پیش فروش واکسن کرونا با نرخ ۱۲۰ دلاری!

خبرآنلاين/ محمدرضا ظفرقندي روز پنجشنبه در سازمان نظام پزشکي در جمع خبرنگاران افزود: کشورهاي زيادي براي توليد واکسن کرونا در تلاش هستند. در بين موسسه هاي مختلفي که در اين زمينه فعاليت مي کنند، دانشگاه اکسفورد انگليس از بقيه جلوتر است و به همين علت کشورهاي زيادي با درخواست هاي ۲۰ ميليون و ۳۰ ميليون اين واکسن را پيش خريد مي کنند، قيمت آن بالاست و کشورهاي زيادي براي خريد آن اقدام کرده اند، اگر در ايران بخواهيم براي حداقل ۲۰ ميليون نفر اين واکسن را تهيه رقم بزرگي مي شود که در توان کشور نيست ضمن اينکه اين واکسن بايد هر سه ماه تکرار شود.
وي ادامه داد: در شرايط فعلي بايد بيشتر تمرکز را بر روي پيشگيري از ابتلاي مردم به کرونا بگذاريم، رسانه ها همان طور که تاکنون به خوبي عمل کرده اند بايد آگاهي سازي و هشداردهي به مردم را ادامه دهند و جلوي عادي سازي را بگيرند و در واقع عادي نسازي بکنند، بايد افرادي که از پروتکل هاي بهداشتي تخطي مي کنند، جريمه شوند و سختگيري ها بايد بيشتر شود.
رئيس سازمان نظام پزشکي گفت: ويروس کرونا، بسيار پيچيده عمل مي کند و شرايط کشور نيز پيچيده است هر روز تعدادي از همکارانمان را در جامعه پزشکي و پرستاري به علت ابتلا به کوويد۱۹ از دست مي دهيم. تعداد زيادي از شهروندان ايراني هر روز بر اثر ابتلا به اين بيماري جان خود را از دست مي دهند، افرادي که هر کدامشان يک پدر، يک مادر، يک همسر يا فرزند يک خانواده هستند و عده زيادي را داغدار مي کنند.
وي افزود: اين درد مشترک جدا جدا درمان نمي شود بايد همه اعم از دولت و ملت مانند دوران جنگ در کنار هم با عزم ملي جدي و مسئوليت اجتماعي براي مهار اپيدمي اين ويروس همکاري کنيم. اگر اين همکاري و عزم ملي ايجاد مي شد دچار پيک دوم نمي شديم، چون توجه و رعايت پروتکل ها کمرنگ و بازگشايي ها انجام شد و مردم به مسافرت رفتند دچار پيک دوم کرونا شديم، کنترل و پيشگيري مناسبي انجام نشد. با توصيه و تعارف اپيدمي کرونا کنترل نمي شود، بايد مقررات خاصي در جامعه حاکم شود.
ظفرقندي ادامه داد: تحريم هاي آمريکا هم البته ظلمي است که در اين شرايط کار مديريت کرونا را در ايران سخت تر کرده است، بنده در نامه اي به رئيس سازمان بهداشت جهاني و دبيرکل سازمان ملل نوشتم که اين ظلمي که به ايران مي شود دامن کشورهاي ديگر را هم مي گيرد زيرا ويروس کرونا مرز نمي شناسد و وقتي در ايران امکانات کافي براي پيشگيري و درمان نداشته باشيم اين ويروس جهانگير مي شود و اين ظلم به بشريت است.
رئيس سازمان نظام پزشکي گفت: وضعيت و تهديد کرونا در ايران مثل زمان جنگ است اگر يک لحظه غفلت کنيم يا عقب بنشينيم ضربه مي خوريم. در اين مبارزه البته پزشکان و پرستاران در خط مقدم جنگ هستند، بايد همه امکانات و قوانين کشور در خدمت اين مبارزه باشد درست مثل زمان جنگ، وزارت بهداشت اکنون در بيمارستانها با کمبود و خستگي نيروها مواجه است. البته قرار است حدود سه هزار رزيدنت به سرعت فارغ التحصيل شوند و بتوانند به کمک کادر درمان در بيمارستانها بيايند تا بتوانيم بر پيک دوم کرونا غلبه کنيم.
وي افزود: سازمان نظام پزشکي در ماههاي گذشته به صورت فعال هشدارهاي لازم را به گوش مسئولان دولت رسانده است و اکنون امکانات حفاظتي پرسنل بيمارستانها نسبت به اسفند بهتر شده است اما اين وسايل حفاظتي ۱۰۰ درصد از انتقال ويروس جلوگيري نمي کند و هر روز با ابتلا و فوت تعدادي از کادر پزشکي و پرستاران مواجه مي شويم.
وي گفت: در مورد داروي رمدسيور که با ارزيابي هاي جهاني وارد فهرست دارويي کشور شده گر چه هنوز با کمبود مواجه هستيم اما طي روزهاي آينده توليدات داخلي اين دارو وارد بازار مي شود و تا حدي کمبود اين دارو کمتر مي شود.
ظفرقندي ادامه داد: در مورد آمار کرونا سازمان نظام پزشکي هم حرفهايي دارد که قبلا بيان شده است، در هر صورت وزارت بهداشت در جايگاه رسمي بايد آمار را بر اساس موارد قطعي تست پي سي آر اعلام کند زيرا سازمان بهداشت جهاني هم همين را معيار قرار داده است اما همه مي دانيم که تعداد زيادي از بيماران با علائم کرونا يا سي تي اسکن ريه به اين بيماري مبتلا شده اند و در بيمارستان يا خارج از آن فوت مي کنند اما چون تست نداده اند يا تست آنها مثبت نشده در آمار رسمي قرار نمي گيرند.
رئيس سازمان نظام پزشکي گفت: اين سازمان هشدارهاي لازم را در مورد خطر کرونا، برگزاري تجمعات و بازگشايي ادارات و مشاغل و حتي برگزاري مراسم عزاداري محرم اعلام کرده است اميدواريم پروتکل سختگيرانه اجرايي در کشور داشته باشيم تا دوباره شاهد پيک هاي افزايشي بعدي کرونا در کشور نباشيم.