ايسنا/ يک فوق تخصص بيماريهاي عفوني با اشاره به افزايش احتمال انتقال کرونا در محيطهاي سر بسته، گفت: مراجعه بيماران به بيمارستانها فوقالعاده افزايش يافته و در يک اوج به سر ميبريم؛ بنابراين مردم بايد بسيار رعايت کنند و در عينحال دولت هم بايد از برگزاري تجمعات جلوگيري کند.
دکتر مينو محرز درباره انتقال کرونا ويروس از طريق هوا، گفت: به طور کلي در محيطهاي سربسته ويروس ميتواند ماندگار شود و اگر به مدت طولاني حتي با ماسک در محيط سربسته باشيم، امکان ابتلا وجود دارد؛ بنابراين ويروس مدتي در هوا ميماند، اما اينکه چقدر ماندگاري دارد، به عوامل متعددي بستگي دارد که همچنان در حال بررسي و مطالعه است.
وي افزود: مطالعاتي در دنيا انجامشده که بر اساس آنها گفته شده که کرونا از طريق هوا منتقل ميشود. منتها اعلام کردند که اين نوع انتقال در شرايط خاص و در بيمارستانها ممکن است و هنوز به آن معني سازمان جهاني بهداشت تاييد نکرده که انتقال کرونا کاملا از طريق هوا باشد، اما ويروس مدتي در هوا ميماند و انتقال آن به انسان از طريق هوا و ترشحات تنفسي است. در صورتي که افراد بحث شست و شوي دستها را رعايت کنند، انتقال کرونا از طريق تماس با سطوح کنترل ميشود؛ بنابراين کرونا در هوا وجود دارد، اما هنوز نميدانيم که چقدر در هوا ميماند؛ بنابراين در محيطهاي بسته به راحتي از طريق هوا و از طريق فرد مبتلا و بدون ماسک ميتواند منتقل شود.
محرز با بيان اينکه حتي در محيطهاي باز هم اگر افراد خيلي به يکديگر نزديک باشند و از ماسک استفاده نکنند، ويروس ميتواند منتقل شود، ادامه داد: البته از آنجايي که در محيط بسته هوا راکد است، احتمال انتقال ويروس بيشتر است. ما همواره ميگوييم در محيطهاي بسته پنجره را باز کنيد تا تهويه هوا انجام شود. به عنوان مثال براي بيماري که مبتلا به بيماري سل است، توصيه ميشود که در روز چندين بار هواي اتاقش را تهويه کنند تا ويروسهاي معلق در هوا خارج شوند، اما وقتي هوا بسته و راکد باشد، ويروس راحتتر منتقل ميشود.
وي با اشاره به وضعيت تهويه در مترو، اظهار کرد: در مترو، محيط بسته است و افراد حتما بايد با ماسک وارد مترو شوند. متاسفانه شاهديم که همچنان عدهاي بدون ماسک وارد مترو ميشوند که بسيار خطرناک است. مترو و اتوبوس که در آن افراد نزديک به يکديگر ميايستند، محل خطرناکي براي انتقال کرونا ويروس است؛ بنابراين مردمحتما ماسک بزنند. در عين حال تا حد امکان فاصله فيزيکي را حفظ کنند.
محرز با تاکيد بر اينکه اکنون که در بحبوحه انتقال بيماري به سر ميبريم، مردم تا حد امکان از منزل خارج نشوند، گفت: اگر هم از خانه بيرون ميرويد، حتما ماسک بزنيد و سريعا به خانه بازگرديد. در عين حال در تجمعات حضور پيدا نکنيد.
وي افزود: ميبينيم که تعداد زيادي از بيماران افرادي بودند که بعد از بازگشاييها در تجمعاتي مانند مراسمها حضور يافته و به کوويد_۱۹ مبتلا شدهاند. اگر در اين اماکن مسائل پيشگيرانه رعايت نميشود، بايد مجددا آنها را تعطيل کنند؛ بنابراين مجالس سوگواري، عروسي، مهماني و... بايد تعطيل شوند. اکنون شاهديم که بسياري افراد به صورت خانوادگي مبتلا ميشوند.
محرز درباره استفاده از ماسک سوپاپ دار براي پيشگيري از انتقال کرونا، گفت: استفاده از ماسک سوپاپ دار بسيار غلط است. زيرا عمده اين ماسکها استاندارد نيستند و هوا را بيرون ميدهد. بر اين اساس اگر يک فرد مبتلا به کوويد_۱۹ از ماسک سوپاپدار استفاده کند، نفس که ميکشد، از طريق سوپاپ ذرات تنفسي را خارج ميکند و بيشتر ويروس را منتشر ميکند. از اين ماسکها بهعنوان ماسک N۹۵ ياد ميشود، اما اينها استاندارد نبوده و بعضا تقلبي هستند.
وي درباره وضعيت ابتلا به کوويد_۱۹ در کشور، گفت: مراجعه بيماران به بيمارستانها فوق العاده افزايش يافته و در يک اوج به سر ميبريم؛ بنابراين مردم بايد بسيار رعايت کنند و تا حد امکان از خانه بيرون نيايند، حتما ماسک بزنند و شست و شوي مداوم دستها را هم مد نظر قرار دهند. در عينحال دولت هم بايد از برگزاري تجمعات جلوگيري کند.
بازار