نماد آخرین خبر

این ادویه‌ها از سیستم ایمنی‌تان حفاظت می‌کنند

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
این ادویه‌ها از سیستم ایمنی‌تان حفاظت می‌کنند

باشگاه خبرنگاران/ شهاب اوليايي، رژيم شناس و متخصص تغذيه اظهار کرد:  تغذيه‌ درست مي‌تواند نقش بسيار مهمي در تقويت سيستم ايمني بدن داشته باشد. برخي مواد معدني مانند آهن، روي، سلنيم و ويتامين‌ها مانند A, C, E و گروه B و همچنين درشت مغذي‌ها مانند پروتئين، از جمله موادي هستند که در تقويت سيستم ايمني بدن نقش دارند. بنابراين  تغذيه متعادل، متنوع و متناسب مي‌تواند اين مواد را به بدن شما برساند و سيستم ايمني بدن را بالا ببرد.

اين رژيم شناس و متخصص تغذيه گفت: ادويه ها از جمله مواد غذايي هستند که مي‌توانند باعث تقويت سيستم ايمني بدن شوند، که در واقع با عنوان دارو‌هاي گياهي شناخته مي شوند که در ادامه به مهم ترين آنها اشاره خواهيم کرد:

زردچوبه

ماده فعال کورکومين در زرد چوبه، قدرت آنتي اکسيداني بسيار بالايي دارد و مي تواند از بدن در برابر سرطان، بيماري‌هاي قلبي عروقي و ديابت محافظت کند. همچنين سيستم ايمني بدن را تقويت مي‌کند و به عنوان يک ضد التهاب در بدن مطرح است.

ادويه کاري
داراي آنتي اکسيدان قدرتمندي به نام آلکالوئيد است که اين آنتي اکسيدان در برگ آن وجود دارد و به عنوان محافظت کننده از سلول‌هاي بدن و جلوگيري از پيري زودرس مي‌تواند نقش بسيار مهمي داشته باشد. 

پونه کوهي
يک محافظت کننده قديمي که از ديرباز براي عفونت کاربرد داشته و حاوي تيمول است که خواص ضد ويروسي، ضد باکتريايي و ضد قارچي دارد. همچنين حاوي آنتي اکسيدان بالا که خواص ضد پيري و ضد التهابي فراوان به خود اختصاص داده است.

گياه آويشن
حاوي ويتامين A و C است. همچنين به عنوان ضد عفوني کننده قوي با توجه به خواص ضد باکتريايي که دارد، مطرح است.

زنجبيل

حاوي ماده موثر جينجرول که خواص ضد ويروسي، ضد باکتريايي و ضد التهابي به خود اختصاص داده است و مي‌تواند به تقويت سيستم ايمني بدن کمک بسيار مهمي کند. 

سير
از سال‌هاي بسيار دور به عنوان ماده غذايي که مي‌تواند خواص ضد ميکروبي داشته باشد، مطرح بوده است. همچنين در تقويت سيستم ايمني به دليل وجود ماده موثره  آليسين نقش بسيار مهمي دارد.

دارچين
حاوي مواد فعال و موثره سينا مالدهيد است و مي تواند در کاهش قند خون، کلسترول توتال و تري گليسيريد موثر باشد و از اين طريق به سلامت بدن کمک مي‌کند. 

فلفل

با توجه به اينکه منبع بسيار خوب ويتامين ث است، مي‌تواند نقش بسيار مهمي در تقويت سيستم ايمني بدن داشته باشد.

گلپر
گلپر ضدعفوني کننده و ميکروب کش قوي است و سموم بدن را دفع مي‌کند. 

زعفران
حاوي مواد معدني و ويتامين‌هاي فراوان است و همچنين به دليل وجود آنتوسيانين‌ها در آن باعث جلوگيري از ابتلا به بيماري‌ها مانند سرطان و آلزايمر مي‌شود. اما مصرف بيش از انداره آن اشتها را کم مي‌کند و براي کليه‌ها ضرر دارد.

 

اين رژيم شناس و متخصص تغذيه افزود: هرچند مصرف ادويه جات مي‌تواند مفيد باشد، اما افراط در مصرف آن‌ها مي‌تواند بسيار مضر باشد. بنابراين بهتر است ادويه هم مانند ساير مواد غذايي به طور متعادل مصرف و از افراط در آن پرهيز شود.

اوليايي در ادامه توضيح داد: براي مثال مصرف بيش از حد زرد چوبه و فلفل ممکن است باعث ناراحتي‌هاي گوارشي و زخم معده شوند. در افرادي که نسبت به برخي از ادويه جات حساسيت دارند ممکن است موجب ابتلا به سرطان مري يا معده شود. همچنين مصرف بيش از اندازه دارچين در دوران بارداري و افرادي که زخم معده دارند، توصيه نمي‌شود.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar