بعد از خوردن این میوه آب ننوشید!

باشگاه خبرنگاران/ رضا ايلخاني متخصص طب سنتي درباره خواص انگور اظهار کرد: حدود ۸۰ درصد وزن انگور را آب و کمتر از ۲۰ درصد از وزن اين ميوه را ماده خشک (مواد قندي) تشکيل ميدهند. آب انگور خونساز است و مصرف اين ميوه به مبتلايان به کمخوني و زنان پيشنهاد ميشود، البته اثر خونسازي شيره انگور نسبت به انگور بيشتر است.
مزاج (طبع) انگور
او بيان کرد: مزاج انگور گرم و تر بوده و پوست آن نفاخ است؛ بنابراين افرادي که با مصرف انگور به نفخ شکم دچار ميشوند، بايد از انگورهايي که پوست نازکي دارند، استفاده کنند. هسته انگور که حاوي مقدار زيادي روغن است، يبوست را ايجاد ميکند و مبتلايان به يبوست بايد انگورهاي بدون هسته را مصرف کنند. انگوري که پوست نازک دارد و بدون هسته است، ملين خوبي محسوب ميشود.
نوشيدن آب پس از مصرف انگور ممنوع است
اين متخصص طب سنتي افزود: نوشيدن آب پس از استفاده از انگور مضر است و ميتواند حالت تهوع و استفراغ را به همراه داشته باشد، بنابراين اشخاصي که با خوردن انگور احساس تشنگي ميکنند، ميتوانند مقدار کمي شربت سکنجبين بنوشند.
ايلخاني تاکيد کرد: زناني که معدههاي آنها رطوبت دارد و طبعشان بلغم (سرد و تر) است ميتوانند همراه انگور مقداري پودر رازيانه ميل کنند تا به نفخ ناشي از مصرف انگور دچار نشوند. همچنين استفاده از پودر زيره سياه همراه انگور براي آقاياني که معدههاي آنها رطوبت دارد و مزاجشان بلغم بوده، ضروري است.
او تصريح کرد: بهترين زمان مصرف انگور بين ۲ وعده غذايي و حدود سه ساعت پس از غذا خوردن است، بنابراين افراد بايد از مصرف انگور در ابتداي غذا يا بلافاصله پس از خوردن آن خودداري کنند.
اين متخصص طب سنتي گفت: انگور خشک شده (کشمش يا مويز) خاصيت خونسازي بيشتري نسبت به انگور دارد؛ بنابراين به طور مثال اثر خونسازي ۵۰ گرم کشمش يا مويز به مراتب بيشتر از ۵۰ گرم انگور است.
ايلخاني يادآوري کرد: زياده روي در مصرف انگور ميتواند خاصيت چاقکنندگي داشته باشد؛ بنابراين مبتلايان به اضافه وزن و چاقي که قصد دارند وزن خود را کاهش دهند، بايد در استفاده از اين ميوه اعتدال را رعايت کنند. مبتلايان به ديابت هم بايد در مصرف انگور احتياط کرده و طبق نظر پزشک خود، مقدار مصرفشان را تنظيم کنند.