نماد آخرین خبر

غذاهایی که استرس را کاهش می‌دهند و به شما آرامش می‌بخشند!

منبع
وارونه
بروزرسانی
غذاهایی که استرس را کاهش می‌دهند و به شما آرامش می‌بخشند!

وارونه/ خوردن غذاهايي که استرس را کاهش مي‌دهند به شما کمک خواهد کرد تا آرام‌تر باشيد و بهتر بتوانيد استرس‌تان را مديريت کنيد. همه ما در طول زندگي‌مان شرايط گوناگوني را تجربه مي‌کنيم و گاهي دچار استرس مي‌شويم. امروز ما به شما کمک مي‌کنيم تا با قراردادن برخي غذاها در رژيم غذايي‌تان بتوانيد استرس‌تان را کاهش دهيد.

سبزيجات
سبزيجاتي مثل اسفناج با داشتن فولات (اسيد فوليک) مي‌توانند باعث توليد دوپامين در مغز بشوند. دوپامين باعث کاهش استرس و تنش در بدن مي‌شود. افرادي که فولات بيشتري دريافت مي‌کنند نسبت به ساير افراد کمتر درخطر افسردگي و استرس قرار دارند. همچنين خوردن منظم سبزيجات باعث شادابي و احساس آرامش بيشتر مي‌شود. پس در رژيم غذايي‌تان سبزيجات را فراموش نکنيد.
 
جو
خوردن جو و غذاهاي داراي جو باعث مي‌شود؛ حس بهتري در طول روز داشته باشيد. بر اساس اعلام موسسه فناوري ماساچوست، کربوهيدرات‌ها و مواد مغذي موجود در جو به مغز در ساخت سرتونين، ماده شيميايي مؤثر بر افسردگي و استرس، کمک مي‌کنند. همچنين قندهاي موجود در جو باعث افزايش قند خون نمي‌شوند.

ماست


شايد عجيب باشد ولي باکتري‌هاي مفيد روده در استرس نقش دارند. يک مطالعه نشان داده که وجود پروبيوتيک‌ها (باکتري‌هاي مفيد روده) مي‌توانند به فعاليت بهتر مغز کمک کنند. ماست علاوه بر پروبيوتيک‌ها سرشار از کلسيم و پروتئين است.

ماهي‌ها
استرس باعث تغييرات شديد در سطح هورمون‌هاي اضطراب‌زا مثل آدرنالين و کورتيزول مي‌شود. اسيد چرب و امگا ۳ موجود در ماهي مثل قزل‌آلا، داراي خاصيت ضدالتهابي است و با اثرات منفي هورمون‌هاي استرس‌زا مبارزه مي‌کند.

توت‌ها
وقتي شما دچار استرس هستيد و بدنتان در وضعيت بحراني و پيچيده‌اي قرار دارد. خوردن توت که آنتي‌اکسيدان و مواد مغذي دارد باعث مي‌شود تا سيستم ايمني خوب کار کند و سطح استرس هم کاهش يابد. خوردن توت باعث تقويت گلبول‌هاي سفيد کشنده مي‌شود و اين گلبول‌ها، سلول‌هاي داراي مشکلات غيرقابل‌حل را از بين مي‌برند تا براي بدن مشکل ايجاد نکنند.

پسته
خوردن پسته باعث کاهش فشارخون مي‌شود و درنتيجه‌ي آن بدن از حالت آماده‌باش، خارج شود. توت بر سلامت قلب تأثير مثبت دارد و حاوي ريزمغذي‌هاي مفيدي براي بدن است که اين ريزمغذي‌ها با پشتيباني از آنتي‌اکسيدان‌ها، به‌سلامت قلب و عروق کمک مي‌کنند و در کاهش استرس نقش بسيار مهمي دارد.

شکلات تلخ

مصرف کم و به‌اندازه شکلات تلخ مي‌تواند باعث تنظيم سطح هورمون‌هاي مؤثر بر استرس شود کورتيزول يکي از اين هورمون‌ها است که خوردن شکلات تلخ، تأثير زيادي در کاهش ميزان آن دارد. آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در شکلات، باعث کاهش فشارخون و گشادشدن عروق مي‌شود و در ضمن گردش خون را نيز بهتر مي‌کند. بهتر است از شکلات‌هاي داراي ۷۰ درصد کاکائو، استفاده کنيد. همچنين شکلات تلخ داراي مواد طبيعي است که باعث سرخوشي و شادابي مي‌شود.

شير
شير غني‌شده با ويتامين D در کنترل و پيشگيري از استرس نقش مهمي دارد. به‌تازگي ارتباطاتي بين مصرف شير داراي ويتامين دي و استرس، کشف‌شده است.  مصرف کافي ويتامين دي باعث کاهش سطح استرس مي‌شود. زرده تخم‌مرغ، ماهي و غلات منابع ديگر ويتامين D هستند. 

منيزيم
دانه کتان، دانه کدوتنبل و تخمه آفتابگردان منابع سرشار از منيزيم هستند. سبزيجات، ماست و ماهي نيز منيزيم دارند. منيزيم در کنترل هيجاناتي مثل استرس نقش مهمي دارد. همچنين اين ماده معدني در کاهش افسردگي و خستگي نيز مؤثر است.

پرتقال
پرتقال يکي از منابع مهم ويتامين C است. اين ويتامين در کنترل و کاهش استرس نقش کليدي دارد. ويتامين C در تقويت سيستم ايمني بدن داراي اهميت بسياري است و مي‌تواند سطح هورمون کورتيزول بدن را کاهش دهد. اگر سطح هورمون کورتيزول به مدت طولاني بالا باشد؛ باعث تجزيه پروتئين‌هاي دفاعي و درنتيجه تضعيف سيستم ايمني بدن مي‌شود.

تخم‌مرغ
تخم‌مرغ يک ماده غذايي شگفت‌انگيز است. اين ماده غذايي ويتامين دي دارد همچنين مي‌تواند باعث تقويت سيستم ايمني بدن نيز شود. تخم‌مرغ داراي استيل کولين است. اين ماده شيميايي که يک ناقل عصبي است، مي‌تواند عملکرد مغز را در مواجه‌شدن با استرس بهبود بخشد.

چاي سبز
چاي سبز باعث ايجاد تغييراتي در بدن مي‌‌شود. اين تغييرات باعث کاهش سطح استرس بدن مي‌شوند و تحقيقات مختلف نيز اين موضوع را تائيد کرده‌اند.

بابونه
اگر واقعاً دنبال آرامش هستيد؛ قبل از خواب يک ليوان بابونه بنوشيد. اين کار باعث مي‌شود تا خواب راحتي داشته باشيد. بابونه کيفيت خواب را بالا مي‌برد و باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي‌شود. در ضمن سطح هورمون‌هاي استرس را مثل کورتيزول را نيز تنظيم مي‌کند.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره