نماد آخرین خبر

نکاتی درباره تاثیر کرونا بر پوست

منبع
خراسان
بروزرسانی
نکاتی درباره تاثیر کرونا بر پوست

خراسان/ ضايعات پوستي مربوط به کوويد-۱۹ مي‌تواند به سه شکل باشد:
1-ضايعاتي که از عفونت مستقيم ناشي از اثر ويروس کوويد-19 در بدن ايجاد مي‌شود.
2-مشکلات پوستي که به دليل شست‌وشو و استفاده زياد از مواد ضدعفوني کننده يا به خاطر ماسک زدن ايجاد مي‌شود.
3-برخي بيماران که قبلا به ضايعات پوستي مبتلا بوده اند و تحت درمان با داروهاي تضعيف کننده سيستم ايمني هستند، ممکن است دچار ضايعات پوستي شوند.
  ضايعات پوستي ناشي از عفونت کوويد-19
 براساس مطالعات و موارد گزارش شده در سراسر دنيا تعدادي از بيماران مبتلا به کرونا که علايم درگيري ريوي و ساير علايم مرتبط با بيماري را دارند، درگيري پوستي هم داشته‌اند که البته اين درگيري‌ها بيشتر به دليل واکنش ايمني بدن در مقابل ويروس و التهاب ديواره عروق  يا واسکوليت است.

  عوارض پوستي کرونا در ميان جوانان معمولا به صورت سرمازدگي کاذب يعني سرخ شدن و ورم کردن انگشتان، روي دست، کف دست و پا بروز مي‌کند. در بين ميان  سالان معمولا شبيه سرخک يا کهير خودش را نشان مي‌دهد و در سالمندان معمولا مانند يک توري مشبکي که روي پوست پهن شده با ته‌رنگ بنفش و زخم و دَلَمه ديده مي‌شود.
  عوارض پوستي ناشي از شست‌وشو يا ماسک زدن
  شست‌وشوي زياد و مکرر دست‌ها باعث ايجاد خشکي، قرمزي، ترک خوردن و پوسته پوسته شدن دست‌ها، بين انگشتان تا مچ و گاهي تا نيمه‌هاي ساعد مي‌شود.
 اين حالت در افراد مسن و افراد کم‌سن و سال، افرادي که پوست خشک دارند، وسواسي‌ها و مبتلايان به کم‌کاري تيروئيد و آن هايي که از شوينده‌هاي مايع استفاده مي‌کنند بيشتر ديده مي‌شود.
 براي رفع اين مشکل مي‌توان با مديريت شست‌وشوي دست‌ها در موارد ضروري و استفاده از دستکش براي انجام بعضي کارهاي بيرون از منزل و نيز چرب و مرطوب نگه داشتن دست‌ها پس از شست وشو، از اين حالت ناخوشايند پيشگيري کرد.
 زدن ماسک نيز در بعضي از بيماران باعث ايجاد آکنه در نواحي دور دهان مي‌شود که بيشتر در بيماراني که پوست چرب و استعداد جوش صورت را دارند، ديده مي‌شود.
 قرمزي ، پوسته ريزي و خارش در پوست صورت و به ويژه اطراف دهان به دنبال استفاده از ماسک مي‌تواند نشانه‌اي از فعال شدن اگزماي سبورئيک باشد.
  بايد توجه داشت اين علايم جزئي و گذراست و به هيچ وجه نمي‌توان به خاطر اين ضايعات کوچک ماسک را کنار گذاشت، چون استفاده نکردن از ماسک مي‌تواند به قيمت زندگي انسان تمام شود.
   ضايعات پوستي ناشي از داروهاي تضعيف کننده ايمني بدن
 حالت سوم هم مربوط به بيماراني است که قبلا به ضايعات پوستي مبتلا بوده اند و تحت درمان با داروهاي تضعيف کننده سيستم ايمني هستند. اين بيماران بايد با پزشک خود در تماس باشند، البته قطع خودسرانه دارو براي اين بيماران پيشنهاد نمي‌شود چون باعث بازگشت بيماري اوليه خواهد شد.
   توصيه مي‌شود اين افراد نکات ايمني و بهداشتي را بسيار جدي بگيرند و بيش از ديگران رعايت کنند. اين افراد بايد بدانند هرگونه تغيير در دارو يا دوز آن ها بايد به عهده پزشک معالج باشد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar