نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

گرفتگی عضلات را با این 8 روش درمان کنید

منبع
عصر ايران
بروزرسانی
گرفتگی عضلات را با این 8 روش درمان کنید

عصر ايران/ اسپاسم ها و کرامپ هاي عضلاني از جمله مشکلاتي هستند که مي توانيد روزانه با آنها مواجه شويد. دلايل احتمالي زيادي براي بروز اسپاسم و کرامپ عضلاني وجود دارند و در صورت عدم رسيدگي مي تواند موجب درد مزمن شديد و مشکلاتي مانند دامنه محدود حرکت، احساس گزگز، بي حسي و از دست دادن توانايي انجام برخي فعاليت ها شود.
 اگرچه اسپاسم ها و کرامپ هاي عضلاني شرايطي شايع هستند، خبر خوب اين است که مي توان به طور طبيعي نيز آنها را تسکين داد. در ادامه با چند روش طبيعي براي پيشگيري و تسکين اسپاسم ها و کرامپ هاي عضلاني بيشتر آشنا مي شويم.


هيدراته نگه داشتن بدن با مصرف آب زياد
کم آبي بدن و بي تعادلي الکتروليتي مي تواند موجب گرفتگي هاي عضلاني، به ويژه بين ورزشکاران شود. زماني که افراد در دماي بالا ورزش مي کنند، مسافتي طولاني را مي دوند يا براي مدت زماني طولاني مشغول به کار هستند، مايعات و الکتروليت هاي بدن خود را به واسطه تعريق از دست مي دهند. در نتيجه، کم آبي بدن و بي تعادلي هاي الکتروليتي رخ مي دهند که مي تواند محرکي براي اسپاسم ها و کرامپ هاي عضلاني باشند.
نوشيدن هشت تا 10 ليوان آب تصفيه شده در روز مي تواند از بروز اين شرايط پيشگيري کند.

استفاده از روغن نعناع فلفلي
نعناع فلفلي از خواص ضد درد، ضد اسپاسم و ضد التهاب برخوردار است و مي تواند به تسکين تنش، اسپاسم و سفتي عضلاني ناشي از مواردي مانند استرس، وضع اندامي نامناسب يا فعاليت بدني بيش از حد کمک کند. شما مي توانيد روغن نعناع فلفلي را در يک روغن حامل رقيق کرده و آن را در قسمتي که عضله تحت تاثير قرار گرفته است روي پوست خود ماليده و به آرامي آن قسمت را ماساژ دهيد. منتول موجود در اين روغن به تقويت گردش خون در عضلات کمک مي کند و خواص ديگري که پيشتر به آنها اشاره شد به پيشگيري و کاهش اسپاسم ها و درد کمک مي کنند.

حفظ سطوح سالم منيزيم
بيش از 25 درصد محتواي منيزيم بدن در عضلات متمرکز شده است. اين به انتقال مقدار درست از اکسيژن به عضلات براي کمک به انقباض و انبساط و همچنين انتقال تکانه هاي عصبي به آنها کمک مي کند. چه منيزيم کافي را از رژيم غذايي يا مکمل ها دريافت کنيد، سطوح آن در بدن به دلايل داخلي مي تواند همچنان کاهش يابد. سندرم روده تحريک پذير، مشکلات گوارشي ديگر، ديابت، بيماري کليوي يا پانکراتيت (التهاب پانکراس) مي توانند موجب کاهش سطوح منيزيم در بدن شوند.

حفظ سطوح سالم پتاسيم
برخي رژيم هاي غذايي مانند رژيم غذايي غربي حاوي پتاسيم کم هستند که يک الکتروليت است و مي تواند از بروز کرامپ هاي عضلاني هنگام ورزش پيشگيري کند. پتاسيم بهتر است از مواد غذايي طبيعي دريافت شود. اين ماده معدني در ميوه هايي مانند زردآلو، موز، کشمش، انجير، سبوس گندم، جوانه گندم، ميوه هاي خشک، مخلوط دانه ها، لوبياها و سبزيجات وجود دارد. برخي غلات صبحانه و نان ها نيز با پتاسيم غني مي شوند. اما آب نارگيل يکي از بهترين منابع براي اين الکتروليت است.

ورزش و انجام حرکات کششي روزانه
هدف اصلي از انجام ورزش براي کمک به تسکين درد، تقويت جريان خون است. حتي پياده‌روي و انجام حرکات کششي روزانه نيز مي تواند به کاهش سطوح بي تعادلي هاي عضلاني کمک کنند بدون اين که نگراني از بروز کبودي يا آسيب ديدگي وجود داشته باشد.

ماساژ گوآ شا
در بسياري از موارد، نقاط تحريک و اسپاسم هاي عضلاني به دليل آسيب ديدگي هايي که ممکن است چند دهه عمر داشته باشند، شکل مي گيرند. گوآ شا (Gua Sha) نوعي ماساژ بافت عميق است. اين نوع ماساژ با کمک يک ابزار کوچک انجام مي شود. ماساژ گوآ شا مي تواند به بهبود گرفتگي هاي عضلاني، تسکين درد و کسب آرامش کمک کند.

کاهش استرس با تکنيک هاي ذهن-بدن
استرس چيزي است که مي تواند خود را در اشکال فيزيکي، رواني و احساسي نشان دهد و مديريت آن از اهميت ويژه اي براي سلامت بدن انسان برخوردار است. به مرور زمان، استرس مي تواند موجب تغييراتي در ساختار عضلاني و شکل بدني ما شود. ترکيب نيروي گرانش با شانه هاي گرد شده و پشت قوز کرده ناشي از استرس مي تواند پرهيز از مواجهه با درد و ناراحتي را دشوار سازد.

تکنيک هاي ذهن-بدن شامل روش هايي مانند بيوفيدبک يا بازخورد زيستي، مديتيشن ذهن‌آگاهي، يوگا، تصويرسازي و هيپنوتراپي مي شوند. انجام روزانه برخي از اين تکنيک ها مي تواند تاثير چشمگيري در کاهش آثار منفي استرس بر بدن داشته باشد.

خواب خوب شبانه
خواب خوب شبانه براي سلامت و بهزيستي انسان ضروري است. خواب خوب به پيشگيري از بيماري ها، مشکلات و شرايط مرتبط با کمبود خواب کمک مي کند. عامل کليدي دنبال کردن عادت خواب منظم است که امکان بيدار شدن از خواب با سطوح بالاي انرژي و آمادگي براي آغاز روز و نه احساس گرفتگي، خستگي و اضطراب را به همراه دارد.

سخن پاياني
اصلاح وضع اندامي، گرم کردن و سرد کردن بدن پيش و پس از فعاليت هاي بدني، مصرف يک رژيم غذايي سالم، خواب خوب، تامين آب مورد نياز بدن و دريافت اکتروليت ها به ميزان کافي تاثير چشمگيري در پيشگيري از اسپاسم ها و کرامپ هاي عضلاني دارد. زماني که اين شرايط را تجربه مي کنيد و دوش آب گرم و حرکات کششي و استفاده از کرم هاي موضعي تاثيري در کاهش التهاب و اسپاسم ندارد، براي بررسي دقيق شرايط به پزشک مراجعه کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره