نماد آخرین خبر

کدام علائم در کودکان مبتلا به کرونا منجر به مشکلات مغزی می‌شود؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
کدام علائم در کودکان مبتلا به کرونا منجر به مشکلات مغزی می‌شود؟

ايسنا/ دکتر پروانه کريم‌زاده درباره علائم بروز کرونا در کودکان، گفت: به دنبال ابتلا به اين بيماري برخي علائم براي بيمار به وجود مي‌آيد که با مشاهده آن بايد به مرکز درماني مخصوص مراجعه کرد. يکي از مشکلات مغز و اعصابي که به دنبال ابتلا به کرونا ممکن است در کودکان به وجود آيد تشنج با تب يا بدون تب است.

وي افزود: برخي از آنها سنگين و طولاني با وقفه تنفسي و حالت کبودي همراه هستند که به محض مشاهده چنين تشنجي بايد کودک را به مرکز درماني رساند تا هم شرايط فعلي او کنترل شود و هم از عود تشنج در آينده جلوگيري شود. ممکن است تشنج با تب بالا اتفاق بيفتد که در ساير بيماري‌هاي ويروسي نيز اتفاق مي‌افتاد اما در کرونا نيز زياد مشاهده شده است.

وي افزود: ممکن است کودک به دنبال ابتلا به کرونا دچار کاهش سطح هوشياري شود يا حالت‌هايي مانند خواب‌آلودگي، بي‌حالي و ... داشته باشد يا ممکن است موارد سنگين‌تر و حالت‌هايي مشابه کما را تجربه کند. در اين حالت نيز بايد کودک را به مرکز درماني مجهز ببريم تا تصوير برداري‌هاي مغزي انجام‌ شود. حتي نياز است مايع مغزي_نخاعي چک شود. ممکن است اين کودکان نياز به آي‌سي‌يو نيز پيدا کنند.

وي با تاکيد بر اينکه کودک به يک‌باره دچار کما نمي‌شود، تصريح کرد: اما علائم خواب‌آلودگي، بي‌حالي، عدم تغذيه، بي‌قراري، گريه‌هاي بي‌مورد و... خود زنگ خطري است تا خانواده‌ها به مراکز درماني مراجعه کنند. ساير علائم مغز و اعصابي نيز ممکن است به دنبال ابتلا به کرونا اتفاق بيفتد به عنوان مثال آسيب ديدن عصب پا از ديگر علائم کرونا است، لذا کودکي که علائمي مشابه سرماخوردگي پيدا مي‌کند و پس از چند روز والدين مي‌بينند که کودک راه نمي‌رود و نمي‌تواند چهاردست و پا برود ممکن است عصب پا يا عضله گرفتار شده باشد که در اين زمان کودک ممکن است راه برود ولي هنگام حرکت درد دارد. اين التهاب در عضله به دنبال بيماري ويروسي از جمله کوويد۱۹ اتفاق مي‌افتد.

اين متخصص مغز و اعصاب کودکان و نوجوانان در تشريح ساير علائم کرونا در کودکان، خاطرنشان کرد: مشکل در بلع، مشکل در حرکات اندام‌ها و... علائم خطرناکي است که والدين بايد به محض مشاهده آنها در کودکشان به پزشک مراجعه کنند. التهاب نخاع نيز ديگر علامتي است که به دنبال بروز بيماري ويروسي از جمله کرونا در کودکان پس از علائم ذکر شده مشاهده مي‌کنيم. عدم کنترل ادرار و مدفوع نيز به دنبال آن ايجاد مي‌شود که بايد MRI نخاعي انجام شود.

وي درباره مشاهده سکته مغزي در کودکان به دنبال ابتلا به کرونا، اظهار کرد: ممکن است عروق مغزي دچار التهاب شود و سر انجام سبب لخته در عروق مغزي شود که در اين هنگام فرد سکته‌مغزي مي‌کند. علائم اين مشکل بسته به اينکه کدام رگ درگير شود متفاوت است. ممکن است کودک چند روز علائم مشابه سرماخوردگي را تجربه کند و سپس دچار فلج شدن سمتي از بدنش شود، يا ممکن است اعصاب جمجمه‌اي فرد فلج شود و چشم يا دهانش کج شود و حتي دچار اختلال در بلع مي‌شود. اگر سکته مغزي وسيع باشد ممکن است فرد دچار اِدِم دور ضايعه شود که نه تنها سمتي از بدن فلج مي‌شود بلکه دچار ورمي دور ضايعه نيز خواهد شد که در اين زمان تشنج و کاهش سطح هوشياري اتفاق مي‌افتد.

کريم‌زاده ادامه داد: تمامي آنچه که ذکر کرديم در بزرگسالان هم مي‌تواند مشاهده شود اما تشنج همراه با تب بيشتر به کودکان اختصاص دارد. کودکان خود توانايي درک و کنترل شرايط را ندارند و اين خانواده‌ها هستند که بايد سعي کنند تماسشان با کودک را کنترل کنند.

وي در خاتمه بيان کرد: تشخيص باليني کرونا در کودکان مشابه ساير بيماري‌هاي ويروسي است البته سرفه‌ها در کرونا خشک است و درد عضلاني نيز در ابتلا به اين بيماري بيشتر است. با توجه به اينکه اين علائم اختصاصي کرونا نيست ممکن است والدين تصور کنند کودک سرماخورده است اما اگر علائم ادامه يابد و به مرور کودک بدحال شد در شرايط پاندمي کرونا اولين تصور ما از بيمار ابتلا به کرونا است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar