
برای لاغر شدن، حساسیتها و سَم بدنتان را بشناسید!
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی

باشگاه خبرنگاران/ سعيد اوسطي، متخصص تغذيه در برنامه طبيب با تأکيد بر اينکه براي لاغر شدن بايد حساسيتها و سَم بدنتان را بشناسيد، اظهار کرد: هيچ چربيسوزي وجود ندارد و من به اِفدياِي(يکي از نهادهاي وابسته به وزارت بهداشت و خدمات انساني ايالات متحده آمريکا) وبه کساني که اين نهاد را بُت ميکنند، انتقاد دارم. قرار نيست به هر چيزي که اين سازمان ميگويد چَشم بگوئيم، چنانچه آنها خيلي از مطالب را ساختگي درست ميکنند.
لازم نيست مرتب براي لاغري تحت نظر باشيد
او با اشاره به اينکه بدن ما هر چيزي که نتواند بسوزاند و به آب و دي اکسيد کربن تبديل کند داخل بافت چربي ذخيره ميکند، ادامه داد: برخي ميگويند ما همه چيز ميخوريم اما ورزش ميکنيم تا لاغر شويم، موضوع اين است که اگر سم وارد بدن شود ديگر اين اتفاق نميافتد. خيليها اذعان ميکنند که واقعا غذاي زيادي نميخورند اما چاق ميشوند. براي مثال شخصي پايش را لنگ لنگ ميکشيده اما بعد از گرفتن رژيم، خوب شده است.
او افزود: لازم نيست مرتب براي لاغري تحت نظر باشيد. مثلا يکي از مطالبي که در کتابهاي اصلي تغذيه در سطح دکترا عنوان ميشود اين است که بعد از غذا دو عدد آدامس بجويد! اين مطالب نشان از اين است که نويسندگان و توسعه دهنگان اين مطالب دقيقا جايي دست ميبرند که نقطه ضعف مردم است و مردم را به سمت بيمار شدن ميبرند.
اين متخصص تغذيه مطرح کرد: شخصي به دليل اضافه وزن به من مراجعه کرد که زانوهايش بايد عمل ميشد. پس از عمل بهبود پيدا کرد، اما دلش براي نان و پنير و چاي شيرين و اضافه خوريهايش تنگ شده بود و دوباره سر رژيم خودش برگشت!. اين يعني برخيها ميخواهند راه کوتاهتر را انتخاب کنند؛ هر چند به ضررشان باشد.
او افزود: عوض کردن سبک غذا خوردن اعتماد به نفس ميخواهد، ولي اگر راهي وجود داشته باشد که بدون قرصهاي آنچناني لاغر شويد، چرا انجامش ندهيد.
رژيم ميگيريم که بدن سالم شود نه اينکه خودمان را آب کنيم!
او با اشاره به اينکه بدن ترموستات دارد،گفت: شخصي که لاغر است خيلي سخت چاق ميشود و شخصي که چاق است، سخت لاغر ميشود، چون بدن ميخواهد شما را به شکل اول برگرداند. ما رژيم ميگيريم که بدن سالم شود نه اينکه خودمان را آب کنيم. آن چيزي که بايد آب شود چربي است و چربي هم سايز دارد و به اين سادگي آب نميشود. به افرادي که در طول روز گرسنه ميشوند، توصيه ميشود در طول روز چند عدد بادام، نخودچي و گردو با يک چاي کمرنگ بخورند و هر وقت حس سيري بهشان دست داد از خوردن دست بکشند.
اوسطي تاکيد کرد: هيچ يک از اين قرصها و کرمها تأثيري در لاغري ندارند، اگر اين طور بود که ديگر چاقي وجود نداشت. چيزي به نام "چربيسوز" وجود ندارد، اين داستانها از اوايل سال ۱۹۰۰ شروع شد. فروشندگان و سازندگان اين داروها سطح انرژي دارو را بالا ميبرند که شخص متابوليسم بدنش به طور کاذب بالا رود که اين نوع سوزاندن، عضله را آب ميکند. يک سري قرصها هم وجود دارند که روي مغز اثر گذاشته و اشتها را کم ميکند.
اين متخصص تغذيه در پايان يادآوري کرد: بدن مرتبا در حال تغيير است. ممکن است شما در يک سني به چيزهايي که قبلا حساسيت نداشتيد حساسيت پيدا کنيد و آنها در بدن شما مثل سم عمل کنند. استرس و اضطراب منبع فساد در شرايط طبيعي بدن است و حرص خوردن، شب بيداري، بدخوابي بر روي چاقي تأثير دارد. کمبود خواب ميتواند سبب بروز گرسنگي و افزايش اشتها شده و افراد را به صورت بالقوه به سمت چاقي سوق دهد.