نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

مضرات مصرف زیاد چای سبز و سیاه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مضرات مصرف زیاد چای سبز و سیاه

ايرنا/ دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در گزارشي با بيان اين مطلب افزود:‌ اگر باردار يا شيرده هستيد، بيش از دو ليوان در روز چاي سياه و سبز مصرف نکنيد، اين مقدار چاي حدود ۲۰۰ ميلي گرم کافئين را تامين مي کند  و مصرف بيش از اين مقدار در دوران بارداري احتمالاً غيرايمن است و با افزايش خطر سقط جنين، افزايش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد (SIDS) و وزن پايين نوزاد  هنگام تولد همراه باشد.

براي مادر شيرده نوشيدن بيش از سه ليوان چاي سياه و سبز در روز ممکن است تحريک پذيري کودک شما را افزايش دهد و باعث افزايش  حرکات  بيشتر روده او شود.

نوشيدن چاي سياه و سبز  ممکن است کم خوني را در مبتلايان به کمبود آهن بدتر کند.(بهتر است از يک ساعت قبل غذا تا ۲ ساعت بعد از غذا به ويژه ناهار چاي که شامل انواع چاي شامل سياه، سبز، گياهي و... مي گردد مصرف نشود.)

بر اساس اين گزارش، کافئين موجود در چاي سياه و سبز  ممکن است باعث بيشتر شدن اضطراب شود و  دلايلي وجود دارد که کافئين موجود در چاي سياه مي تواند باعث کندي لخته شدن خون شود، اگرچه اين مورد در افراد نشان داده نشده است ولي در صورت بروز اختلال خونريزي، کافئين را با احتياط مصرف کنيد.

 کافئين موجود در چاي سياه  و سبز باعث ايجاد ضربان قلب نامنظم در افراد خاص مي شود.

اگر بيماري قلبي داريد، کافئين  را محدود کنيد و قند خون را تحت تاثير قرار مي دهد، اگر مبتلا به ديابت هستيد بيشتر از دو فنجان در روز چاي ننوشيد.

کافئين موجود در چاي سياه و سبز، به ويژه هنگامي که به مقدار زيادي مصرف شود، ممکن است اسهال را بدتر کند و چاي سياه  و سبز حاوي کافئين است.

اين نگراني وجود دارد که مصرف زياد کافئين ممکن است باعث تشنج يا کاهش اثرات داروهاي مورد استفاده براي جلوگيري از تشنج شود. اگر تا به حال تشنج داشته ايد از مقادير زياد کافئين يا مکمل هاي حاوي کافئين مانند چاي سياه استفاده نکنيد.

گلوکوم (آب سياه): کافئين موجود در چاي سياه و سبز ممکن است باعث افزايش فشار داخل چشم مي شود.

اين افزايش طي ۳۰ دقيقه اتفاق مي افتد و حداقل ۹۰ دقيقه طول مي کشد و در افرادي که سابقه ژنتيکي ابتلا به سرطان مانند سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتريوز يا فيبروم هاي رحمي دارند چاي سياه ممکن است مانند هورمون استروژن عمل کند. هورمون استروژن در اين افراد مي تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزايش دهد  اگر شرايطي داريد که با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر مي شود از چاي سياه استفاده نکنيد.
کافئين موجود در چاي سياه ممکن است فشار خون را در افرادي که فشار خون بالا دارند افزايش دهد. با اين حال به نظر نمي رسد افرادي که مرتبا چاي سياه يا ساير محصولات کافئين دار مي نوشند دچار فشار خون بالا  بشوند.

سندرم روده تحريک پذير: (IBS) کافئين موجود در چاي سياه  و سبز به ويژه هنگامي که به مقدار زيادي مصرف شود، ممکن است اسهال را بدتر کند و علائم IBS را بدتر کند.  IBS يا سندرم روده تحريک پذير با احساس ناراحتي،  درد مزمن در ناحيه شکم،  نفخ و تغييرات در عادات روده‌اي بدون هرگونه علت ديگري مشخص مي‌شود. اسهال يا يبوست  مي‌توانند ممکن است در افراد مبتلا به صورت متناوب ديده شوند. IBS يا سندرم روده تحريک پذير در اغلب بيماران منجر به شرايط خطرناک نمي‌شود و آسيبي دائمي به روده بزرگ نمي‌رساند، ولي مي‌تواند به علت عوارض جانبي باعث ايجاد اختلال در زندگي روزمره گردد. افراد مبتلا به اين بيماري اغلب بيش از ديگران دچار ريفلاکس معده  مي شوند. IBS يک گروه از نشانه هاي روده اي است که معمولا با يکديگر همراه مي شوند. علائم و نشانه ها از شدت و طول مدت فرد تا فرد متفاوت است. سندرم روده تحريک پذير مي تواند سبب آسيب روده در بعضي موارد شود.

کافئين باعث افزايش ميزان کلسيم موجود در ادرار مي شود. اين مورد ممکن است استخوان ها را تضعيف کند. بنابراين بيش از ۳۰۰ ميلي گرم کافئين (تقريباً ۳-۲ ليوان چاي سياه) در روز مصرف نکنيد. مصرف مکمل کلسيم ممکن است در جبران تلفات کلسيم کمک کند.

کافئين ممکن است خطر ابتلا به مثانه بيش فعال را افزايش دهد. کافئين موجود در چاي سياه همچنين ممکن است علائم را در افرادي که مثانه بيش فعال دارند بدتر کند، نوشيدن  سه ليوان چاي سبز و سياه  در روز باعث تامين کل فلورايد موردنياز روزانه بدن بزرگسالان مي شود. در عين حال  دريافت بيش از اندازه فلورايد  ممکن است باعث کم کاري تيروئيد شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar