چه کسانی نباید شربت سکنجبین بخورند؟!

مجله دلتا/ شربت سکنجبين يکي از شربت هاي بسيار خوشمزه در طب سنتي است که داراي فوايد درماني بسياري است. با مصرف شربت سکنجبين ميتوانيد مشکلات ادراري، نفخ شکم و درد معده را رفع کنيد. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا درباره خواص سکنجبين صحبت خواهيم کرد.
سکنجبين در واقع سرکه و انگبين و مخلوطي است از سرکه و عسل که به ميزان و مقدار معين با هم مخلوط ميشود و از مخلوط آن شربتي خوش گوار، معطر و فرح بخش به وجود ميآورند.
فوايد شربت سکنجبين
شربت سکنجبين يکي از بهترين نوشيدنيها در “طب سنتي” است که دافع صفراست و صفراي اضافي بدن را خارج مي کند سکنجبين از عسل و سرکه ساخته ميشود که نفوذ غذا را به سلولهاي بدن افزايش ميدهد.
شربت سکنجبين التهاب ناشي از گرما را ميکاهد و در نهايت سموم بدن را به همراه ادرار يا عرق دفع ميکند.
اگر سکنجبين با تخم کاسني و کمي گلاب تهيه شود، نوشيدني پرسودي خواهد شد و خصوصا براي آنهايي که طبعي گرم داشته يا کساني که مبتلا به نفخ هستند منافع زيادي دارد، ولي براي مبتلايان به زخم معده زيانبخش است.
مصرف آن نفوذ غذا به سلولهاي بدن از جمله سلولهاي کبد را افزايش ميدهد.
اگر کاهو را با سکنجبين يا سرکه بخوريد، اشتها آور است.
اگر آب پخته کاسني را با سکنجبين ميل کنيد بهترين داروي تبهاي طولاني و مداوم است.
بازکردن انسداد عروق
رفع سر درد
موارد منع مصرف سکنجبين
– در معدههاي سرد و ضعيف
– مبتلايان به ضعف اعصاب
– مبتلايان به دردها و مشکلات رحمي
– مبتلايان به تکرر و قطره قطره آمدن ادرار و ساير مشکلات مثانه
– مبتلايان به زخمهاي گوارشي
– در هنگام داشتن حالت تهوع
در اين موارد هر قدر ترشي سکنجبين بيشتر باشد عارضه بيشتري دارد.
توجه : کساني که دچار سرماخوردگي شده اند وآنهايي که مبتلا به رعشه و دردهاي عصبي هستند حتما بايد از سکنجبين دوري کنند.
بهترين زمان مصرف سکنجبين
استفاده از سکنجبين در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ويژه همراه با کاهو براي کاهش حرارت و ايجاد آرامش توصيه ميشود.