علائم هشداردهنده ای که می گویند ممکن است به نارسایی کلیه دچار شده باشید

باشگاه خبرنگاران/ عباس بصيري، فوق تخصص اورولوژي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در خصوص نارسايي کليه گفت: نارسايي کليه يعني اينکه کليه ضعيف شده است. علائم آن شامل بي حسي، کم تواني، حالت ناخوشي عمومي، بياشتهايي، تهوع، گاهي استفراغ، خارش بدن، عصبي، کم حوصلگي و افسردگي است و همه اينها ميتواند علائم بالا رفتن اوره در خون باشد و بر تمام سلولهاي بدن از جمله مغز اثر گذارد و اين آسيبها را ايجاد کند.
او افزود: برخي افراد هستند که نارسايي کليه آنها تا به نيمه راه نرسيده، علامتي ندارند و اصلا باور نميکنند که دچار نارسايي کليه شدهاند، اما وقتي آزمايش ميگيريم و ميگوييم تنها ۳۰ درصد کليه شما کار ميکند، باور نميکنند و ميگويند ما ميتوانيم ادرار کنيم. همه فکر ميکنند اگر کليه کار نکند، نبايد بتوانند ادرار کنند؛ در صورتي که بيش از نيمي از بيماراني که کليه آنها از کار ميافتد، ادرار ميکنند و حتي ميزان ادرار بيش از مقدار معمول هم ميشود.
بصيري بيان کرد: ادرار بايد معمولا رنگ زرد و نسبتا غليظ باشد؛ البته با مصرف مايعات زياد ميتواند اين رنگ کم رنگتر هم باشد، اما اگر تحت هر شرايطي ادرار شفاف و سفيد است، بايد بدانيم که نشانه ادرار کيفيت دار و خوب نيست.
اين فوق تخصص اورولوژي دانشگاه در پايان تصريح کرد: نارسايي کليه به صورت درد در پهلو همراه با ادرار خوني و ورم در کليه و پهلو احساس ميشود. امروزه به راحتي با سونوگرافي اين عارضه تشخيص داده ميشود.