الو دکتر/ تن ماهي غذايي لذيذ است که سريع آماده مي شود. در کنار همه ي اين خاصيت ها اگر در مصرف تن ماهي نکاتي رعايت نشود مي تواند سلامتي انسان را به خطر بيندازد و فرد را تا پاي مرگ ببرد. تن ماهي را همه نمي توانند بخورند، در اين مقاله شما را با شرايطي آشنا مي کنيم که اگر اين شرايط را داريدتن ماهي نخوريد!
يک کارشناس تغذيه گفت: سالمندان مبتلا به فشار خون از مصرف غذاهاي شور از جمله ماهي دودي يا کنسرو شده و از تن ماهي پرهيز کنند.
ليلا شوروزي با بيان اين مطلب اظهار داشت : اين افراد بايد از مصرف سوسيس، کالباس، کنسروگوشت، همبرگرها و ساير فرآوردههاي گوشتي به علت دارا بودن مقادير بالاي سديم بپرهيزند.سبزيهاي کنسروشده در آب نمک، زيتون شور، چيپس و ساير تنقلات شور نيز نبايد مصرف شوند.
وي تصريح کرد: ماهي دودي يا کنسرو شده و تن ماهي سرشار از سديم هستند که بايد از برنامه غذايي حذف شوند.
اين کارشناس تغذيه با بيان اينکه سسها، سوپها، قرصهاي گوشت، کنسرو لوبيا و ساير غذاهاي آماده مصرف ميتواند سبب تشديد بيماري شود، تأکيد کرد: مواد حاوي کافئين از قبيل قهوه، چاي و نوشابههاي گازدار بايد در حد اعتدال مصرف شوند.
شوروزي درباره مواد غذايي مفيد براي سالمندان، گفت: مصرف ماهي تازه منجمد شده يا کنسرو شده بدون آب نمک، مفيد است و ميتوان ماهي را با برگ بو، شويد، فلفل سسهاي خانگي بدون نمک و ساير سبزيها معطر کرد. ماهيهاي حاوي اسيدهاي چرب مفيد از قبيل حلوا، قزلآلا و قباد چندين بار در هفته توصيه ميشود.
اين کارشناس تغذيه دانشکده علوم پزشکي گفت: سبزيهاي ريشهاي از قبيل سيبزميني، همچنين برنج، ماکاروني ، رشتهها و حليم بدون نمک مواد نشاستهاي داراي سديم کم هستند و ميتوان به عنوان پايهاي براي وعده غذايي از آنها استفاده کرد.
شورورزي خاطرنشان کرد: ميوهها و سبزيها داراي مقدار کم سديم هستند و بايد به وفور مصرف شوند، مصرف آلو، انگور، هلو، انجير، موز، گوجه فرنگي، کنجد، خرما، سير، گلابي، مرکبات توصيه ميشود.
وي تأکيد کرد: منابع منيزيم شامل جوانه گندم برشته، بادام زميني، سيبزميني، اسفناج، شير، نان سبوسدار و مرغ است و منابع غذايي کلسيم شامل شير و لبنيات و ماهي است.همچنين مصرف مواد غذايي حاوي پتاسيم، منيزيم و کلسيم در بهبود فشار خون بسيار مؤثر است و مصرف کم موادغذايي حاوي سديم و چربيهاي اشباع موجب کاهش فشار خون ميشود.
مقامات کشور اسپانيا به تازگي توصيه کرده اند کودکان زير ۱۰ سال و زنان باردار هيچ شکلي از ماهي تن را مصرف نکنند. علت اين مسأله جيوه بسيار زيادي است که در ماهي تن وجود دارد، فلزي سمي که ميتواند باعث بيماريهاي عصبي، گوارشي يا ايمني شود.
به جاي آن مصرف ماهي تن را محدود کنيد و به دنبال ماهيهايي باشيد که از درياچههاي محلي و آبهاي تحت نظارت صيد شده اند. توصيههايي که در مورد مصرف ماهي در کشورتان ميشود را هميشه دنبال کنيد.
بازار