روزياتو/ سندروم قرن ۲۱ اسم ديگر بيماري «خستگي آدرنال» است. اگر آنچنان خسته و زودرنج ميشويد که به کافئين و مواد قندي پناه ميبريد ميتوان گفت دچار سندروم قرن ۲۱ يا همان «خستگي آدرنال» شدهايد. اين بيماري علائم بسيار زيادي دارد و اکثر آنها را نيز ميتوان ناشي از زندگي مدرن امروزي دانست.
سندروم قرن ۲۱ چگونه به وجود ميآيد؟
خستگي آدرنال يا سندروم قرن ۲۱ با آدرنالها در ارتباط است. آدرنالها که غدد فوق کليوي هستند هنگامي که فعاليت بيش از حدي داشته باشند فرد به اين بيماري مبتلا ميشود. اين غدد در بدن وظيفه دارند هورمون کورتيزول را ترشح کنند، هورموني که در کاهش استرس بدن مؤثر است. اما چنانچه مدام در معرض استرس و اضطراب باشيد غدد فوق کليوي را وادار به فعاليت بيشتر ميکنيد، به حدي که ديگر توان کافي براي توليد کورتيزول مورد نياز وجود ندارد و در اين حالت است که ميزان کورتيزول کاهش مييابد و بدينترتيب نميتوانيد اضطراب خودتان را کنترل کنيد، در نتيجه مدام احساس اضطراب و آشفتگي خواهيد داشت.
چگونه با سندروم قرن ۲۱ مقابله کنيم؟
استراحت کافي در رفع سندروم قرن ۲۱ يا همان خستگي آدرنال نقشي بسيار مهم و اساسي دارد. ميتوانيد در پي فعاليت يا نوعي سرگرمي باشيد که از آن لذت ميبريد، مثلاً کتاب بخوانيد، مشغول بافتني شويد، پيادهروي کنيد، به يوگا بپردازيد، خلاصه براي خودتان وقت بگذاريد و لذت ببريد. براي شروع ميتوانيد مثلاً روزانه حداقل ۱۵ دقيقه را در نظر بگيريد و مشغول کاري شويد که دوست داريد.
خستگي و بيحوصلگي ناشي از سندروم قرن ۲۱
بسياري از افرادي که دچار سندروم قرن ۲۱ هستند نسبت به احساس خستگي و بيحوصلگيشان شکايت دارند. چنين افرادي حتي با وجود خواب کافي شبانه باز هم بيهيچ دليل خاصي احساس خستگي ميکنند. بنابراين مصرف کافئين به منظور کسب انرژي لازم روزانه در ميان اين افراد افزايش مييابد. حتي برخي نيز به مصرف نوشيدنيهاي انرژيزا همچون نوشابه و ردبول و غيره پناه ميبرند.
چگونه خستگي و بيحوصلگي ناشي از سندروم قرن ۲۱ را رفع کنيم؟
قدم نخست براي مقابله با اثر خستگي و بيحوصلگي ناشي از سندروم قرن ۲۱ اين است که اگر به مصرف کافئين عادت کردهايد بايد آن را کنار بگذاريد. البته قطعاً احساس بدتري نسبت به قبل خواهيد داشت، اما جاي نگراني نيست و اثري زودگذر دارد، به نحوي که پس از يک يا دو هفته از ترک عادت به کافئين ميزان انرژي لازم بدن رو به رشد ميگذارد و ديگر نيازي به مصرف چنين موادي را در خودتان نميبينيد. ميتوانيد چاي گياهي را جايگزين کافئي کنيد و همچنين روزي هشت ليوان آب بنوشيد تا آب مورد نياز بدن تأمين شود.
عادات نادرست غذايي در سندروم قرن ۲۱
يکي ديگر از علائم بيماري سندروم قرن ۲۱ اين است که تنقلاتي همچون شکلات، بيسکوئيت، کيک يا چيپس به عادات غذايي فرد راه مييابند. اين اتفاق از آن جهت رخ ميدهد که غدد فوق کليوي توانايي تأمين کورتيزول کافي براي بدن را ندارد و در نتيجه بدن نيز بايد نيازش را به طريق ديگري تأمين کند. در اين صورت تنقلات شيرين يا شور راه حلي زودگذر هستند اما کمتر کسي است که متوجه باشد مصرف اينگونه خوراکيها در نهايت به ضرر وي است و بدن را با احساس خستگي بيشتري روبرو ميکند، اتفاقي که در يک چرخه تکرار ميشود: خستگي بيشتر به مصرف تنقلات بيشتر ميانجامد و مصرف بيشتر تنقلات نيز به خستگي فرد ميافزايد.
راه چاره چيست؟
ترک عادت به شرينيجات کار بسيار دشواري است اما ميتوان با جايگزيني مواد حاوي منيزيم، روي، کلسيوم و کروميوم عادت به شيريني را راحتتر ترک کرد.
کاهش قدرت سيستم ايمني بدن در سندروم قرن ۲۱
از علائم ديگر سندروم قرن ۲۱ يا همان خستگي آدرنال اين است که افراد خودشان را مستعد سرماخوردگي و آلرژي و بيماريهاي جزئي ميبينند. اين بيماريهاي جزئي در نتيجهي ميزان بالاي استرس، کمبود استراحت و رژيم غذايي نامناسب به وجود ميآيد، درواقع همهي اينها منجر به کاهش قدرت سيستم ايمني بدن ميشوند.
راهکارش چيست؟
قطع مصرف شکر، الکل و سيگار؛ خواب کافي شبانه و مصرف گوشت تازه و غذاهاي فرآورينشده را ميتوان از راه حلهاي بسيار کارآمد در اين مورد به حساب آورد. ورزش نيز بسيار مفيد است و روزانه بايد دست کم ۳۰ دقيقه ورزش کنيد.
کاهش تمايل جنسي در نتيجهي سندروم قرن ۲۱
کاهش تمايل جنسي از ديگر علائم سندروم قرن ۲۱ است. اين موضوع که بيشتر بانوان را مورد تأثير قرار ميدهد ارتباطي مستقيم با ميزان خستگي و اضطراب دارد.
بازار