نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

چگونه مزاج خود و دیگران را تشخیص دهیم؟

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
چگونه مزاج خود و دیگران را تشخیص دهیم؟

بهداشت نيوز/ يکي از اصول اوليه طب سنتي، تشخيص مزاج است که مي توان در درمان بيماري و يا پيشگيري بيماري از آن بهره برد؛ اگر بتوانيم مزاج خود را تشخيص دهيم مي توانيم غذاها و سبک زندگي صحيح و مناسب با مزاج و طبع خود را انتخاب کنيم. براي مطالعه بيشتر ناشران تخصصي طب سنتي وجود دارند که کتاب‌هاي طب سنتي را نشر مي دهند.

خصوصيات مزاج صفراوي
افراد با مزاج گرم و خشک به علت خشکي، افرادي لاغر اندام هستند و خواب کمي دارند. رنگ چهره و سفيدي چشمانشان زرد مي باشد. افرادي گرمايي هستند و تحمل فصل تابستان را ندارند و از فصل زمستان لذت مي برند. عطش زيادي دارند و دهانشان اغلب اوقات خشک است. به ترشي ها تمايل بيشتري دارند و شيريني ها را کمتر دوست مي دارند. سريع عصباني مي شوند و سريع آرامش خود را باز مي يابند. افرادي پر جنب و جوش، پر حرف و باهوش هستند. عصبانيتشان در فصل تابستان بيشتر است و سريع از عصبانيت خود پشيمان مي شوند. به اين افراد در اصطلاح صفراوي مزاج مي گويند.

خصوصيات مزاج دموي

اشخاص با مزاج گرم و تر افرادي درشت اندام، با پوستي سرخ و سفيد و موهاي پُرپشت هستند و نبضي قوي دارند. به خاطر رطوبتِ بدنشان خواب خوبي دارند و تحمل بي خوابي هم برايشان راحت است.هم غذاهاي ترش و هم غذاهاي شيرين را دوست دارند و پوست بدنشان گرم و مرطوب است. اين افراد انسان هاي شجاعي بوده و معمولاً حس رهبري دارند. به علت رطوبتشان انسان هاي آرامي هستند، اما در هنگام عصبانيت ممکن است رفتاري خطرآفرين داشته باشند. به اين افراد در اصطلاح دموي مزاج مي گويند.

خصوصيات مزاج بلغمي
اشخاص با مزاج سرد و تر افرادي چاق با چربي فراوان هستند، پوستي سفيد و موهاي کم پشت دارند، به خاطر رطوبت زياد و سردي مزاجشان تشنه نمي شوند و دهاني مرطوب دارند. خوابشان زياد است و غذاهاي شيرين و ادويه هاي گرم را بيشتر دوست دارند و کمتر تمايل به خوردن ترشي ها دارند. فصل زمستان برايشان فصل خوبي نيست و در تابستان راحت ترند. افرادي کم انرژي، کُند، صبور و آرام مي باشند و کمتر عصباني مي شوند. به اين اشخاص در اصطلاح بلغمي مزاج مي گويند.

خصوصيات مزاج سوداوي
اشخاص که داري مزاج سرد و خشک هستند به خاطر خشکيشان افرادي لاغر با خوابي کم هستند و بينيشان خشک مي باشد. به شيريني ها و گرمي ها تمايل دارند. در فصل بهار راحت ترند و به هواي گرم ميل بيشتري دارند و فصل پاييز برايشان فصل خوبي نيست. اين افراد دقيق، منظم و دور انديش هستند. اين اشخاص را در اصطلاح سوداوي مزاج مي گويند.
براي اطلاعات بيشتر کتاب هايي که در مورد مباني طب سنتي ايراني است را مطالعه کنيد تا مفاهيم و تعاليم بيشتري آشنا شويد. اين کتاب ها را مي توانيد از کتابفروشي و يا از فروشگاه آنلاين تهيه کنيد.

خواص طب سنتي دمنوش چاي و طبع آن چيست؟

طبيعت چاي :
چاي داراي طبع گرم و خشک است که برخي طبع ان را سرد مي دانند.

برخي از خواص چاي ديدگاه طب سنتي ايراني :
مدر، مسکن عطش کاذب، پاک کننده معده، رفع کننده بدبويي دهان، بدبويي سير و پياز، مفيد براي کليه

زمان مصرف چاي از ديدگاه طب ايراني :
چاي نبايد ناشتا آشاميده شود، زيرا ايجاد برخي امراض به خصوص در گرم مزاجان مي نمايد، مگر در افرادي که در معده آن ها برخي اخلاط فاسد و يا سنگيني، نفخ، و يا جشايي (آروغ) که از غذاي قبلي در معده باشد.
چاي نبايد داغ نوشيده شود به خصوص در زمان هاي گرم، مزاج هاي گرم، بعد از غذاي گرم و در جوانان.
زمان نوشيدن چاي بايد صبح بعد از ناشتا و آخر روز در زماني که غذا هضم شده باشد استفاده شود.

مصلح چاي (رفع ضرر چاي) :
بر خلاف آن چه همه در مورد قهوه مي پندارند خوردن شير با قهوه است که کاري اشتباه است، بلکه چاي بايد در گرم مزاجان با شير بز يا گاو نوشيده شود و در سردمزاجان با زنجبيل، دارچين، زعفران و ديگر ادويه هاي گرم استفاده شود و بدون شيريني نوشيده نشود .

آيا گوشت گاو بخوريم؟

طبيعت گوشت گاو :
گوشت گاو يک سال به بالاي داراي طبيعت گرم و خشک است.

ضررهاي گوشت گاو :
از مصرف آن در بدن، خوني غليظ و با قوام توليد مي شود که چسبندگي ندارد و براي اشخاصي مناسب است که فعاليت بدني زيادي دارند. مداومت در خوردن آن به صلاح نيست، زيرا در بدن بيماري هاي سوداوي از قبيل سختي طحال، واريس، وسواس، داء الفيل، سرطان و امثال اين ها توليد مي کند و براي اشخاصي که داراي درد مفاصل و سياتيک مي باشند مضر و موجب تولد زود هنگام نوزاد مي شود. پس کساني که از اين گوشت مصرف مي کنند بايد داروهاي مناسبي که سودا را از بدن خارج نمايد، استفاده کنند. سرکه غليظ اگر چه يکي از مصلحات گوشت (مصلحات يعني چيزي که ضرر يک غذا يا دارو را اصلاح کند) مي باشد، ولي نمي تواند خلط سوداوي ايجاد شده از آن را از بين ببرد.

بهترين گوشت گاو :
بهترين آن، گوساله فربه و زرد آن بهتر از بقيه رنگ ها است و بهترين زمان خوردن آن در فصل بهار است و بدترين نوع آن، گوشت گاو پير و لاغر مي باشد.

مصلحات گوشت گاو (رفع بعضي ضررهاي گوشت گاو) :
اشخاصي که مزاجشان سرد مي باشد، بايد گوشت آن را به قدري بپزند تا له شود، سپس آن را با سرکه و عسل و سير و کاشم و سداب و تره تيزک اصلاح کنند و با اندکي خردل بخورند و از خوردن آب امساک کنند تا شکم سبک بماند.

از ديگر مصلحات گوشت گاو، دارچين، فلفل و زنجبيل مي باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره