کلم بروکلی و بروکسل برای سلامت عروق خون مفید هستند

مهر/ محقان دانشگاه وسترن استراليا دريافتند مصرف زياد سبزيجات چليپايي نظير کلم برگ، کلم بروکلي و کلم بروکسل با کاهش کمتر بيماري عروق خوني در زنان مسن مرتبط است.
آنها در اين مطالعه دريافتند افراد داراي رژيم غذايي سرشار از سبزيجات چليپايي با احتمال کمتر تشکيل گسترده کلسيم در عروق آئورت شأن که نشانه اصلي بيماري عروقي است، مواجه هستند.
بيماري عروق خوني، بر شريانهاي خوني تأثير گذاشته و ميتواند جريان خون در حال گردش در بدن را کاهش دهد. اين کاهش در جريان خون ميتواند ناشي از تشکيل رسوبات چربي و کلسيم در ديوارههاي دروني عروق خوني نظير آئورت باشد.
تشکيل اين رسوبات چربي و کلسيم عامل اصلي ابتلاء به بيماري قلبي يا سکته هستند.
دکتر «لورن بلکنهورست»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره ميگويد: «ما در مطالعات قبلي متوجه شديم که مصرف بيشتر اين سبزيجات با کاهش ريسک ابتلاء به بيماري قلبي عروقي نظير حمله قلبي يا سکته مرتبط است.»
وي در ادامه ميافزايد: «حال ما در مطالعه جديد دريافتيم زنان مسني که روزانه ميزان بيشتري سبزيجات چليپايي مصرف ميکنند با احتمال کمتر تشکيل رسوبات کلسيم در عروق خوني شأن روبرو هستند.»
به گفته وي، «ويتامين K به وفور در اين سبزيجات يافت ميشود و به همين دليل، اين ماده معدني در فرايند ممانعت از تشکيل رسوبات کلسيم در رگهاي خوني دخيل است.»
محققان در اين مطالعه مشاهده کردند زناني که روزانه بيش از ۴۵ گرم از اين نوع سبزيجات مصرف ميکردند ۴۶ درصد کمتر با خطر تشکيل رسوبات کلسيم در شريانهاي خوني شأن روبرو بودند.