کرونا از این ۱۲ سطح بیشتر منتقل میشود

باشگاه خبرنگاران/ شمار افرادي که تاکنون در سراسر جهان به ويروس کرونا آلوده شدهاند، روز به روز در حال افزايش است، تاکنون صدها هزار نفر هم جان خود را به دليل اين بيماري از دست دادهاند.
سازمان جهاني بهداشت بارها اعلام کرده است که تنها راه مقابله با اين بيماري، شست و شوي مداوم دستها با آب و صابون و يا استفاده از ژلهاي ضدعفوني کننده، ماندن در خانه، پرهيز از روبوسي و دست دادن با ديگران، در دسترس بودن ماسک و دستکش و رعايت اصول بهداشتي است.
کرونا ويروس عمدتا از فردي به فرد ديگر منتقل ميشود. وقتي شخصي که آلوده است، سرفه يا عطسه ميکند، قطرات حاوي ويروس را به هوا ميفرستد. اين قطرات براي معلق بودن در هوا بسيار سنگين هستند، بنابراين بر روي زمين و يا سطوح ميافتند.
يک فرد سالم ميتواند در صورت لمس سطوح يا اشيائي که ويروس بر روي آن است، به ويروس آلوده شده و از راه لمس دهان، بيني و يا چشمها آن را به درون بدن منتقل کند.
کرونا ويروس ميتواند ساعتها و حتي روزها بر روي سطوح مانند دستگيرههاي در و ميزهاي پيشخوان زنده بماند. مدت ماندگاري اين ويروس به مادهاي بستگي دارد که آن سطح از آن ساخته شده است. براين اساس اصليترين و مهمترين راه پيشگيري از اين بيماري شست و شوي مرتب دست است.
سطوح آلوده که بيشتر در معرض ويروس کرونا قرار ميگيرند
۱- صفحه کليد آسانسورها.
۲- دستگاه کارتخوان.
۳- شيرآلات سرويس بهداشتي.
۴- صفحه کليد خودپردازها.
۵- زنگ ورودي اماکن.
۶- نازل پمپ بنزين.
۷- صفحه موبايل تبلت.
۸- موس و صفحه زير موس.
۹- صفحه کليد لپ تاپ و کامپيوتر.
۱۰- دستگاه حضور و غياب پرسنلي.
۱۱- ميلههاي اتوبوس و قطار.
۱۲- اسکناس و سکه.
فراموش نکنيد که اين ويروس تنها با رعايت اصول بهداشتي و ماندن در منزل کمرنگ خواهد شد. اگر قصد ترک خانه و حضور در اجتماع را داريد حتما از ماسک، دستکش و الکل استفاده کنيد.
در ضمن بعد از تماس با هر سطح آلوده به خصوص ميلههاي اتوبوس و قطار و کارت عابر بانک يا کارتهاي ديگر که خارج از منزل با آنها تماس برقرارمي کنيد، حتما دستان خود را با الکل ضد عفوني کنيد. اگر قصد شست و شوي دستان خود را داشتيد، حتما قبل از انجام اين کار، شيرهاي آب را ضدعفوني کنيد تا در صورت تماس فرد ناقل با اين سطوح، به ويروس کرونا مبتلا نشويد.
راه ديگر پرهيز از ابتلا به ويروس کرونا ماندن در منزل است، متخصصان مدعي هستند که تنها در صورت لزوم بايد از منزل خارج شد. در غير اينصورت بهتر است يک نفر از اعضاي خانواده وظايف ساير اعضا را انجام دهد و در اين زمينه حامي خانواده باشد.