

باشگاه خبرنگاران/ ويتامين D زماني در بدن ساخته خواهد شد که فرد در معرض نور آفتاب قرار گرفته باشد، اما اين امر در بين ايرانيان چندان اتفاق نمي افتد و بيشتر افراد کمبود اين ويتامين را دارند.
وجود ميزان کافي از اين ويتامين در خون، به دلايل متعددي اهميت دارد چراکه اين ويتامين علاوه بر سلامت استخوان و دندان ميتواند بدن فرد را در برابر سرطان، ديابت نوع يک و ام اس محافظت کند.
علايم و عوارض کمبود ويتامين D
تعريق سر يکي از علايم اوليه در کمبود ويتامين D است و از علائم ديگر آن مي توان به زودبهزود مريض شدن، احساس خستگي در اکثر مواقع، دردهاي استخواني و عضلاني، خلق افسرده، تاخير بسته شدن زخم ها و ريزش مو اشاره کرد.
درمان
درمان کمبود اين ويتامين روش هاي مختلفي دارد؛ يکي از راههاي تامين اين ويتامين D از طريق تغذيه است. خوردن مواد غذايي که از نظر منابع ويتامين D غني هستند، چه مواد غذايي که به طور طبيعي داراي اين ويتامين هستند و چه ماد غذايي غني شده با اين ويتامين ميتواند براي افراد مفيد باشد.
اين مواد غذايي شامل زرده تخم مرغ، ماهيهاي چرب مانند سالمون و تن، جگر گوساله يا برخي از انواع پنير و همچنين لبنيات، غلات، آبميوه يا ساير نوشيدنيهاي گياهي غني شده (مانند شير بادام) است.
قرار گرفتن در معرض نور خورشيد نيز راه مناسب ديگري براي رساندن ويتامين D به بدن است. اگر از آن دسته افرادي هستيد که هميشه از کرم ضدآفتاب استفاده ميکنند، در ابتدا ممکن است اين کار براي تان کمي دشوار باشد، ولي خوب است اگر بتوانيد سه بار در هفته و هر بار ۱۵ دقيقه در معرض آفتاب قرار بگيريد، اين کار ميتواند به شما کمک کند تا کمبود ويتامين خود را جبران کنيد علاوه بر آن تزريق آمپول يا مصرف قرص اين ويتامين مي تواند تاثير گذار باشد.