بهداشت نيوز/ دکتر مظهري در خصوص ابتلاي کودکان به کوويد 19 هم اظهار داشت: قبلا فکر مي کردند که کودکان و نوجوانان و جوانان کمتر به کرونا مبتلا مي شوند ولي به علت تراکم شدت انتقال خيلي از شيرخوارگان و کودکان نيز ممکن است با اين ويروس آلوده شود.
اين متخصص تغذيه و رژيم شناسي توصيه اي جدي در رابطه با بچه ها داشت: به خانواده ها توصيه مي کنيم با توجه به ناشناخته بودن ويروس و تغييراتي که از نظر ژنتيکي ايجاد کرده و با توجه به اينکه هنوز دارو و واکسني براي آن ساخته نشده است، براي پيشگيري از ابتلاي کودکان به کرونا، رعايت اصول بهداشتي چون عدم بوسيدن صورت و دهان بچه ها، نبردن بچه ها به مکان هاي پر جمعيت و توجه به تغذيه کودکان را مورد توجه قرار دهند.
او در رابطه با تغذيه کودکان هم گفت: خانواده ها بايد دقت کنند که خوراکي هاي ناسالم چون چيپس و پفک را در اختيار بچه ها قرار ندهند. مصرف آب فراوان در فاصله وعده هاي اصلي و ميان وعده ها نيز بسيار در پيشگيري از بيماري ها مؤثر و به نوعي عامل دفاعي است.
تا مي توانيد سبزيجات و ميوه جات بخوريد تا کرونا نگيريد!
مظهري در ادامه خاطرنشان کرد: خانواده ها تا مي توانند از مصرف فست فودها، غذاهاي سرخ کردني و گوشت هاي فرآوري شده پرهيز کرده و براي کمک به سيستم دفاعي بدن از ميوه جات و سبزيجات فصل چه به صورت خام و چه پخته استفاده کنند زيرا سبزي و ميوه جات سرشار از مواد مغذي حيات بخش مانند ويتامين ها و مواد معدني و فيبرهاي محلول و نامحلول هستند که مي توانند به طور مستقيم و غير مستقيم به توانمندي سيستم ايمني بدن کمک کند.
نايب رييس انجمن علمي پيشگيري و درمان چاقي ايران مهم ترين عامل ضعف سيستم ايمني را ترس و نگراني دانست و عنوان کرد: پس ترس و وحشت و اضطراب و استرس ممنوع! مردم اول بايد توکل و آرامش داشته باشند و در مراتب بعدي پروتکل هاي بهداشتي را رعايت کند و خصوصا کودکان، سالمندان، مادران باردار و افراد بيمار در مکان هاي شلوغ حضور پيدا نکنند چون سيستم دفاعي بدن آن ها پايين است.
خانواده ها تا مي توانند از مصرف فست فودها، غذاهاي سرخ کردني و گوشت هاي فرآوري شده پرهيز و از ميوه جات و سبزيجات فصل استفاده کنند.
توصيه هاي تغذيه اي براي پيشگيري از کرونا در خانم هاي باردار
وي همچنين گفت: خانم هاي باردار هم جزء گروه هاي آسيب پذير هستند و علاوه بر توصيه هاي عمومي مذکور، پرخوري نکردن و کنترل افزايش وزن خانم هاي باردار در هر هفته حاملگي به منظور سلامت خود و جنين بسيار اهميت دارد.
دکتر ضياء الدين مظهري افزود: مثلا يک خانم باردار به ميزان نياز قبل بارداري اش، روزانه 350 کيلو کالري افزوده مي شود و اين باور قديمي غلط بود که مي گفتند زن باردار بايد به اندازه دو نفر بخورد. از طرفي افزايش انرژي به تنهايي مهم نيست و کيفيت تأمين کننده انرژي که با چه درصدي از پروتئين ها، کربوهيدرات ها و لپيدها همراه باشد نيز بسيار مهم است.
افزايش سيستم ايمني بدن با آب و غذاهاي سنتي!
اين متخصص تغذيه و رژيم درماني در زمينه ي بهترين نوشيدني و غذا براي افزايش ايمني بدن هم گفت: براي افزايش ايمني بدن، بهترين نوشيدني آب و استفاده از غذاهاي سنتي خودمان است زيرا در واقع تغذيه روزمره، تأمين کننده ي نيازهاي ميلياردها سلول فعال توليد و توزيع انرژي توليدکننده مصالح ساختاري و دفاعي است. بنابراين تناسب، تعادل و تنوع در خوردن با توجه به سن و جنس و وضعيت فيزيولوژيکي براي همه ي افراد مطرح است.
وي همچنين بيان کرد: مردم به جاي مصرف داروها و خريد ويتامين ها از داروخانه ها، با رعايت اصل پيشگيري هاي اوليه بهداشتي و تغذيه از منابع طبيعي که در داروخانه ي طبيعت وجود دارد مثل ميوه ها و سبزيجات که تأمين کننده فيبرهاي محلول و نامحلول و ويتامين هاي مختلف و مواد معدني هستند، مي توانند به تقويت سيستم ايمني خود کمک کنند.
براي تقويت سيستم ايمني بدن، بهترين نوشيدني، آب و بهترين غذا، استفاده از غذاهاي سنتي خودمان است.
مصرف خودسرانه مکمل ها را براي پيشگيري از کرونا اصلا توصيه نمي کنيم
استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران اشاره کرد: مثلا کمبود ويتامين دي خيلي بين مردم شايع است که مي توان براي تأمين اين ويتامين با تاباندن آفتاب به مدت مشخص و روزانه در برخي نواحي بدن، اين ويتامين را تأمين کنيم. يا کمبود يد را هم مي توان از طريق نمک هاي غني شده و برخي مواد غذايي تأمين کرد.
نايب رييس انجمن علمي پيشگيري و درمان چاقي ايران گفت: براي پيشگيري و درمان بيماري ها از جمله کرونا مصرف هيچ مکملي را به صورت خودسرانه توصيه نمي کنيم مگر بنا به صلاحديد متخصصين مربوطه که با توجه به آزمايشات فرد، مکمل خاصي را تجويز کنند. در هر صورت خوددرماني را منع مي کنيم زيرا کمبود برخي ويتامين ها و املاح در بدن همانقدر خطرناک است که افزايش آن ها خطرناک تر است.
بازار