باشگاه خبرنگاران/ امروزه خوردن فست فودها و خريد غذاهاي بيرونبر به بخشي از عادت غذايي ما تبديل شده است که مصرف مداوم اين غذاها مضرات بسياري براي سلامت ما به همراه دارد. بنابراين با توجه به اثرات مخرب فست فودها بر سلامت بدن، بايد در مصرف آنها بيشتر احتياط کرد.
مصرف فست فود با بدن چه مي کند؟
_ اختلال در دستگاه گوارش: فست فودها سرشار از کربوهيدرات هستند. وقتي اين غذاها وارد بدن ميشوند قند حاصل از آنها وارد خون ميشود و قند خون افزايش پيدا مي کند. از جمله بيماريهاي گوارشي که طرفداران فست فود را تهديد ميکند مي توان به نفخ، سوء هاضمه، رفلاکس معده، سرطان معده و سرطان روده بزرگ اشاره کرد.
_ دستگاه تنفسي: کالري اضافه در اين مواد غذايي موجب چاقي مي شود. خطر بيماري تنفسي به واسطه فست فود در کودکان بيشتر است. پژوهشها نشان داده کودکاني که در هفته سه بار فست فود ميخورند بيشتر از ديگران در خطر ابتلا به مشکلات تنفسي قرار ميگيرند.
_ اختلال در روند باروري افراد: مواد موجود در فست فودها ميتواند در باروري شما تاثير گذار باشد. اين مواد عملکرد هورمونها را دچار اختلال ميکند و موجب بروز مشکل در روند توليد مثل ميشود. در زنان باردار مصرف بيش از حد فست فود باعث ايجاد بيماريهاي روحي و جسمي در جنين ميشود.
_ تاثير بر پوست: غذاهاي چرب مثل فست فودها باعث بروز جوشهاي پوستي ميشود که نتيجه کربوهيدرات بالا در فست فودها است.
کودکاني که فست فود زياد مصرف ميکنند بيشتر در معرض اگزماي پوستي قرار ميگيرند.
_ تاثير روي سيستم عصبي: افرادي که فست فود مصرف ميکنند نسبت به ديگران ۵۱ برابر بيشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگي قرار ميگيرند.
_ ابتلا به بيماري قلبي_ عروقي: وجود نمک و چربي در فست فودها باعث بالا رفتن فشار خون مي شود و ابتلا به بيماري قلبي_ عروقي را افزايش ميدهد.
_ بيماريهاي دهان و دندان: معمولا به همراه فستفودها، نوشابه گازدار هم استفاده ميشود که حاوي اسيد و قند بالايي هستند و مصرف آنها پوسيدگي دندان و فرسايش ميناي دندانها را به دنبال دارد.
از جمله راههاي مناسب در استفاده از فست فودها مي توان به موارد زير اشاره کرد:
_ استفاده از گوشت سفيد به جاي گوشت قرمز
_ استفاده کمتر از سوسيس و کالباس
_ استفاده کمتر از سسهاي مايونز
_ حذف نوشابه گازدار و استفاده از آب و دوغ
_ طرز تهيه فست فودهاي خانگي و سالم
فعاليت بدن بعد از توقف مصرف فست فود
۱_ کاهش بيماري قلبي: چربي و سديم زياد فست فودها باعث بيماري قلبي ميشود اگر مصرف فست فود را قطع کنيم احتمال ابتلا به بيماري قلبي کمتر مي شود.
۲_ تقويت حافظه و توانايي يادگيري بيشتر: افراد پس از مدتها مصرف مکرر فست فود دچار از دست دادن حافظه و افت توانايي شناختي ميشوند. يک پژوهش استراليايي نشان ميدهد دانش آموزاني که فست فود ميخورند گرفتار کمبود اسيدهاي چرب امگا ۳ هستند، آنها در مدرسه بيشتر دچار مشکل ميشوند و در درسهايي مانند املا و قرائت ضعف دارند و رفتارهاي مناسبي از خود بروز نميدهند.
۳_ خلق و خوي شما بهبود مييابد: زناني که يک رژيم غذايي سرشاراز غذاهاي التهاب زا، مثل نوشابهها، گوشت قرمز و مارگارين را مصرف ميکنند درمقايسه با زناني که يک رژيم غذايي سرشار از مواد غذايي ضد التهاب مثل چربيهاي سالم، سبزيجات و ميوهها را مصرف ميکنند، با ۴۱ درصد خطر بيشتر براي ابتلا به افسردگي مواجه خواهند شد.
۴_ خطر ابتلا به ديابت کاهش مييابد: خوردن غذاهاي فست فودي مي تواند مقاومت به انسولين را منجر و به مرور زمان، اين شرايط ميتواند به افزايش وزن و افزايش خطر ديابت نوع ۲ هم منجر شود.
۵_ استخوانهاي قويتري خواهيد داشت: مطالعات نشان داده است که سديم ميتواند به واسطه رقابت با کلسيم دربدن برسلامت استخوانها هم تاثير داشته باشد. هرچه سديم بيشتري مصرف کنيد، کلسيم بيشتري ازطريق ادرار دفع ميشود و اين موضوع مي تواند خطر پوکي استخوان و شکستگي را افزايش دهد.
۶_ انرژي بيشتري خواهيد داشت: فست فود سرشار از قند است. زماني که مقادير زياد قند تصفيه شده و کربوهيدراتهاي ساده را مصرف ميکنيد، پانکراس انسولين ترشح مي کند تا قندخون پايين بماند و باعث مي شود پس از غذا خوردن با احساس خستگي روبرو شويد.
بازار