قنداق کردن نوزاد، فایدهای هم دارد؟

باشگاه خبرنگاران/ نگار نظري فيزيوتراپيست و عضو انجمن فيزيوتراپي ايران گفت: در خصوص قنداق کردن نوزاد با دو نظر و ديدگاه متفاوت رو به رو هستيم؛ بسياري از استادان و متخصصان معتقدند قنداق کردن نوزاد از پرانتزي شدن زانو جلوگيري ميکند.
او افزود: اما گروه ديگري از متخصصان بر اين باورند که قنداق کردن نوزاد راهکار مناسبي براي سلامت کودک محسوب نميشود. به اعتقاد آنها در اين حالت احتمال در رفتگي يا نيمه در رفتگي استخوانهاي ران در محل مفصل لگن وجود دارد، همچنين قنداق کردن نوزاد به دليل افزايش فشار به پاهاي نوزاد، راهکار مناسبي براي سلامتي نيست.
نگار نظري بيان کرد: بيشتر افراد قنداق کردن نوزاد را به منظور جلوگيري يا درمان پرانتز زانو استفاده ميکنند؛ اما مواردي که تحت عنوان زانوهاي پرانتزي مطرح ميشود، در بيشتر موارد يک بحث ارثي محسوب ميشود و اکتسابي نخواهد بود.
عضو انجمن فيزيوتراپي ايران مطرح کرد: موارد متعددي مربوط به دررفتگي يا نيمه دررفتگي استخوان ران در مفصل لگن را شاهد بوده ايم که علت آن از قنداق کردن نوزاد منشاء گرفته است؛ بنابراين معتقديم در صورتي که قنداق نوزاد صورت نگيرد و پا حرکت آزادانه داشته باشد، اثرات بهتري را شاهد خواهيم بود تا اينکه پاي کودک بسته باشد و از تحرک آزادانه او جلوگيري شود
اين متخصص گفت: شايد به نظر بيايد قنداق شدن يا تنگ در آغوش گرفته شدن براي برخي از نوزادان خوشايند است، ولي براي برخي ديگر همراه با فشار است و باعث گريۀ بيشتر آنها خواهد شد. بهطورکلي بيشتر نوزادان معمولاً با کمي تکان دادن ملايم راحتتر آرام ميشوند و نيازي به قنداق کردنشان نيست.
وقتي کودک شما پا به اين دنيا گذاشته است، کمکم با تمام جوانب آن آشنا خواهد شد که همين باز بودن فضاي اطرافش نيز يکي از اين موارد است؛ بنابراين توصيه ميشود کودکتان را قنداق نکنيد. هرچند بيشتر مادران در گذشته اين کار را انجام ميدادند، ولي زمان زيادي از اين موضوع ميگذرد و کارشناسان نيز نکات بسيار بهروزتري را در مورد نوزادان توصيه ميکنند.
بهتر است براي قنداق کردن نوزاد فقط با اعتماد به روشي قديمي و بر اساس گفتهها و شنيدههاي ديگران تصميم نگيريد و توصيههاي متخصصان اين زمينه را براي سلامتي نوزادان جدي بگيريد.