نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

سوزن سوزن شدن دست‌ها؛ ۷ تهدید مهم برای سلامت

منبع
فارس
بروزرسانی
سوزن سوزن شدن دست‌ها؛ ۷ تهدید مهم برای سلامت

فارس/  مور مور شدن يا سوزن سوزن شدن دست‌ها، پا‌ها يا هر دو يک عارضه کاملاً شايع و آزاردهنده است. اين نشانه گاهي خوش‌‎خيم و موقت است. به عنوان مثال ممکن است بر اثر وارد آمدن فشار به عصب‌ها بروز کند که معمولاً زماني رخ مي‌دهد که سر خود را براي مدت طولاني روي دست‌تان قرار مي‌دهيد يا پاهاي‌تان را براي مدت زيادي روي هم مي‌اندازيد.

در هر دو مورد مور مور شدن و سوزن سوزن شدن که معمولا بدون درد است، بروز کرده که با رفع فشار از روي دست و پا برطرف مي‌شود.

اما در بسياري موارد سوزن سوزن شدن دست و پا مي‌تواند شديد، به صورت گهگاه يا مزمن باشد. اين عارضه ممکن است با علائم ديگري نيز همراه باشد، از جمله درد، خارش، بي‌حسي و ضعف عضلاني. در اين موارد سوزن سوزن شدن ممکن است نشانه‌اي از يک آسيب عصبي باشد که در نتيجه آسيب در سوانح، آسيب‌هاي ناشي از فشار‌هاي مکرر، عفونت‌هاي باکتريايي يا ويروسي، قرار گرفتن در معرض سموم و بيماري‌هاي سيستميک مانند ديابت بروز مي‌کند.

چنين آسيب‌هاي عصبي نوروپاتي محيطي نيز ناميده مي‌شوند، زيرا بر روي عصب‌هاي دور از مغز و نخاع تاثير مي‌گذارند که اغلب شامل دست‌ها و پاهاست. بيش از ۱۰۰ نوع مختلف از آسيب‌هاي نوروپاتي محيطي وجود دارد. نوروپاتي محيطي به مرور زمان ممکن است بدتر شود و منجر به اختلال در حرکت و حتي ناتواني شود.

لازم است در صورت بروز سوزن سوزن شدن‌هاي مداوم در دست‌ها، پا‌ها يا هر دو بلافاصله به پزشک مراجعه کنيد. هر چه سريع‌تر علت اين احساس کشف شود، کمتر دچار آسيب‌هاي طولاني مدت خواهيد شد.

خستگي
وقتي وسايل سنگين را بلند مي‌کنيم و مچ دست خود را در حالت‌هاي ناخوشايند قرار مي‌دهيم، فشار را روي اعصاب واقع در نزديکي سطح پوست وارد مي‌کنيم. اين امر منجر به سوزن سوزن شدن روي سطح انگشتان ما مي‌شود.

چه بايد کرد: حتماً به اندازه کافي خواب و استراحت کنيد. از ماساژ لذت ببريد.


کمبود ويتامين‌ها
کمبود ويتامين‌هاي خاص مانند ويتامين‌هاي E، B۱، B۶ و B۱۲ اغلب مي‌تواند سبب ايجاد احساس سوزن سوزن شدن در انگشتان دست چپ يا پاي چپ شود.

چه بايد کرد: براي بازگرداندن تعادل ويتامين‌ها در بدن تلاش کنيد. براي تعيين دوز مناسب مورد نياز به دليل عوارض جانبي که مصرف بيش از حد آن‌ها مي‌تواند داشته باشد، لازم است با يک متخصص مشورت کنيد.

 
آسيب به ستون فقرات
مشکلات مختلفي در ستون فقرات باعث مي‌شود که خود را با سوزن سوزن شدن انگشت کوچک دست چپ نشان دهند که نتيجه فشار به عصب‌هاست.

چه کاري انجام دهيد: هر چند وقت يکبار پشت خود را بکشيد. سعي کنيد يوگا، ژيمناستيک يا شنا را انجام دهيد. از گذراندن زمان طولاني در حالت نشسته خودداري کنيد.

 
سندرم تونل کارپال يا تايپيست
سندرم تونل کارپال اغلب از طريق سوزن شدن انگشت شست، اشاره و انگشت مياني آشکار مي‌شود که اغلب به دليل شغل يا سبک خاص زندگي فرد است، تاندون‌ها متورم شده و باعث بي‌حسي در دست مي‌شود.

چه بايد کرد: ژيمناستيک و کشش مفاصل مي‌تواند به جلوگيري از بروز سندرم تونل کارپال کمک کند.

 
مشکلات گردش خون
سوزن سوزن شدن انگشتان دست راست مي‌تواند به دليل فشار بر اعصاب سطح يا ضربه به مفصل دست يا شانه رخ دهد. سوزن سوزن شدن در دست راست همچنين مي‌تواند ناشي از برخي بيماري‌هاي قلبي عروقي باشد، که تأثير آن بر جريان کلي خون‌رساني به اندام هاست.

چه بايد کرد: با سرعتي متوسط ​​پياده‌روي کنيد، يا ژيمناستيک انجام دهيد. مشکلات جدي‌تر در گردش خون نياز به مداخله متخصصان پزشکي دارد.


بيماري بورگر
اين بيماري بيشتر در افراد سيگاري ديده مي‌شود. جريان خون با مصرف مداوم نيکوتين مختل مي‌شود، که به نوبه خود منجر به کمبود مواد معدني در بدن مي‌شود. اين امر باعث مي‌شود ابتدا در انگشتان و سپس کل بازو بي‌حسي ايجاد شود.

چه بايد کرد: هيچ راهي براي درمان کامل اين بيماري وجود ندارد. اما رها کردن سيگار در بهبود آن تأثير دارد.


ديابت
يکي از اولين علائم ديابت، احساس سوزن سوزن شدن است که از پا‌ها تا قسمت‌هايي از بازو‌ها ادامه مي‌يابد. اين امر به دليل کاهش جريان خون به مناطق خاص و به دليل آسيب رسيدن به انتهاي عصب رخ مي‌دهد.

چه بايد کرد: ديابت نوع يک با کمک تزريق انسولين درمان مي‌شود. ديابت نوع ۲ اغلب با رژيم غذايي در ارتباط است، بنابراين قبل از هر چيز بايد آزمايش خون و مشاوره با پزشک انجام شود.

درمان سوزن سوزن شدن دست و پا
درمان موفق اين عارضه به تشخيص درست و درمان علت بروز عارضه بستگي دارد. تا زماني که سلول‌هاي عصبي محيطي کشته نشده‌اند، توانايي بازسازي دارند. گرچه درماني براي نوع ارثي نوروپاتي محيطي وجود ندارد، اما بسياري از انواع آن از طريق درمان قابل بهبود خواهند بود. به عنوان مثال کنترل قند خون در فرد مبتلا به ديابت پيشروي نوروپاتي ديابتي را آهسته مي‌کند، مکمل‌هاي ويتامين نيز نوروپاتي محيطي را در افراد مبتلا به کمبود ويتامين بهبود مي‌بخشد.

بهبود سبک زندگي نيز به بهبود و کنترل اين بيماري کمک مي‌کند، از جمله داشتن يک وزن ايده‌آل، اجتناب از قرار گرفتن در معرض سموم، پيگيري برنامه‌هاي ورزشي تحت نظارت پزشک، انتخاب يک رژيم غذايي متعادل و اجتناب از مصرف الکل. به علاوه توصيه مي‌شود سيگار را ترک کنيد، زيرا منجر به محدود شدن خون‌رساني و مواد مغذي به اعصاب محيطي مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره