نماد آخرین خبر

خواص تخم مرغ برای سلامتی

منبع
مجله سلامت
بروزرسانی
خواص تخم مرغ برای سلامتی
مجله سلامت/ زرده تخم مرغ حاوي مواد مغذي لوتئين و زکسانتين است که خطر ابتلا به بيماري‌هاي چشم مانند زوال شبکيه و آب مرواريد را از بين مي‌برد. دانشکده تحقيقات پزشکي هاروارد تاييد مي‌کند که مصرف يک عدد تخم مرغ در روز خطر ابتلا به بيماري قلبي را در افراد سالم افزايش نمي‌دهد. تخم مرغ که به عنوان يک منبع پروتئين معروف است، به دليل زرده‌ي تخم مرغ که شامل حدود ۱۸۶ ميلي‌گرم کلسترول مي‌باشد بد نام شده است، چون اين مقدار کلسترول بيشتر از نيمي از مقدار مصرف روزانه‌ي توصيه شده از انجمن قلب امريکاست. نگراني در مورد کلسترول و تاثير آن بر قلب، بسياري از مردم را وادار کرده است تنها از سفيده‌ي تخم مرغ استفاده ‌کنند و يا تخم مرغ را به طور کامل از رژيم غذايي خود حذف کنند. اما چيزهاي زيادي در مورد تخم مرغ وجود دارد که ممکن از آن‌ها اطلاعي نداشته باشيد. تخم مرغ حاوي ويتامين‌ها و مواد معدني ضروريست و براي سلامتي مغز و قلب مفيد مي‌باشد و تامين کننده‌ي يک منبع ضروري از پروتئين است. جيمز اندربرگ يک متخصص قلب و عروق در مرکز پزشکي دانشگاه نيويورک در شهر نيويورک مي‌گويد:” اگر در مورد در دسترس بودن و هزينه پايين تخم مرغ و همه مواد مفيد موجود در آن فکر کنيد، تخم مرغ واقعا چيز بسيار خوبي است.” ما يک راهنماي مفيد برايتان داريم که حقيقت را در مورد تخم مرغ افشا مي‌کند تا شما بتوانيد بيشترين اطلاعات ممکن را در مورد اين ماده‌ي غذايي مغذي و خوشمزه بدست آوريد. تخم مرغ ميزان کلسترول را افزايش نمي‌دهد تخم مرغ حاوي مقدار زيادي کلسترول است. با اين حال، براي اکثر مردم، تنها مقدار کمي از آن کلسترول وارد جريان خون مي‌شود. به گفته‌ي انجمن قلب آمريکا، چربي‌هاي اشباع شده در رژيم غذايي يک فرد داراي تاثير بيشتري بر افزايش سطح کلسترول خون از کلسترول موجود در مواد غذايي است. يک عدد تخم مرغ بزرگ تنها حاوي ۱.۶ گرم چربي اشباع شده مي‌باشد. اين را با يک قاشق غذاخوري کره، که حاوي ۷ گرم چربي اشباع شده است مقايسه کنيد. تخم مرغ يکي از بهترين انواع پروتئين است زيرا با مصرف آن مي‌توانيد از کربوهيدرات اجتناب کنيد. کاترين تالماج ، يک متخصص تغذيه و نويسنده کتاب «رژيم غذايي ساده»، مي‌گويد:” مهم است مردم درک کنند که عامل اصلي تعيين کننده‌ي کلسترول بد، چربي اشباع شده است، نه کلسترول.” مردم از کلسترول در مواد غذايي مي‌ترسند بنابرين مصرف تخم مرغ را قطع مي‌کنند اما مقدار زيادي از چربي‌هاي اشباع شده در کره و پنير استفاده مي‌کنند و کلسترول آن ها بالا باقي مي‌ماند. تخم مرغ سرشار از مواد مغذيست دکتر اندربرگ مي‌گويد: “تخم مرغ احتمالا يکي از بهترين انواع پروتئين است به دليل اين که شما آن را بدون کربوهيدرات دريافت مي‌کنيد.” در کنار فراهم کردن ۵۶ گرم پروتئين، تخم مرغ منبع خوبي از ويتامين‌هاي B، اسيد فوليک و آهن است. زرده تخم مرغ همچنين حاوي مواد مغذي لوتئين است که با توجه به مطالعه‌اي در مجله گردش خون، مي‌تواند از بدن در برابر پيشرفت بيماري‌هاي قلبي محافظت کند. کلسترول بالا در زرده تخم مرغ مي‌تواند مردم را بترساند. اما اين مرکز زرد رنگ خامه‌اي سرشار از مواد مغذي است که با خصوصيات منفي آن مقابله مي‌کند. تالماج مي‌گويد: “زرده شامل نزديک به نيمي از پروتئين موجود در تخم مرغ و يکي از معدود منابع طبيعي ويتامين D مي‌باشد که به استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و جذب کلسيم کمک مي‌کند.” با توجه به يک مطالعه در مورد زنان باردار در مجله FASEB مشخص شد که کولين که يک ماده‌ي مغذي ضروري موجود در زرده تخم مرغ است که خطر نقص در لوله‌ي عصبي جنين مانند اسپينا بيفيدا را کاهش مي‌دهد. آيا به ديابت يا بيماري قلبي مبتلا هستيد؟ احتياط کنيد بررسي مطالعات انجام شده در مجله آمريکايي تغذيه باليني نشان داده است که مصرف تخم مرغ با بيماري‌هاي قلبي عروقي در افراد مبتلا به ديابت در ارتباط است، ولي براي عموم اين‌طور نيست. دانشکده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد پيشنهاد مي‌کند افرادي که به بيماري‌هاي قلبي مبتلا هستند بايد مصرف تخم مرغ خود را محدود کنند و برنامه‌غذيي آنها به طور کلي شامل مصرف بيش از سه زرده در هفته نباشد. اندربرگ پيشنهاد مي‌کند به جاي اين که به طور کل مصرف تخم مرغ را از رژيم غذايي خود حذف کنيد به خواص درماني آن توجه کنيد. او مي‌گويد: “اگر مبتلا به ديابت هستيد و مي‌خواهيد تخم مرغ بخوريد آن را بدون نان و گوشت مصرف کنيد، از کربوهيدرات اجتناب کنيد و تخم مرغ را بسيار کم مصرف کنيد.” چگونه تخم مرغ را با ساير غذاها همراه کنيم اين خيلي مهم است که همراه تخم مرغ چه غذاهايي باشد پس به غذاهاي جانبي که انتخاب مي‌کنيد توجه کنيد. تالماج ميگويد: “مردم تخم مرغ را در کنار غذاهايي که سرشار از چربي‌هاي اشباع شده هستند، مانند گوشت، سوسيس و يا نان تست کره‌اي مصرف مي‌کنند، اين الگوهاي غذايي سطح کلسترول را بالا مي‌برند و خوردن تخم مرغ از آنچه در واقع است بدتر به نظر مي‌رسد.” اندربرگ توصيه مي‌کند تخم مرغ را با غذاهاي سالم مانند گوجه فرنگي و آووکادو، جوي پرک، و يا يک تکه نان تست غلات مصرف کنيد. او مي‌گويد: “اين باعث مي‌شود مصرف آن با غذاهاي ديگر کمتر مضر باشد.” او توصيه مي‌کند: براي حذف روغن ناسالم و کره، تخم مرغ را به جاي سرخ کردن، آب پز کنيد يا بجوشانيد.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره