نماد آخرین خبر

اعمال جراحی زیبایی در دوران کرونا؛ آری یا خیر؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
اعمال جراحی زیبایی در دوران کرونا؛ آری یا خیر؟

ايسنا/ با اشاره به اينکه تخلف در اعمال جراحي زيبايي و انجام اين اعمال در شرايط زير زميني و غير بهداشتي حتي پيش از شيوع کرونا نيز رواج داشته است، گفت: در محدوديت‌هاي کرونا نيز صحبت‌هايي از انجام اعمال جراحي در شرايط نامناسب به گوش مي‌رسد که البته گمان مي‌کنم بيشتر در حد صحبت باشد، زيرا وزارت بهداشت و سازمان نظام‌پزشکي بر اين موارد حساسيت بالايي دارند و با مراکز و افراد متخلف به شدت برخورد خواهند کرد.

وي با تاکيد بر لزوم برخورد با افراد متخلف، افزود: جدا از بحث غير قانوني بودن برخي اعمال، انجام آنها در شرايطي که بهداشت به شکل کامل رعايت نشود، موجب به خطر انداختن سلامت افراد و اشاعه بيماري‌ها خواهد شد. گزارش‌هايي به انجمن مي‌رسد که عمل جراحي حتي در مراکز مجاز انجام شده است اما عمل را يک تکنيسين يا دستيار انجام داده؛ البته اين موضوعات علني نيست. مداخله افراد غير پزشک در کار پزشکي غير قانوني است که نمي‌توان منکر وجود چنين مواردي بود.

رزم‌پا ادامه داد: با برخوردهايي که از سوي مراکز ذي‌صلاح انجام مي‌شود طي چند ماه اخير متوجه شديم برخي از اين مراکز اخطار دريافت کردند و حتي تعطيل شده‌اند. احراز شرايط تخلف در اعمال جراحي از سوي بازرساني که وزارت بهداشت به صورت سر زده به مراکز اعزام مي‌کنند، انجام مي‌شود. اين در حالي است که نبايد فراموش کنيم در بيمارستان‌ها و مراکز جراحي محدود مسئولين فني مرکز در مقابل انجام اعمال جراحي توسط افراد فاقد صلاحت مسئول‌اند و در صورت لزوم بايد پاسخگو باشند.

نايب رئيس انجمن راينولوژي ايران تصريح کرد: انجام غير قانوني اعمال جراحي زيبايي از چند جنبه مشکلاتي ايجاد مي‌کند. اولين وجه آن افزايش واسطه‌گري و دلال بازي است که افراد غير پزشکي که در امور پزشکي دخالت مي‌کنند، باند بازي‌هايي انجام مي‌دهند و خود را جاي پزشک معرفي مي‌کنند. اين در حالي است که بخشي از ايراد نيز متوجه متقاضي عمل جراحي است که بدون تحقيق کافي اختيار خودشان را به دست افراد فاقد صلاحيتي مي‌دهند که تنها هزينه کمتر دريافت مي‌کردند. پس از آنکه براي متقاضي محرز شد شخصي که به او مراجعه کرده تا عمل جراحي را برايش انجام دهد، پزشک است، گام بعدي اين است که مطمئن شوند پزشک صلاحيت، تخصص و مجوز عملي که قرار است انجام شود را داشته باشد. احراز هويت و شرايط پزشک و همچنين مرکزي که براي انجام عمل جراحي معرفي مي‌کند به راحتي از طريق سازمان نظام پزشکي قابل تحقيق است.

وي با بيان اينکه برخي اعمال جراحي در دسته ضروري‌ها و برخي در دسته غير ضروري‌ها جا مي‌گيرد، تاکيد کرد: آنچه که وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکي در بحران کرونا بر آن تاکيد داشتند، انجام اعمال جراحي غير ضروري است. گاهي اوقات اعمالي که با نام جراحي زيبايي شناخته مي‌شود صرفا عمل زيبايي نيست، به عنوان مثال شخصي که مشکل تنفسي دارد، اما همزمان با انجام عمل براي رفع آن مشکل، تصميم به جراحي زيبايي هم مي‌گيرد. اين اعمال اگر با رعايت موازين علمي و بهداشتي انجام شود مشکلي ايجاد نخواهد کرد. محدوديت‌هايي که از سوي وزارت بهداشت تعيين شده بيشتر براي بيمارستان‌ها است تا بتوانند از ظرفيت‌هايشان بيشتر در جهت موارد ضروري و درماني استفاده کنند و بتوانند پاسخگوي نياز جامعه و بيماران مبتلا به کرونا باشند.

اين استاد دانشگاه، ادامه داد: مراکز جراحي محدود معمولا براي ارائه خدمات بيماران کرونا استفاده نمي‌شوند. اينکه اين مراکز در شرايط فعلي اندکي آزادتر گذاشته شده‌اند به اين علت است که اين مراکز تعداد زيادي پرسنل دارند که زندگي آنها از کار در اين مراکز مي‌گذرد و اکر مراکز تعطيل شوند، تعداد زيادي دچار مشکلات معيشتي مي‌شوند. بنابراين اجازه داده شده تا برخي اعمال جراحي با رعايت موازين بهداشتي در اين مراکز انجام شود. البته همکاران ما نيز با بيمار صحبت مي‌کنند که اگر امکانش وجود داشت عمل جراحي را به تعويق بيندازند تا در شرايط متاسب‌تري انجام شود. بر اساس بخش‌نامه وزارت بهداشت اعمال جراحي به شکل قطعي شامل ممنوعيت نشدند، البته اين نکته هم مهم است که بنابر وضعيت شيوع کرونا در هر شهر يا شهرستان ممنوعيت‌هايي در نظر گرفته شده که شامل همه‌ کشور هم نخواهد شد و به شکل منطقه‌اي در مورد آن تصميم‌گيري مي‌شود. فلذا ممنوعيت اعمال جراحي در همه جا و براي همه‌ اعمال نيست.

وي افزود: در مراکزي که اعمال جراحي انجام مي‌شود، پرسنل به شکل دوره‌اي آزمايش مي‌دهند و اگر شکي بر ناقل بودن بيماري باشد از ورودشان به بيمارستان جلوگيري مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar