اگر میخواهید سرطان روده بزرگ سراغتان نیاید «بامیه» بخورید!

مجله دلتا/ باميه يکي از خوراکيهاي سرشار از فيبر و مواد مغذي است. تقريبا نيمي از فوايد و خواص باميه بهخاطر وجود فيبر محلول بهشکل صمغ و پکتين است.
سرشار از کلسيم
باميه يکي از منابع خوب کلسيم و منيزيم است به همين دليل از کمبود اين مواد معدني جلوگيري ميکند. کلسيم علاوه بر سلامت استخوان، به تنظيم ضربان قلب، تنظيم فشار خون و کلسترول خون کمک ميکند. همچنين کلسيم به عملکرد عضلات و دستگاه عصبي کمک ميکند.
کمک به سلامت قلب
براساس اعلام مجله تکنولوژي و فرآوري مواد غذايي فيبر محلول موجود در باميه با کاهش طبيعي کلسترول خون، به کاهش خطر بيماريهاي قلبي-عروقي و سلامت قلب کمک ميکند. بنابراين مصرف باميه راهي مناسب براي کاهش سطح کلسترول است.
کمک به بينايي
مصرف باميه به بهبود بينايي کمک ميکند. غلاف باميه يکي از منابع بينظير ويتامين A و بتاکاروتن است که هر دوي آنها در بينايي و داشتن پوستي شاداب مؤثرند. همچنين اين مواد مغذي ميتوانند احتمال بروز بيماريهاي چشم را کاهش دهند.
منبع خوبي از پروتئين
درواقع تخم باميه با داشتن پروتئين باکيفيت و اسيدهاي آمينه ضرورياش باعث شده تا اين ماده غذايي يکي از بهترين منابع گياهي براي تأمين پروتئينهاي موردنياز بدن باشد.
کمک به تثبيت قند خون
باميه با تنظيم نرخ جذب قند از دستگاه گوارشي به تثبيت قند خون کمک ميکند. تخم باميه با تنظيم طبيعي گلوکز خون و چربيها ميتواند به درمان طبيعي ديابت کمک کند.
بسياري از افراد مبتلا به ديابت ميگويند اگر تکههاي ريزشده باميه را شبها در آب خيس بکنند، زمانيکه صبح روز بعد آب آن را ميخورند سطح قند خونشان کاهش مييابد. البته در اين خصوص تحقيقات علمياي صورت نگرفته است. در ترکيه سالهاست که از تخم باميه بوداده بهعنوان دارويي سنتي براي ديابت استفاده ميشود.
کمک به گوارش
يکي ديگر از خواص باميه کمک به گوارش است. باميه فيبر نامحلول دارد که با کاهش خطر برخي از سرطانها (مخصوصا سرطان روده بزرگ) به سلامت دستگاه گوارشي کمک ميکند. جان هانتر در کتاب «فوايد غذاها و ادويهجات براي سلامتي» توضيح ميدهد باميه ملين است و با اثر روانکنندگي بر روده بزرگ بهعنوان يک درمان طبيعي براي يبوست بهشمار ميآيد.