنها در محافظت از نورونها در سيستم عصبي بدن مؤثر هستند. وي دريافت که کاروتنوئيدها فنوليک پيچيده و همچنين آنتي اکسيدانهايي مانند ويتامين C و ويتامين E در غلظتهاي بالا، در کاهش خطر ابتلا به بيماري آلزايمر مؤثر هستند.
وي گفت:
در حالي که يک رژيم غذايي سرشار از مواد مغذي به تثبيت سطح pH در بدن که باعث ايجاد استرس اکسيداتيو ميشود، کمک ميکند، مکملهاي ترکيبي آنتي اکسيداني نيز در پيشگيري و مديريت بيماريهاي مزمن مؤثر هستند. ترکيب آنتي اکسيدانها به ميزان کافي در دوزهاي مناسب و رژيم کم کربوهيدرات غني از مواد مغذي، بيشترين تأثير را در بهبودي حال بيماران مبتلا به آلزايمر دارد.
بازار